Hyttetur på Romeriksåsene (16-24 år)

Fellestur

Fra dato
4. oktober 2019 kl. 17:30
Til dato
6. oktober 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Ungdom, Marka
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Hadeland, Gjøvik og Land, Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Turkode
12255
Dette arrangementet er over!

Denne helgen tar vi deg med på tur til et litt glemt område med fine hytter og nesten ubrukte ruter, nemlig Romeriksåsene. Bare 45 minutter unna Oslo. Bli med på hytte til-hyttetur og oppdag et nytt område!

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møtes klokka 17.30 under avgangstavlen på Oslo sentralbanestasjon. Vi tar sammen tog til Grua klokka 17.42. Herfra tar vi drosje til Brovoll P-plass hvor vi starter turen. For de som vil, kjører bil eller kommer seg frem på egen måte kan møte på Brovoll P-plass klokka 18.30. Se etter turleder i rød jakke. Vi går sammen inn cirka 2 km til Snellingen hvor vi skal overnatte første natten.

NB! Deltakerne må bestille og betale kollektivreisene selv. 

Dag 2 - Turdag

Turleder har planlagt en rute som blir foreslått for gruppen fredag kveld over middagsbordet. Dagens mål er Bekkestua som ligger cirka 20 km unna.  Vel fremme blir fokuset på å få varme i hytta og lage seg middagsmat, før en rolig kveld tilbringes foran peisen.

Bekkestua har kun 4 sengeplasser og ingen ekstra madrasser, så gruppen er nødt til å ha med noen liggeunderlag i felleskap slik at en deltager og turleder blir liggende på gulvet denne natten. Med oppblåsbart liggeunderlag kan det fort bli like komfortabelt som seng :)

Dag 3 - Turslutt

Denne dagen brukes i stor grad på å komme seg ned til Nittedal, som er turens sluttmål. Det finnes flere ruter hit, litt avhengig av hvor langt man ønsker å gå. Det kan likevel være fint å ta turen innom Spikertjernhytta som ligger cirka 10 km unna. Nok et perfekt lunsjsted og en god mulighet for de som samler på DNT hytter til å få mange på samme tur. Turen avsluttes på Oslo Bussterminal etter man har tatt buss tilbake fra Nittedal.

NB! Deltakerne må betale kollektivreisen selv. 

 

Generell informasjon

Pris
Kroner 400,-. Inkludert i prisen er leie av hytte, turlederkostnader og middagsmaten. 
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet
Alle må ta med egen frokost og lunsj, turlederene stiller med middag for oppholdet. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Utstyrutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Nordmarka Sommer 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Hyttetur på Romeriksåsene (16-24 år)

Denne helgen tar vi deg med på tur til et litt glemt område med fine hytter og nesten ubrukte ruter, nemlig Romeriksåsene. Bare 45 minutter unna Oslo. Bli med på ...

Kontaktinformasjon: