AVLYST - Snøheim og 2000-metere på Dovre

Fellestur

Fra dato
5. september 2019 kl. 18:45
Til dato
8. september 2019 kl. 14:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dovre, Snøhetta, 2000-Metere, Fjellsport, Dovrefjell
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT fjellsport Oslo
Turområde
Alvdal Vestfjell , Dovrefjell, Rondane (se kart)
Turkode
12356
Dette arrangementet er over!

TUREN ER DESSVERRE AVLYST.

"Snøbrean, isbrean, Dovrefjell, name-it! Bli med til Snøheim på Dovrefjell hvor vi nyter den siste helga sommeren 2019 med topper og fjell blant villmark og moskus. Liker du 2000-meterstopper blandet med hyttekos er dette turen for deg. Toget går direkte fra både Oslo og Trondheim til Hjerkinn, og Snøheimbussen tar oss inn og ut fra Snøheim.

 

Program

Torsdag
Oppmøte på Hjerkinn Stasjon klokka 18.45. Bussen Fra Hjerkinn til Snøheim går sannsynligvis klokka 19.00 (Busstider for sommeren 2019 er ennå ikke bekreftet).

Vel inne på Snøheim samles vi klokka 19.45 til middag, og setter oss sammen med værmelding, kart og turplanlegging for helga. 
 

Fredag
Tur etter gjeldende forhold. Om været tillater det går turen til Snøhettamassivet for en luftig tur over 2000 moh, til et at norges mest ikoniske fjell med dyktige turledere.

Kvelden bruker vi til røverhistorier, god mat, og generell hyttekos. 

Lørdag

Tur etter gjeldende forhold. Om været tillater det går turen til Snøhettamassivet for en luftig tur over 2000 moh, til et at norges mest ikoniske fjell. Dersom Snøheim ble besteget på Fredag går turen til en eller flere av de andre 2000-meterstoppene i området rundt Snøheim. 

Kvelden bruker vi til røverhistorier, god mat, og generell hyttekos. Kanskje blir det også litt quiz? 

Søndag

Turlederne legger opp til aktivitet i nærheten av hytta etter frokost. Nistepakka tas med ut i det fri, før bussen fra Snøheim til Hjerkinn går (sannsynligvis) klokka 14.30. Fra Hjerkinn går toget mot Oslo klokka 15.30.

De som skal ta toget retning Trondheim har muligheten til å bruke dagen på å gå til Kongsvold siden toget ikke går derfra før klokka 18.40. Turen gjøres i såfall på eget ansvar, uten turleder, og det kreves at alle deltakerne har med seg kart og kompass før de forlater Snøheim på egen hånd.

 

Generell informasjon


Pris
Kr 3374,-. Prisen inkluderer turledelse, buss tur-retur mellom Hjerkinn og Snøheim, overnatting på Snøheim fra Torsdag til Søndag, samt alle måltider på hytta fra og med Torsdag kveld til Søndag formiddag.
Ikke-medlemstillegg kr 750. Bli medlem i DNT her.

OBS: Reisen til/fra Hjerkinn med tog må bestilles selv av den enkelte deltaker på NSB sine sider, og er ikke inkludert i prisen.

Kost og losji
Vi bor på Snøheim som er en betjent DNT-hytte på Dovrefjell, ved foten av Snøhetta-massivet. Frokost og middag spises inne på hytta, og hver enkelt smører med seg niste ved frokosten før tur hver dag.

Forkunnskaper
Turen krever god fysisk form da det er solide dagsetapper og bra med høydemeter. Med god fysisk form menes å kunne gå 1000 høydemeter på en dag med dagstursekk (ca 25 - 45 liter). Turen krever og at deltakerne er komfortabel med høyder da området er både luftig og krever klyving enkelte steder. Det forventes at deltakerne har erfaring med å navigere i høyfjellet ved hjelp av kart og kompass.

Kart
Dovrefjell-Snøhetta, 1:50 000. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Utstyr

En dagstursekk over 30 liter er anbefalt. Sekk over 65 liter regnes som for tungt på denne turen.

Se DNTs pakkeliste for sommerturer.

 

GENERELL INFORMASJON

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående turen, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vårt Infosenter

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook

Lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

 

AVLYST - Snøheim og 2000-metere på Dovre

TUREN ER DESSVERRE AVLYST. "Snøbrean, isbrean, Dovrefjell, name-it! Bli med til Snøheim på Dovrefjell hvor vi nyter den siste helga sommeren 2019 med topper og fjell blant villmark og moskus. Liker ...