Blomstringstur i Jotunheimen - Gjendesheim

Fellestur

Fra dato
1. juli 2019 kl. 13:05
Til dato
5. juli 2019 kl. 20:17
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Blomster, Ukestur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12363
Dette arrangementet er over!

Gjendesheim ligger flott plassert ved foten av Besseggen i Jotunheimen. Området har mye å by på, spesielt hvis du er interessert i blomster. Innunder fjellveggene nedenfor Besseggen er temperaturen «tropisk», noe som gir et botanisk eldorado. Bli med på turer langs Gjende sammen med en blomsterekspert, og kanskje en tur over Besseggen? På turene lærer vi om områdets spesielle planteflora, og det blir også kveldsforedrag hvor vi fyller på med mer kunnskap. En av dagene blir det båttur på Gjende og dagstur til Gjendebu.

Program

Dag 1: Ankomst Gjendesheim (994 moh)
Oppmøte på Oslo bussterminal ved plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform bussen går fra. Turleder møter dere ved plattformen. Avreise med buss fra Oslo Bussterminal kl. 13.05 til Gjendesheim, ankomst ca. kl. 17.50. Vi nyter en god middag før det om kvelden blir en kort presentasjon og informasjon om turen/dagene videre.

Dag 2-4: Dagsturer ut fra Gjendesheim
Tilrettelagte dagsturer i flotte omgivelser. Turlederne vil ta hensyn til deltagerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring. Blomsterekspert lærer oss mer om den spesielle fjellfloraen. Kveldsforedrag. En av dagene blir det båttur på Gjende med dagstur til Gjendebu. Kanskje en tur over Besseggen eller stien langs vannet fra Memurubu frister?

Dag 5: Hjemreise Gjendesheim - Oslo
Vi rekker en liten formiddagstur for de som ønsker det, før vi avslutter turen og reiser tilbake til Oslo. Buss fra Gjendesheim kl. 15.30 til Oslo Bussterminal, ankomst ca. kl. 20.15.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 6420,- fra/til Gjendesheim 
Kr 7579,-, fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: grønn
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet: 
Sengetøy/håndkle er inkludert. Dobbeltrom. Ta med matpakke til reisedagen!

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Jotunheimen Aust, 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her: 
Gjendesheim
Gjendebu

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.

Blomstringstur i Jotunheimen - Gjendesheim

Gjendesheim ligger flott plassert ved foten av Besseggen i Jotunheimen. Området har mye å by på, spesielt hvis du er interessert i blomster. Innunder fjellveggene nedenfor Besseggen er temperaturen «tropisk», ...

Kontaktinformasjon: