Kajakkutleie Langøyene august

Annet

Dato
14. august 2019 kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Annet, Kajakkutleie, Padletur, Langøyene, Kajakk, Kajakktur
Arrangør
Langøyene kajakk
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
12467
Dette arrangementet er over!

Har du våttkort eller tilsvarende erfaring med kajakk, og kan tenke deg å nyte Oslofjorden gjennom en kajakktur i egen regi? Da kan du benytte deg av DNT Oslo og Omegns tilbud om å leie kajakk på Langøyene i Oslofjorden! 

Alder: 16+ år
Krav til brukere: Våttkort. Alle som ønsker å leie kajakk må lese og være innforstått med våre vilkår og instruks for brukere av DNT Oslo og Omegns kajakkutleie.

Om Langøyene som kajakkbase
På Langøyene starter du kajakkturen med å padle ut den flotte strandbukta. Her er det fint å gjøre seg kjent med kajakken før du padler videre ut i øylandskapet i Oslofjorden. Mulighetene er mange for å finne seg et koselig sted å gå i land for en matbit eller kanskje for å sole seg litt på et svaberg!

Hvem kan leie og hvordan leie kajakk?
Kajakkleie på Langøyene er et tilbud til medlemmer i DNT som har våttkort gjennom å ha deltatt på ett av våre kajakk-kurs eller tilsvarende. For å leie kajakk av DNT Oslo og Omegn så må du

  • Være over 16 år
  • Ha våttkort eller tilsvarende erfaring med kajakk.

Vårt krav til kompetanse tilsvarende våttkort er for din egen sikkerhet. Aldersgrensen er satt til 16 år fordi kajakkene våre er egnet for voksne, og vi anser det derfor ikke trygt at barn under 16 år bruker disse kajakkene.

OBS! De fleste kajakkene har en ikke-fungerende senkekjøl. Disse har blitt satt ut av funksjon p.g.a. feilbruk av leietakere.

OBS! Du vil få en epost hvor det står at du er påmeldt en "fellestur", det er du imidlertid ikke. Du har kun leiet en kajakk, du skal ikke delta på en fellestur.

Priser 2019

Det er to priskategorier for kajakkleie:

  1. Ungdomspris (16-30 år): kr 100 per dag (kajakkleie for ungdom sponset av Frifond)
  2. Andre brukere (30+ år): kr 250 per dag

Prisene forutsetter at du er medlem i DNT og at du har våttkort. Ikke-medlemstillegg kr 150,-

Hvordan bestille leie av kajakk?

Kajakkutleie er lagt ut for bestilling månedsvis. Etter å ha valgt måned, leier du kajakk ved å bestille på ønsket dato og for ønsket antall personer. Datoer med ledig kapasitet vises til høyre på nettsiden. Klikk på aktuell dato for å leie. MERK at du kun kan bestille for én og én dato, så dersom du ønsker å leie for flere dager på rad, så må du gjennomføre flere bestillinger. Dersom du ønsker å leie kajakk på lørdag eller søndag, må bestilling skje innen kl. 15 fredagen før. Når du gjennomfører bestilling av kajakkleie bekrefter du at du har lest og godkjenner våre vilkår.

Problemer med å booke kajakk? Får du opp feilmelding når du skal booke kajakk? I utgangspunktet er det ikke mulig å booke kajakker samme dag som du skal leie den. Det vil altså si at du må booke kajakker en eller flere dager i forveien. Dersom du likevel vil booke kajakk samme dag er løsningen å ta direkte kontakt med administrasjonen slik at vi kan booke deg på direkte. Ring 22 82 28 02 for direkte hjelp. 

Når du registrerer dine bestillingsdetaljer legger du inn deg selv og eventuelt en venn som deltaker(e). HUSK å skrive inn ditt medlemsnummer, samt medlemsnummeret for en eventuell venn som skal være med. MERK! Vårt bookingsystem vil sjekke i DNT medlemsregister om medlemskapet er gyldig på bestillingstidspunktet. Vi ønsker også ditt våttkortnummer, som du kan skrive i merknadsfeltet.

Den som bestiller og er betalingsansvarlig for kajakkleie, vil få tilsendt en kode på SMS som skal brukes for å komme inn på kajakklageret vårt. SMS sendes dagen før leiedato, bortsett ifra ved leie i helger og på mandager. Ved leie lørdag og søndag, så mottar du SMS på fredag, ved leie mandag så mottar du SMS mandag morgen.

Hvordan komme til og fra Langøyene 

Båt B4 (94) går fra Rådhuset til Langøyene i sommerhalvåret og du kan lese mer om båten og rutetider her.

Overnatte på Langøyene?

Det er mulig å utvide kajakkopplevelsen til en overnattingstur i hytte på Langøyene. Overnatting er i den gamle vaktmesterboligen, en hvit bolig som du finner ved å følge den asfalterte veien videre fra kajakklageret, forbi kafeen mot venstre. Du kan klikke her for å  lese mer og bestille overnatting på Langøyene.

Vilkår og rutiner ved leie av kajakk
Det skal være hyggelig å komme seg ut, både på kurs og på en herlig ettermiddagstur på Oslofjorden midt i uka. Vi forventer at alle som bruker kajakkene og utstyret tar godt vare på dette og legger det tilbake på plass der de fant det.

Når du leser våre vilkår og instruks for brukere av DNT Oslo og Omegns kajakkutleie på Langøyene vil gjøre deg kjent med hva som gjelder av rutiner og hva som er ditt ansvar ved leie av kajakk.

Kajakkutleie Langøyene august

Har du våttkort eller tilsvarende erfaring med kajakk, og kan tenke deg å nyte Oslofjorden gjennom en kajakktur i egen regi? Da kan du benytte deg av DNT Oslo og Omegns tilbud om å leie kajakk på ...

Kontaktinformasjon: