Hyttetur i Tafjordfjellene (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
18. september 2019 kl. 13:00
Til dato
22. september 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Høst, Ungdom, Tafjordfjella
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Tafjordfjella (se kart)
Turkode
12251
Dette arrangementet er over!

Mytiske Tafjordfjella står klar til å utforskes. Vi skal på hyttetur i høstens ville farger og du vil komme tilbake fra tur med uforglemmelige minner fra et fantastisk fjellområde i sekken.

Program

Dag 1 - Turstart

Vi starter turen på Bjorli stasjon klokka 13.00. Turleder kommer til å ta toget fra Oslo S klokka 07.33 som er fremme på Bjorli stasjon klokka 12.40. Vi anbefaler deltakere å kjøpe billett til dette toget. Deltakerne må kjøpe togbillett til reisen selv. Dette kan gjøres på NSB sine hjemmesider. Søk opp reisen og velg anbefalt avgang. Fra Bjorli stasjon blir vi fraktet i minibuss inn til Tunga bro ved inngangen til Tafjordfjella.

Vi har noen timer før det blir mørkt. Disse bruker vi på å bevege oss vestover inn mot den selvbetjente hytta Pyttbua. Vi lager middag sammen fra selvbetjeningslageret på hytta og snakker litt sammen om de neste dagene på tur.

Dag 2 - Turdag

Idag skal vi dypere inn i Tafjordfjella. Turlederne har funnet en fin rute ut fra de rådende vær og føreforholdene. Hvor langt inn vi kommer avhenger litt av gruppas ønsker og hvor mye snø som ligger i fjellet. Målet for dagen er hytta Veltdalshytta som ligger cirka 10 km unna. En vanlig rute er å gå innom toppen Karitinden som ligger fristende til langs ruta. Dette vil ta litt lengre tid, men ved god form og godt vær kan dette være en mulighet.

Dag 3 - Turdag

For å se mest mulig, og for å lage en slags rundreise vender vi idag nesen sørøstover. Turmålet er hytta Reindalsseter som ligger cirka 12 km unna. Denne ruten går i nydelig høyfjellsterreng med flotte fjell på alle kanter. Vel fremme i hytta lager vi nok en felles middag fra selvbetjeningskvarteret før vi går fornøyde i seng.

Dag 4 - Turdag

Turen går mot slutten, men vi har fortsatt den lengste og mest krevende etappen foran oss. Idag skal vi til Vakkerstøylen, som er den fineste hytta i hele Tafjordfjellene. Vi må forsere 20 km med høyfjellsterreng for å komme dit. Vel fremme kan vi fyre opp i den koselige peisen og hygge oss sammen siste kvelden.

Dag 5 - Turslutt

Siste etappen ut er på knappe 2 timer og 4 km. Vi skal tilbake til Tunga bro og blir derfra plukket opp av minibuss som tar oss til Bjorli stasjon. Vi er på Bjorli klokka 15.00. Toget til Oslo går klokka 15.14, og da er vi tilbake i Oslo klokka 20.04.

Deltakerne må betale reisen selv. Billetter får deltakere kjøpt på nettsiden til NSB.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Kroner 1500,-. Prisen inkluderer kost og losji på Pyttbua, Veltdalshytta, Reindalsseter og Vakkerstøylen, samt transport og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet

Dette er en klassisk hytte-til-hyttetur i fjellet. Gruppen kommer til å være selvforsynt på mat gjennom besøkene på selvbetjeningshytter, men det kan være lurt å ta med litt snacks i form av nøtter eller sjokolade til å ha tilgjengelig i sekken. Sekken bør være 30-40 L, og bør ikke veie mer enn 8-10 kg. Veier den mer enn dette har du rett og slett tatt med for mye utstyr. For mer konkrete pakketips, se våre pakkelister.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Tafjordfjella 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Hyttetur i Tafjordfjellene (19-30 år)

Mytiske Tafjordfjella står klar til å utforskes. Vi skal på hyttetur i høstens ville farger og du vil komme tilbake fra tur med uforglemmelige minner fra et fantastisk fjellområde i ...

Kontaktinformasjon: