Søndagstur i Grefsenkollen

Fellestur

Dato
18. august kl. 11:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen for deg som vil oppleve Lillomarka utenfor turveiene. Fra Trollvann går turen på sti opp til Grefsenkollen, med fantastisk utsikt over Oslo. Deretter videre til uteliggerhytta i Grefsenåsen. Hytta ligger på en fjellhylle. Harald Grande, som bodde her, bar opp materiale i skjul om natten for å bygge hytta. I 1963 bestemte Oslo kommune at alle uteliggerhyttene skulle brennes. Men Grandes hytte lå så godt skjult, at den ikke ble funnet. Grande bodde i hytta i 30 år! Han jobbet på Akers mekaniske verksted. Han slet med klaustrofobi og angst, og likte ikke å ta trikk. Han gikk derfor fram og tilbake til arbeidet. Det var over 12 km hver veg. Hytta hadde ikke ovn.  En presenning fungerte som tak og kjøkkenet var ute.

Hytta er i dag vernet og nylig rehabilitert av Oslo kommune.

Ta på gode sko som er egnet for sti, og klær etter vær. Turen er kupert og er mellom 6 og 8 km. Stivalget avhenger av vær og føreforhold.  

Ta med: Matpakke og drikke. 

Oppmøte: Turledere med røde T-vester møter på Trollvann.

Transport: buss 56B fra Storo til Trollvann (retning Grefsenkollen). Sjekk busstider på ruter.no 

Søndagsturene er spesielt rettet mot folk som ønsker å gå lengre turer i Marka på sti. Turene går fra sentrale utfartssteder med gode kollektivmuligheter. Merk at vi har også egne søndagsturer for seniorer. her finner du oversikt over turprogrammet til Seniorgruppa. Vandregruppa arrangerer også noen søndagsturer. Her finner du turprogrammet til Vandregruppa. For kortere søndagsturer i enklere turterreng se oversikt over Internasjonale Søndagsturer. 

Kategori: Stitur

Søndagstur i Grefsenkollen

Turen for deg som vil oppleve Lillomarka utenfor turveiene. Fra Trollvann går turen på sti opp til Grefsenkollen, med fantastisk utsikt over Oslo. Deretter videre til uteliggerhytta i Grefsenåsen. Hytta ligger ...