Avlyst Klassikeren på Dovrefjell

Fellestur

Fra dato
7. august 2019 kl. 14:02
Til dato
10. august 2019 kl. 22:04
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , Dovrefjell, Snøhetta, Topptur, Hyttetilhytte, Fjelltur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
12282
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Klassikeren på Dovre gir mye naturopplevelse på kort tid! Den flotte, betjente DNT-hytta Snøheim, stortoppen Snøhetta og selvbetjeningshytta Reinheim som ligger i frodige Stroplesjødalen er tre av grunnene til å bli med på denne turen. Ikke noe å lure på - meld deg på!

Program:

Dag 1: Ankomst Snøheim
Tog fra Oslo S kl. 14.02 til Hjerkinn. Oppmøte ved nedgang til perrong ca 20 minutter før avgang. Videre med buss fra Hjerkinnhus til Snøheim. Ankomst til middag. Vi samles i peisstua for velkomst og informasjon om turen.

Dag 2: Topptur til Snøhetta, 2.286 moh.
Snøhetta er vårt mål denne dagen. Gled dere til utsikten!

Dag 3: Snøheim - Reinheim (selvbetjent), ca 5 km direkte.
En kort og lett tur til Reinheim med muligheter for avstikkere både her og der. På Reinheim ordner vi egen middag. Kanskje blir det en 4-retters denne dagen? Og kanskje tusler moskusen rundt hytta...

Dag 4: Reinheim - Kongsvold, 15 km.  Hjemreise.
Stroplesjødalen ligger foran oss denne dagen. Vakrere dal skal man lete lenge etter. Moskus trives her, så hold kameraet klart! På Kongsvold Fjellstue avslutter vi turen med en varm rett. Etter maten tar vi toget til Oslo. Avgang fra Kongsvoll kl. 17.31, og ankomst i Oslo kl. 22.04.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
kr 3 642,- fra Hjerkinn/til Kongsvold
kr 5 283,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT.

Maks antall deltakere på denne turen: 12

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos + varm rett på Kongsvold.

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Dovrefjell-Snøhetta 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:
Snøheim
Reinheim
Kongsvold

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Klassikeren på Dovrefjell

Klassikeren på Dovre gir mye naturopplevelse på kort tid! Den flotte, betjente DNT-hytta Snøheim, stortoppen Snøhetta og selvbetjeningshytta Reinheim som ligger i frodige Stroplesjødalen er tre av grunnene til å bli ...

Kontaktinformasjon: