Ski- og turopplevelser på Fondsbu

Fellestur

Fra dato
24. mars kl. 10:25
Til dato
28. mars kl. 22:09
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur, Ukestur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fondsbu
Turområde
Jotunheimen, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12147
Dette arrangementet er over!

Hvis du har lyst til å komme opp i det virkelige ville vinterfjellet, bør du bli med på denne turen i Jotunheimen.  Området byr på flotte skiforhold mellom ville, vakre tinder, og det blir lagt opp til flotte dagsturer. Her vil dere i tillegg få en uforglemmelig tur med de gamle ærverdige beltebilene fra Tyin inn til Fondsbu. Peisestua og hemsen er deilig å innta etter en dag ute, så der er det godt å slappe av og nyte utsikten. Bestyrer Solbjørg ser fram til å skjemme dere bort med god mat og vakker sang.

Program

Dag 1: Ankomst Fondsbu
Oppmøte på Oslo Bussterminal, ved plattformen, 20 minutter før avreise. Se på monitoren ved inngangspartiet for hvilken plattform.
Avreise med rutebuss Valdresekspressen kl. 10.25 til Tyin, ankomst ca. 15.00. Videre med beltebil til Fondsbu (1065 moh.), ankomst ca. kl. 16.15. Informasjon og innlosjering. Vi spiser felles middag og samles i stua etterpå hvor turleder går gjennom de neste dagene og informasjon om turen videre. Husk å ta med mat og drikke til reisedagen!

Dag 2-4: Opphold Fondsbu
Flotte tilrettelagte dagsturer, der turlederne vil ta hensyn til deltagerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring.

Dag 5: Hjemreise, Fondsbu - Oslo
Beltebil fra Fondsbu kl. 16.15 til Tyin. Videre med rutebuss Valdresekspressen kl. 17.30 til Oslo bussterminal, ankomst ca. kl. 22.09.

Med forbehold om endring i programmet!    

Generell informasjon

Pris:
Kr. 6.452,- fra /til Tyin
Kr. 7. 522,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: NOK 750,- Klikk her for å bli medlem av DNT.
Turpakken inkluderer: overnatting, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Max antall deltagere på denne turen: 20 stk

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:    
Sengetøy og håndkle er inkludert. Ta med matpakke til reisedagen!

Gradering av turen: lengde grønn/blå/terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Vest 1:50.000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:

Fondsbu

Pakkeliste vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Aktivitetsavdelingen på senior@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Ski- og turopplevelser på Fondsbu

Hvis du har lyst til å komme opp i det virkelige ville vinterfjellet, bør du bli med på denne turen i Jotunheimen.  Området byr på flotte skiforhold mellom ville, vakre ...

Kontaktinformasjon: