Jotunheimen - Fannaråken 55+

Fellestur

Fra dato
18. august kl. 09:30
Til dato
23. august kl. 14:52
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Jotunheimen, Skogadalsbøen, Ukestur, Fannaråken, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fannaråkhytta , Skogadalsbøen
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12371
Dette arrangementet er over!

Bli med på en sprek hytte til hytte-tur i Jotunheimens fjellverden. Flott tur i variert og vilt turterreng som veksler mellom frodige daler og fantastisk utsikt. Turen går fra Sognefjellshytta og opp Fannaråkbreen til Fannaråken. Her overnatter vi på Norges høyest beliggende turisthytte med fantastisk utsikt. Videre går turen bratt ned Gjertvvassdalen til sjarmerende Skogadalsbøen. Derfra går vi ned spektakulære Utladalen og avslutter turen på Vetti Gard som ligger midt i Utladalen Landskapsvernområde.

Program

Dag 1: Ankomst Sognefjellshytta
Oppmøte på Oslo Bussterminal, ved plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform bussen går fra. Turleder møter dere ved plattformen. Avreise med buss VY146 kl. 09.30 til Lom. Videre med buss kl. 16.30 til Sognefjellshytta, ankomst ca. kl. 17.45. Middag og sosialt samvær. Om kvelden blir det en kort presentasjon og informasjon om turen/dagene videre.

Dag 2: Sognefjellshytta - Fannaråken (2068 moh), ca. 10 km
Vi går sørover mot Fannaråkbreen. Det er ca 6 km inn til brekanten. Der møter vi breføreren som skal ta oss opp over breen. Vi får alt nødvendig utstyr der. Turen over breen tar opp mot to timer. Fra øvre brekant og opp til toppen, der hytta ligger, er det en liten time å gå. Det er god stigning opp til Norges høyestlioggende overnattingssted. Hvis vi får fint vær er utsikten fra toppen fantastisk over Hurrungane, hele Jotunheimen, Breheimen, Jostedalsbreen og Rondane!

Dag 3: Fannaråken - Skogadalsbøen, ca 12 km
Forhåpentligvis våkner vi til klarvær og ser fjellheimer på alle kanter. Vi nyter frokosten fær vi begynner nedstigningen fra Fannaråken, ned Jervvassdalen og kommer til slutt ned i frodige Utladalen, der Skogadalsbøen ligger. Fra høyfjell over 2000 moh, og ned i en dyp og vakker dal. Middag kl. 19.00. Sosialt samvær utover kvelden.

Dag 4: Dagstur fra Skogadalsbøen
Etter en deilig frokost på Skogadalsbøen pakker vi en lett dagstursekk og går tur i området. De som ønsker å slappe av i solveggen på hytta kan gjøre det. Her er det også mulgiheter for et friskt bad! Middag kl.19.00 og sosialt samvær utover kvelden.

Dag 5: Skogadalsbøen - Vetti Gard,  ca. 15 km
Etter frokost på Skogadalsbøen venter turens siste og lengste etappe, men heldigvis ikke lengre enn at vi har god tid til å nyte turen ned fantastiske Utladalen. Målet er Vetti Gard hvor vi kan nyte en bedre middag og en god natts søvn i historiske omgivelser. 

Dag 6: Hjemreise Vetti Gard - Hjelle - Oslo
Vi går det lille stykket ned til Hjelle for å rekke bussen kl. 08.55 til Øvre Årdal. Videre med buss kl. 09.20 til Oslo Bussterminal, ankomst ca. 14.52.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 7168,- fra Sognefjellshytta/til Øvre Årdal
Kr 8781,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: rød
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet:
Ta med lakenpose. Ta med matpakke til reisedagen!

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart: Jotunheimen Vest 1:50 000. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Jotunheimen Aust, 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her: 
Sognefjellshytta
Fannaråkhytta
Skogadalsbøen
Vetti Gard

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge"

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer

Jotunheimen - Fannaråken 55+

Bli med på en sprek hytte til hytte-tur i Jotunheimens fjellverden. Flott tur i variert og vilt turterreng som veksler mellom frodige daler og fantastisk utsikt. Turen går fra Sognefjellshytta ...

Kontaktinformasjon: