Singeltur i Jotunheimens smørøye 35-45 år

Fellestur

Fra dato
6. juli kl. 08:40
Til dato
10. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Singeltur, Hyttetilhytte, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Singeltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Gjendebu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12714

Denne tur-ruta i Jotunheimen er populær,  og det er forståelig.  Blant ville tinder, på flotte T-merkede stier og på hyggelige fjellhytter fylles dagene opp med evige minner. 

I fjellpionerenes fotspor og med stopp på fjellhytter som oser av historie og tradisjoner, er det store muligheter for at denne turen til og med kan bli en gjenganger for dere.

I turfølget har dere solide turledere og  friluftsglade folk på din egen alder, så dagene og turopplevelsene deles med nye turvenner.

Singelturene skiller seg fra andre turer ved at det er en viss kjønnsfordeling. Du går sammen med andre single på din egen alder med mulighet for å få nye turvenner.

Program

Dag 1: Ankomst Torfinnsbu 1.060 moh (selvbetjent), ca 14 km, ca 4t
Oppmøte ved plattformen på Oslo Bussterminal 20 minutter før avreise. Se på monitor for plattform. Avreise med Valdreseksperessen kl. 08.40 til Bygdin, ankomst kl. 12.43. Vi tar beina fatt og går langs nydelige Bygdin til DNTs selvbetjentshytte Torfinnsbu. Torfinnsbu ligger praktfull til helt ned til vannet Bygdin. Vi blir bedre kjent med hverandre denne kvelden og får også litt mer informasjon om turen videre. Middagen finner dere i proviantlageret, og det er opp til deltakerne å lage et "festmåltid".

Dag 2: Torfinnsbu - Gjendebu (990 moh), ca 14 km, ca 4-5t
Vi går opp i Svartdalen og følger denne øst for Torfinnstindane. Svardalen er en nydelig dal, med 2000-meters topper på begge sider. Her er det store muligheter for å se ryper og tamrein - de liker seg her. Høyeste punkt på dagens tur er ca 1.500 moh. Så "stuper" vi utfor og ned mot Gjendebu, som ligger frodig til i vestenden av irrgrønne Gjende. Vi blir vartet opp av verten og nyter kvelden på Gjendebu-tunet.

Dag 3: Gjendebu - Olavsbu 1.440 moh (selvbetjent), ca 16km, ca 5-6t
Etter en god frokost starter vi turen som går slakt oppover sør for Gjendetunga og Tungepiggan. Vi kommer inn i Rauddalen der vi får Sjogholstinden (2.141 moh) på den ene siden og Raudalseggen på den andre siden av oss. Mjølkedalstind (2.138 moh) virker som en magnet på mange, og kanskje blir vi så tiltrukket at vi bruker kvelden til en visitt til denne.  Vel framme på Olavsbu finner vi oss senger og tilbereder en velfortjent middag. 

Dag 4: Olavsbu - Leirvassbu 1.400 moh, ca 10km, 3-4 t
Vi går fra Olavsbu over Rauddalsbandet, og videre forbi nedre og øvre Høgvagltjønnen. En vakker tur med mye vill og vakker natur. Badevann også! Vi ankommer Leirvassbu og nyter et bedre måltid og en siste kveld med turgjengen.

Dag 5: Hjemreise til Oslo
Etter en god frokost reiser vi avgårde med buss kl. 09:30 fra Leirvassbu, ankomst Oslo kl. 16:55.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon

Pris:
Kr 3.990,- fra Bygdin/til Leirvassbu
Kr 5.121,- fra/til Oslo I
kke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Maks antall deltakere på denne turen: 16 (+ 2 turledere)

Annet:
Deltakerne på denne turen er fra 35 til 45 år.
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Turpakken inkluderer: Overnattinger, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: rød
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Aust og Vest, eller Calazo Jotunheimen, begge 1:50.000. 

Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her:

Torfinnsbu
Gjendebu
Olavsbu
Leirvassbu

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

 

Singeltur i Jotunheimens smørøye 35-45 år

Denne tur-ruta i Jotunheimen er populær,  og det er forståelig.  Blant ville tinder, på flotte T-merkede stier og på hyggelige fjellhytter fylles dagene opp med evige minner.  I fjellpionerenes fotspor og ...

Kontaktinformasjon: