Singeltur i Breheimen 45-55 år

Fellestur

Fra dato
22. juli kl. 09:30
Til dato
26. juli kl. 22:04
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nørdstedalseter, Breheimen, Topptur, Sykkeltur, Fjelltur, Havkajakk
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Nørdstedalseter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12236

Ønsker du å dra på fjelltur i Breheimen og ikke har turfølge? Da kan denne turen være en fin anledning til å treffe andre turvandrere på din egen alder. Breheimen har mye å by på. Breer, topper, mye vann og mye vær. Nørdstedalseter ligger midt i eldoradoet,og blir gruppens base denne uken. Siste dag får vi en flott fottur over til Bøvertun.

Singelturer skiller seg fra andre fellesturer ved at det er en viss kjønnsfordeling ved påmelding.

Program

Dag 1: Ankomst Nørdstedalseter (937 moh)
Oppmøte ved plattformen på Oslo Bussterminal 20 minutter før avreise. Se på monitor for plattform. Avreise med NX 146 Stryn/Måløyekspressen kl. 09.30 til Lom, ankomst kl. 16.00 og videre med buss kl. 16.30 til Fortun Kafe, ankomst ca kl. 18.31. Ekstrabuss fra Fortun Kafe til Nørdstedalseter. Vi samles til middag og det blir presentasjon og informasjon om dagene som kommer. Lyse sommerkveld kan friste til en kveldstur i området.

Dag 2: Topptur til Middalsnosi (1.694 moh)
Tur over Middalsnosi gir god utsikt over Breheimen, vi fortsetter videre ned til Medalsbu (ca 1.300 moh)  hvor vi tar en hyggelig lunsj. På Medalsbu står syklene klare og vi sykler ned til Nørdstedalseter.

Dag 3: Sykkeltur ned Fortundalen og langs Lustrafjorden til Urnes
På sykler triller vi nedover Norges lengste utforbakke (?) i spektakulært landskap til Fortun. Videre utover og langs vakre Lustrafjorden til Urnes. Her finner vi Urnes stavkirke, som er Norges eldste. Total lengde på sykkel: 55 km. Ferge over til Solvorn, ekstrabuss tilbake til Nørdstedalseter. Ankomst ca. kl. 19.00.

Dag 4: Historisk vandring
Med følge av bestyrer på Nørdstedalseter besøker vi to støler på denne historiske vandringen. En spesielt hyggelig tur med påfyll av gode historier og god rast.

Dag 5: Over fjellet til Bøvertun , ca 16 km/6 timer - hjemreise.
En nydelig fjelltur venter oss denne siste dagen. Vi går opp Vetledalen og over Tverrbyttfjellet (1.571 moh) Videre nord for Storevatnet (ca 1.270 moh) og siste utforbakker ned til Bøvertun (940 moh). Buss fra Bøvertun kl.16.00 til Lom og videre med buss til Otta og tog til Oslo med ankomst Oslo S kl. 22.04. 

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

NB! Hvis dere skulle oppleve at dere ikke får meldt dere på turen fra vår nettside, selv om det står at det er ledige plasser, kan det være pga. kjønnsfordelingen som vi ønsker på singelturene.

Pris: 
Kr. 7 000,- fra Fortun/til Lom
Kr. 8 771,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, sykler,  alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Spesielt for denne turen:
Vi bor fast på Nørdstedalseter.

Gruppen bor på hyggelig sovesal for seg selv - inkludert sengetøy.

Hvis du ved booking får beskjed om at det er fulltegnet på tross av at det står ledige plasser, kan det være fordi vi har begrensede plasser til damer og herrer. Ta allikevel kontakt så skal vi se hva vi kan ordne.

Gradering av turen: Rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Topo 3000 Breheimen nasjonalpark 1:50.000. For sykkelturen langs fjorden: Turkart Breheimen 1:100 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Les mer om hytta her:
Nørdstedalseter

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Singeltur i Breheimen 45-55 år

Ønsker du å dra på fjelltur i Breheimen og ikke har turfølge? Da kan denne turen være en fin anledning til å treffe andre turvandrere på din egen alder. Breheimen ...

Kontaktinformasjon: