Nybegynnerkurs klatring

Kurs

Fra dato
4. september 2020 kl. 17:00
Til dato
6. september 2020 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport, Klatring, Klatretur, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Kurs_Sommer, Turkatalog2020_Klatrekurs
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
12648
Dette arrangementet er over!

Klatring er den perfekte avkobling, god trening for hele kroppen og sosialt. På vårt nybegynnerkurs vil vi gi deg en innføring i en spennende verden. Vi lærer deg det som skal til for at du trygt skal kunne klatre på topptau og lede på bolter.

 

PROGRAM

Oppmøte fredag kveld kl. 17.00 og kursslutt ca. kl. 21.00

På nybegynnerkurs får du lære om tekniske elementer som knuter, innbinding og sikring. Du lærer å rapellere, legge topptaufester, og ikke minst vil du få klatret masse. Deltakerne skal gi grunnleggende opplæring i bevegelses- og sikringsteknikk, taulagsrutiner, kommunikasjon og sikkerhet.

Oppmøte lørdag og søndag kl. 09.00 og kursslutt ca. kl. 17.00.

Formål med kurset og læringsmål

Kurset skal gi deltakerne en inspirerende anledning til å oppdage gledene ved å klatre ute, og det skal vise en vei til å klatre på en sikker og naturvennlig måte.

Etter kurset skal du som deltaker

  • Kunne sikre og klatre trygt på topptau
  • Kunne lede og sikre trygt på boltede ruter
  • Kjenne til flere klatrefelt i Oslo som egner seg for nybegynnere
  • Kjenne til hensiktsmessig bevegelsesteknikk i klatring
  • Kunne etablere topptaufester på en sikker måte
  • Kunne rappellere på en trygg måte
  • Kjenne til hvordan du trygt snur på toppen av ruta

 

Generell informasjon

Pris:
Kr 2490,-
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT. 
På dette kurset får DNT medlemmer mellom 18 og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond

Kurspakken inkluderer: instruksjon
Deltakerne må selv ordne med transport til kursstedene. Deltakerne bor hjemme eller ordner overnatting selv.

Maks antall deltakere: 8 (pluss 2 instruktører)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før kursstart. Der står det blant annet hvem som er kursleder og kontaktinformasjon til denne.
Informasjon om oppmøtested og tidspunkt sendes ut i forkant av kurset. 
Ta med en god matpakke og nok drikke til aktive dager i fjellveggen.

Forkunnskaper:
Dette er et nybegynnerkurs og det stilles ingen krav til forkunnskaper utover at du er i alminnelig god form.
Deltakere bør være minst 16 år. For deltakere under 18 år forutsettes foresattes samtykke.

Gradering: Middels

Utstyr:
Deltakere må stille med klatresko, klatresele og hjelm (hjelm bør være maks 6 år gammel og klatresele maks 10 år gammel). Deltakeravgiften dekker alt annet nødvendig klatreutstyr.
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Leie av utstyr:
Hjelm og klatresele kan leies av DNT. Pris for komplett pakke er kr 300,- for kurset. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding, eller senest to uker før kursstart.

Dersom du har hjelm og klatresele trenger du ikke å leie utstyr.

Smittevernstiltak på aktiviteter og hytter
DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for aktiviteter og for hyttene, som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber alle om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Ved klatring, bre- og fjellsportaktivitet forholder vi oss til Norges Klatreforbunds anbefalinger. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på aktivitet. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. 

Kart og ruteinformasjon:
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. 

Er du usikker på erfaring som kreves? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Instruktører og turledere:
Våre kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Nybegynnerkurs klatring

Klatring er den perfekte avkobling, god trening for hele kroppen og sosialt. På vårt nybegynnerkurs vil vi gi deg en innføring i en spennende verden. Vi lærer deg det som skal ...