Telttur på Norefjell (13-16 år)

Fellestur

Fra dato
12. august kl. 09:00
Til dato
15. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Telt, Ungdom, Telttur, Norefjell
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Femundsmarka, Jotunheimen, Norefjell og Eggedalsfjella (se kart)
Turkode
12355
Dette arrangementet er over!

Bli med på en fantastisk telttur på Norefjell! Vi reiser sammen opp til Norefjell, går sammen på telttur, lager middag på primus og ser soloppgangen fra Høgevarde!

Program

Dag 1 – Turstart

Vi møtes på Oslo bussterminal klokka 09.00. Det fordeler vi nødvendig sikkerhetsutstyr og tar buss Nettbuss Express NX 170 fra Oslo bussterminal klokka 09:40 og er framme på Ørgenvika klokka 11:20. Der har vi bestilt maxitaxi som kjører oss på fjellet til Tempelseter. Derfra går vi nordover i retning hesteryggen og lager en fin campleir ved et av de mange vannene som ligger langs med stien. Vel fremme med telt, lager vi middag på primus og blir bedre kjent med hverandre.

NB! Deltakerne må bestille og betale bussbillett selv. 

Dag 2 - Turdag

Vi pakker sammen leiren og går mot Høgevarde. Avhengig av hvor vi setter leiren vil vi gå 10-15 km. Målet for denne dagen er å sette opp ny leir ved Høgevardetjern. Kanskje tar vi en avstikker opp til Ranten og ser på utsikten der også?

Dag 3 - Turdag

Idag har vi et mål om å stå opp tidlig på morgenen, gå opp til Høgevarde og se soloppgangen derfra. Vi bestiller klarvær og legger opp til en magisk soloppgang. Det vil være frivillig å stå opp tidlig for å få med seg dette, men vi håper flest mulig vil få med seg dette, for det kan bli magisk! Vel nede i camp igjen kan vi slappe av litt før vi går videre igjen. Men vi kan ikke slappe av hele dagen for dette er nest siste dag og vi må bevege oss litt i retning Noresund igjen. Hvor langt vi velger å gå denne dagen kan vi bestemme sammen i felleskap.

Dag 4 - Turslutt

Siste turdag og vi skal ned fra fjellet igjen. Vi pakker sammen teltene og går nedover. Det vil være masse nedover så dette blir en deilig marsj! Målet er at taxien henter oss opp ved midtstasjonen i Norefjell denne dagen.

Bussen går tilbake fra Noresund klokka 16:15 og er fremme på Oslo bussterminal klokka 18:20.

NB! Deltakerne må betale og bestille bussreisen selv. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris
Kroner 600,-. Prisen inkluderer taxitransport, mat, utstyrsleie og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet

Alle deltakere vil få tilsendt et deltakerbrev fra hovedturleder minimum 2 uker før turstart med den siste oppdaterte informasjonen og tips til utstyr og pakkeliste. DNT stiller med telt, nødvendig sikkerhetsutstyr og mat alle dager. Men vi er avhengig at alle bidrar med å bære dette i felleskap. En sekk på 60-85 liter vil passe til denne turen. Turledere kjøper inn til felles måltider (+litt snacks) hver dag, så det er viktig at alle deltakere har ekstra plass i sekken når vi møtes på bussterminalen.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Eggedal nr 10033 1:50 000, Norges-serien. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Telttur på Norefjell (13-16 år)

Bli med på en fantastisk telttur på Norefjell! Vi reiser sammen opp til Norefjell, går sammen på telttur, lager middag på primus og ser soloppgangen fra Høgevarde! Program Dag 1 ...

Kontaktinformasjon: