Trekanten i Trollheimen

Fellestur

Fra dato
30. juli kl. 08:02
Til dato
4. august kl. 15:03
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Trollheimen (se kart)
Turkode
12262

Det er ikke uten grunn at “Trekanten”  i Trollheimen kan smykke seg med en plass på Turistforeningens liste over de 10 mest populære fjellturene i landet. Turen går i storslagen natur og sjelden ser du hytter og setre som harmonerer så godt med sine omgivelser som nettopp i Trollheimen. Hyttene har grovt tømmer i veggene, solide peiser, som skal gi både varme og lys, og en innredning for øvrig som minner om gamle bondestuer. Her er det intimt og koselig i en gjenskape atmosfæren som var på slutten av 1800-tallet, den gang mange av disse hyttene ble satt opp. Prøv ”Trekanten” du også – en uforglemmelig turopplevelse!

Program:

Dag 1: Ankomst Gjevilvasshytta
Oppmøte på Oslo S, ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen avgangshallen. Avreise med Trondheimstoget kl 08.02 til Oppdal, ankomst kl 12.58. Ekstrabuss fra Oppdal kl 13.00 til Gjevilvasshytta (710 moh.), ankomst ca kl.13.30. Vel framme på hytta blir det felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Gjevilvasshytta - Jøldalshytta, ca 20 km/7 t.
En fin dagstur gjennom de østlige, slakere delene av Trollheimen. Jevn stigning oppover den vestvendte bjørkelia med fin utsikt utover Gjevillvatnet og Gjørdøldalen og mot Blåhøa og Gjevillvasskamban. Vel oppe av skogen flater stien ut og fortsetter på et «galleri» høgt over dalbunnen. Terrenget er lettgått framover forbi Høghøa til Minilla. Det er helårsbru over elva. Etter lia opp fra elva flater terrenget ut igjen fram til Skrikhøa (1060 moh.), hvor utsikten åpner seg nordover mot Jøldalen. Herfra går du først bratt, siden slakt, utfor på fin sti og etter hvert gammel traktorveg fram mot setergrenda og Jøldalshytta (740 moh.).

Dag 3: Jøldalshytta - Trollheimshytta, ca 17 km/6 t.
Vi satser på "normalruta" over Geithetta. Flatt vestover forbi Haugasetra, inn på sti forbi Hosetsetra inn på traktorvegen igjen etter et par km, over elva på helårsbru og fram til Retåssetra. Til helårsbrua over Litlsvartåa og stidelet for ruta gjennom Svartådalen. Ruta over Geithøtta (1325 moh.) tar bratt opp noen store grusavsetninger med dyregraver. Herfra jevn stigning til den nordligste av Geithøttas rygger. Flott utsikt over Trollhøttamassivet hele veien. Stien følger ryggen i stort sett lett terreng vel en km. De to høyeste av Geithøttas topper på 1352 moh., ligger litt lengre sørøst og kan lett nås fra stien. Videre vestover bratt ned Slettåa og nordvestover langs denne ned til Trollheimshytta (540 moh.).

Dag 4: Topptur fra Trollheimshytta, ca 22 km/9-10 t
Vi setter av dagen her på hytta og håper på godvær.Vi satser på topptur til Snota (1669 moh) selve symbolet på Trollheimen.
Fin utsikt det meste av veien. Utsatt rute i dårlig vær og vind. Bratt og krevende rute.
Alternativ dagstur blir vurdert etter værforholdene.

Dag 5: Trollheimshytta - Gjevilvasshytta, ca 21 km/ 8 t.
Over Mellomfjell med spektakulære utsiktspunkter underveis. Turen er den mest varierte ruta i Trollheimen. Over Slettåa på helårsbru rett ved hytta og forbi stidelet mot Gråhaugen, Snota og Kårvatn. Sørover bratt oppover gjennom skogen og etter hvert fjellet opp til Skallen. Flott utsikt herfra. Videre over Mellomfjellet i lettgått terreng. Forbi stidelet til Vassendsetra og Bårdsgarden og på østsida av Fossådalsvatnet (1188 moh.). Bratt opp til Riarskardet og nytt stidele til til Vassendsetra og Bårdsgarden. Herfra ned og på østsiden av Kamtjønnin. Fra nedre Kamtjønnin (1147 moh.) dreier ruta øst langs foten av Blåhøa. Flott utsikt over dalen. Gravbekken krysses en km ovenfor samløpet ved Tverrbekken. Bekken steingås vanligvis, men må vades tidlig på sommeren og ved stor vassføring ellers. Vadestaver er utplassert for å lette kryssinga. Ned langs Gravbekken videre ned gjennom bjørk- og furuskog og ut på vei fram til Gjevilvasshytta (710 moh.).

Dag 6: Hjemreise
Ekstrabuss fra Gjevilvasshytta kl 09.15 til Oppdal, ankomst ca kl 09.45 og videre med tog kl 09.58 til Oslo S, ankomst kl.15.03.

Med forbehold om endring i programmet!  

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 6.148,- fra/til Gjevilvasshytta
Kr 8.310,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-.Bli medlem i DNT.

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Spesielt for denne turen: Det er ikke tillatt med sovepose på hyttene, kun lakenpose.
Husk å ta med mat og drikke til første turdag.

Gradering av turenLengde rød/terreng svart
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Trollheimen nord og sør, 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her: 
Gjevilvasshytta
Jøldalshytta
Trollheimshytta

Pakkeliste sommer: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Viktig informasjon om fellesturer sommer: 
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Trekanten i Trollheimen

Det er ikke uten grunn at “Trekanten”  i Trollheimen kan smykke seg med en plass på Turistforeningens liste over de 10 mest populære fjellturene i landet. Turen går i storslagen ...

Kontaktinformasjon: