Klatrekurs naturlige sikringer, Hemsedal

Kurs

Fra dato
27. juni 2019 kl. 20:00
Til dato
30. juni 2019 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport, Klatretur
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn , Hemsedal Turlag
Turområde
Østlandet (se kart)
Turkode
12296
Dette arrangementet er over!

Klatring på egne sikringer gir en helt annen frihet enn å klatre på bolter i etablerte klatrefelt. Våre erfarne instruktører gir deg en innføring i det håndtverket dette er, slik at du får et godt og riktig grunnlag for å utvikle deg videre. Vi lærer deg å legge naturlige sikringer og lede lette ruter på egne sikringer, og er også innom kameratredning. Vi bor i telt oppe i fjellet, og bålkosfaktoren antas å bli høy.

Kurspris:
Kr 3778,-. Kursprisen inkluderer instruksjon. Evt er transport til/fra Hemsedal er ikke inkludert, og må ordnes av deltakeren selv. Se En-Tur.no for kollektivtransport.

Forkunnskaper:

Dette er et innføringskurs i bruk av naturlige sikringer, men du trenger ingen erfaring med dette. Det er likevel en fordel om du har noe klatreerfaring, herunder kunne sikre med taubrems. Brattkort er en forutsetning for deltakelse.

Dersom du er helt nybegynner anbefaler vi et nybegynnerkurs.

Aldersgrense:

Aldersgrense for kurset er 16 år.

Kursinnhold:

Du lærer om de forskjellige formene for naturlige sikringsmidlene og hvordan de anvendes. Du får lede en masse på enkle ruter på egne sikringer. Videre vil du lære å legge topptaufester og standplasser med hjelp av naturlige sikringer. Det legges videre opp til at du skal tilegne deg en viss forståelse for de viktigste enkeltdelene i kameratredning.

Kurset går i høyfjellet, innunder vakre Skurvefjell i Hemsedal. Kameratredningsdelen er lagt til et klippefelt i nærheten av Hemsedal/Gol.

Det er 8 deltakere pr kurs og 2 instruktører. Instruktørene er kvalifiserte etter Norsk Fjellsportforums nasjonale standard for klatreinstruktører.

 

 

 

PRAKTISK INFORMASJON

Turstart

Kursleder tar kontakt og gir informasjon om oppmøtested innen kurset

Torsdag kveld kl. 20.00.
Turslutt Søndag ettermiddag ca klokka 16
Transport

Deltakerne er selv ansvarlige for å komme seg til Hemsedal. Kursleder vil så langt det lar seg gjøre forsøke å koordinere transport. Se En-Tur.no for kollektivtransport.

Kost og losji

Vi bor i telt oppunder Skurvefjell, et par mil fra Hemsedal sentrum. Deltakerne må selv ta med telt til overnatting, mens DNT Fjellsport Oslo holder et stort telt som brukes til samlinger og hyggelig samvær. Man kan kjøre bil nesten helt frem til teltplassen. Deltakerne ordner selv med mat, kokeutstyr etc til hele kurset, dvs fra torsdag kveld til søndag.

Personlig klatreutstyr

Oversikt over personlig klatreutstyr og annet utstyr du må medbringe til kurset finner du HER.

Personlig utstyr

Turutstyr: Ta med en dagstursekk som sitter godt på ryggen når du klatrer. Videre må du ha drikkeflaske(r) som minst rommer 1,5 liter drikke. Husk ellers telt, sovepose, liggeunderlag, førstehjelpsutstyr, solbriller, hodelykt, termos og annet campingutstyr.

Bekledning: blant annet løse og ledige klær, vind- og vanntett ytterbekledning, lue, votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker og ekstra klesskift. Du bør du ha et par gode sko for å komme til og fra klatreområdet. Her kan det ofte være vått.

Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns utstyrsliste for sommerfjellet: pakkeliste sommer.  

 

 

Kart Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

 

KONTAKINFORMASJON, BOOKING OG VILKÅR

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vårt Infosenter

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Lik oss gjerne på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Klatrekurs naturlige sikringer, Hemsedal

Klatring på egne sikringer gir en helt annen frihet enn å klatre på bolter i etablerte klatrefelt. Våre erfarne instruktører gir deg en innføring i det håndtverket dette er, slik ...