Avlyst Toppturhelg på Sota Sæter (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
21. mai kl. 17:00
Til dato
24. mai kl. 16:07
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Hyttetur, Vinter, Ungdom, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Topptur, Turkatalog2020_Ungtur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Turkode
12586
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak: koronavirus

Gjør deg klar for en sikkelig vårskihelg! En helg for deg som ønsker å lære og praktisere mer om hvordan man kan gjennomføre trygge toppturer i fjellet, godt blandet med god mat og hyggelig selskap.

Dette er en tur for dere som har det nødvendige utstyret, og har litt erfaring med toppturer fra før. Mulighetene er gode for å gå trygge topper som kan gi god læring innen topptur, men man har også muligheten for å gå litt lengre turer med flere topper i samme tur. Aktuelt utstyr på beina er randonneeski, telemark eller splitboard. 

PROGRAM

Dag 1: Oslo til Sota Sæter
Vi møtes på Sota Sæter klokka 17:00. Det beste alternativet for gruppen er å organisere samkjøring i bil for alle sammen, siden det er en relativt lang reise til Sota Sæter. Turleder organiserer samkjøring. Alternativ transport er å reise kolletivt med tog til Otta, buss videre til Bismo og ekstrabuss fra Bsimo fram til hytta. Dette tar turledere en endelig avgjørelse på, i god tid før turen. Kvelden tilbringer vi på hytta og nyter en god middag, blir litt bedre kjent og tar en prat om mulige turmål for dagen etter.

Dag 2: Turdag
Vi kommer oss tidlig opp, spiser frokost, smører niste og kommer oss ut på tur. Vi har flere bra topper å velge mellom. Vi ser an vær- og føreforhold, og plukker den turen som passer best for gruppen. Området rundt Sota Sæter er et eldorado for toppturer både sommer og vinter. Vi er ute hele dagen, og kommer tilbake til en sykt god middag på hytta. 

Dag 3: Turdag
Nok en dag, og nok en topptur står på menyen. For et luksusliv. Turlederne har planlagt et par alternativer som gruppen finner ut hva man har mest lyst til. Kanskje kan en topptur på til Tverrådalskyrkja (2088 m.o.h.) bli mulig om vær og føre er med oss. På UT.no er det bare å begynne drømme om mulige turer.

Dag 4: Sota Sæter til Oslo
Gruppen har en lang reise tilbake til Oslo, men kanskje rekker vi noen svinger i lia like ved hytta før vi må dra hjemover. Vi spiser nista vår ved hytta før vi pakker bilene og drar sørover. Dersom vi reiser kollektivt vil en ekstrabuss henter gruppen fra Sota Sæter ca klokka 13:00 slik at deltakerne rekker buss fra Bismo kl 14:00, og toget videre fra Otta kl. 16:27. Ved samkjøring avslutter vi turen på Sota Sæter klokka 13:00, men man har mulighet til å bli litt lenger om ønskelig.

Vi satser på at dette blir en fantastisk langhelg med spektakulær utsikt, godt vær, fin vårskikjøring og god stemning.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Pris:
Kr. 3000,-
Ikke-medlemstillegg kroner 400,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 10

Turpakken inkluderer: fullpensjon (middag, frokost og niste) på Sota Sæter 3 døgn, samt turlederkostnader. Leie av skredutstyr (sender/mottaker, søkestang og spade) 300 kroner (må plukkes ved bestilling)

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Utstyr:
En toppturhelg setter en del krav til utstyr. Man må ha egne randonneeski/telemarkski/snowboard/splitboard, støvler og staver, samt briller og hjelm. I tillegg må man ha sikkerhetsutstyr i form av spade, søkestang og skredsøker (sender/mottaker). Skredsøkeren bør ha fullest mulig batterikapasitet, være sjekket at fungerer på forhånd, og hver enkelt må være trygg på hvordan man bruker den. Egnede klær til topptur er også nødvendig. En god vindtett og vanntett jakke og bukse, hansker og varme klær. En god dagstursekk/topptursekk på 30-40 liter, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.
Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

MERK: Fra og med vinteren 2019/2020 kan ikke sovepose benyttes i sengene på DNT Oslo og Omegns betjente hytter. Benytt lakenpose/sengetøy.

Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Kart og ruteinformasjon:
Topo-3000 Breheimen nasjonalpark 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: 
Sota Sæter

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Toppturhelg på Sota Sæter (19-30 år)

Gjør deg klar for en sikkelig vårskihelg! En helg for deg som ønsker å lære og praktisere mer om hvordan man kan gjennomføre trygge toppturer i fjellet, godt blandet med ...

Kontaktinformasjon: