Hyttetur i Jotunheimen (16-24 år)

Fellestur

Fra dato
1. juli 2019 kl. 10:00
Til dato
5. juli 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Topptur, Jotunheimen, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Fondsbu , Gjendebu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12225
Dette arrangementet er over!

Fjellturer er i vinden som aldri før. På denne turen får du prøve deg på noe av det beste Jotunheimen har å by på! Bli med inn i hjertet av Jotunheimen og opplev klassiske DNT hytter, spennende topper og få en utfordring med på kjøpet. Dette er en tur for deg som har litt erfaring med å gå på tur i fjellet før og er i god fysisk form.

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møtes på Oslo Bussterminal ved plattformen til Valdresekspressen klokka 10.00. Vi tar bussen sammen til Gjendesheim klokka 10.25. Videre tar vi Gjendebåten fra Gjendeosen klokka 15.15. Vi er fremme på Gjendebu klokka 16.00. Vi sjekker oss inn på hytta og rommene våre, og er vi effektive får vi kanskje tid til en liten ettermiddagstur før middag. Etter middagen tar vi et ferdaråd om morgendagens topptur, samt de kommende dagene vi skal ha på tur sammen.

NB! Deltakere må kjøpe billetter til bussreisen selv. Det anbefales å gjøre dette på nett før reisen. Det kan gjøres på Nor-Way bussekspress sine hjemmesider.

Dag 2 - Toppturdag

Turlederne og gruppen kommer i felleskap frem til hvilken tur man ønsker å få til denne dagen. Avhengig av gruppens forutsetninger, vær og vind. Mulighetene er mange, og noen av dem er Slettmarkspiggen eller Svartdalspiggen. Er været dårlig kan Gjendetunga være et fint alternativ.

Tilbake i hytta nyter vi nok en god middag og godt selskap med spill og avslapning i peisestua etter en lang dag på tur.

Dag 3 - Turdag

Denne dagen skal vi forflytte oss fra Gjendebu til Torfinnsbu. Dette er en ganske lang og krevende etappe gjennom mektige Svartdalen med store fjell på alle kanter. Dette er en tur på cirka 15 km og 500 høydemeter opp og ned, som vi beregner 6-8 timer på å gjennomføre.

På plass på Torfinnsbu får vi forhåpentligvis muligheten til å nyte solnedgangen over Bygdin, mens vi lager middag fra selvbetjeningslageret.

Dag 4 - Turdag

Dette blir siste turdag og vi skal bevege oss videre til Fondsbu via Bygdin. Dette er nok en lang og krevende etappe på cirka 22 km med rundt 750 høydemeter opp og ned. Vi beregner å bruke 8-10 timer på denne turen som går gjennom et fantastisk høyfjellsterreng som gir utsikt langt sørover, over Bygdin og større fjell dypere inn i Jotunheimen. Det er også et alternativ å gå langs Bygdin dersom den nye ruten er blitt etablert godt nok.

Vel fremme på Fondsbu blir vi tatt godt imot av evigglade bestyrer Solbjørg som har lagt klar en fantastisk 3-retters middag til oss. Er vi heldige synger Solbjørg for oss til maten. Dette er en minneverdig opplevelse. Gode og slitne kommer vi oss til slutt til sengs og kan se tilbake på en herlig tur sammen.

Dag 5 - Turslutt

Idag står hjemreisen for tur. Vi legger opp til å ta lokalbuss som går fra Eidsbugarden klokka 16.50 til Tyinkrysset, hvor vi hopper på Valdresekspressen kl 17.40 slik at vi er tilbake i Oslo 22.11.

Hva vi bruker tiden til før bussen går er opp til oss, kanskje vi tar en dagstur etter form eller et bad i fjellvannet før vi hopper på bussen?

Turledere bestiller plass på denne avgangen, så det anbefales at deltakerne gjør det samme. Søk Tyinkrysset - Oslo Bussterminal på Nor-Way Bussekspress sine hjemmesider for å bestille billetter 5. juli kl 17.40. Billett til lokalbussen kan kjøpes om bord eller i mobil-app samme dag.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Kroner 1900,-. Prisen inkluderer fullpensjon (middag, frokost, niste og overnatting på Gjendebu og Fondsbu), kost og losji på Torfinnsbu, Gjendebåt-billetter og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet
Denne turen krever at du har noe erfaring med fjelltur fra tidligere, og helst topptur også. Du må også være i normalt god form. Sjekk ut link til pakkelistene for utfyllende forslag til utstyrsbehov for sommerturer i fjellet. På en slik tur som dette trenger man ikke større sekk enn 40-50 liter med tanke på at all mat ordnes på hyttene, og man kun trenger lakenpose til overnatting. Sekken bør ikke veie mer enn maks 8-10 kg. Veier den mer, har du med for mye klær og utstyr. Litt snacks, nøtter eller sjokolade er lurt å ha i sekken til enhver tid. Det samme gjelder en vannflaske lett tilgjengelig.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Jotunheimen Vest og Øst 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Hyttetur i Jotunheimen (16-24 år)

Fjellturer er i vinden som aldri før. På denne turen får du prøve deg på noe av det beste Jotunheimen har å by på! Bli med inn i hjertet av ...

Kontaktinformasjon: