Stisykkeltur til Gjendesheim (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
7. juni 2019 kl. 10:00
Til dato
9. juni 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Sykkel, Ungdom, Fjellet, Stisykkel
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12257
Dette arrangementet er over!

Stisykler er en del av DNT ungs nye storsatsing. Bli med på tur til Gjendesheim for å prøve ut en av de 5 nye syklene som er på Gjendesheim.

NB: Stisykling i terrenget kan være litt vanskeligere og tyngre enn sykling på grusvei eller asfalt. Det er ikke komplisert, men det er en fordel om man har syklet litt i terreng tidligere og er i normalt god fysisk form.

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møtes på Oslo Bussterminal klokka 10.00 og tar bussen sammen til Gjendesheim Turisthytte. Deltakerne må bestille bussbillett til reisen selv. Vi anbefaler å kjøpe billett på Nor-Way bussekspress sin nettside eller på bussen direkte som går fra Oslo - Gjendesheim. For de som vil kjøre egen bil eller kommer fra et annet sted, kan dere møte på Gjendesheim klokka 15.00.

Vel fremme på hytta sjekker vi oss inn og får tildelt rom. Vi har noen timer til det blir middag, så turleder leder an i litt leker. Det kan også være vi kan få tid til en liten tur i området. Vi får servert 3-retters middag på kvelden, og Gjendesheim er kjent for å ha en av Norges beste fjellhyttekjøkken, så her er det bare å glede seg til en helg med god mat.

Dag 2 - Turdag

Vi starter dagen med å bli litt kjent med sykkelen. Finne riktig sittestilling, sjekke gir, styre og bremser. Vi legger deretter opp til litt instruksjon i grunnleggende stisykling av en kjentmann i området. Det er ganske gode muligheter for sykling i og rundt Gjendesheim. Både på sti og nærmere fjellet. Vi kommer til å fokusere på grunnleggende teknikker for hvordan man best bør sitte på sykkelen, hvilke tanker man bør gjøre seg på rutevalg og andre gode småtips utover det man allerede kan ved å sykle. Opplæringen blir svært praktisk rettet, uten teori. Man lærer best av å prøve og utfordre seg selv. Vi blir ute hele dagen, og det vil vente en etterlengtet middag til oss når vi er tilbake på hytten.

Dag 3 - Turslutt

Vi skal få tid til noen timer på sykkelen også idag. Kjentmann er tilgjengelig og kan brukes som guide for å finne noen gode stier til en sykkeltur eller man kan finne fine steder å øve mer på teknikk dersom man ønsker det. Turleder kan ta en prat med gruppen for å finne ut hva man har mest lyst til. Vi er uansett ute så lenge vi kan. Bussen går fra Gjendesheim klokka 16.00, så det er det eneste holdepunktet vi trenger å bekymre oss for. Turen avsluttes på Oslo Bussterminal klokka 20.00.

NB! Deltakerne må bestille og betale bussreisene selv. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Kroner 1200,-. Prisen inkluderer fullpensjon (middag, frokost, lunsj og overnatting) på Gjendesheim alle dager, sykkeleie samt turleder og guidekostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet
DNT stiller med sykkel og hjelm. Egne sykkelsko trengs ikke, det holder med et par vanntette joggesko eller lette fjellsko som tåler litt juling eller man ikke er redd for skal bli våte. Har du egen hjelm kan du også ta med den. Annet beskyttelsesutstyr må vurderes behov av hver enkelt etter hvor mye man ønsker å ha med. Det blir enkel sykling hele helgen, men fall vil alltid kunne skje i sykling. En liten sekk med litt verktøy, lappesaker, niste og vann er lurt å ha med i tillegg til alt annet av klær man ønsker å ha med. Vi skal holde oss i relativ nærhet til hytta hele helga, så man trenger ikke pakke alt for mye klær og utstyr som til en vanlig hyttetur.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Jotunheimen Øst 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Stisykkeltur til Gjendesheim (19-30 år)

Stisykler er en del av DNT ungs nye storsatsing. Bli med på tur til Gjendesheim for å prøve ut en av de 5 nye syklene som er på Gjendesheim. NB: ...

Kontaktinformasjon: