Singeltur i Femundsmarka, 50-65 år

Fellestur

Fra dato
14. juli kl. 09:34
Til dato
18. juli kl. 17:45
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Singeltur, Villmark
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
12205
Dette arrangementet er over!

Mangler du turfølge og ønsker å dra på tur med andre turglade mennesker på samme alder, kan denne turen - i Femundsmarka - være en finfin opplevelse for deg.

Turen for dere mellom 50-65 år, byr på guiding i bergstaden Røros, vandring gjennom vennlig villmark fra hytte til hytte.. Dette er noe av ingrediensene på denne hyggelig "reisen" i vår flotte villmark Femundsmarka. Det hele avsluttes på vakre Svukuriset, der vi skjemmes bort av bestyrerne med middagsservering og nydelig hyttetun.

Singelturer skiller seg fra andre fellesturer ved at det er noe kjønnskvotering.

På denne turen sponser DNT Oslo og Omegn bussen Elgå-Oslo når du melder deg på hele turen med reise t/r Oslo.

Generell informasjon:

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

NB! Hvis dere skulle oppleve at dere ikke får meldt dere på turen fra vår nettside, selv om det står at det er ledige plasser, kan det være pga. kjønnsfordelingen som vi ønsker på singelturene.

Program:

Dag 1: Ankomst  Langen 685 moh)

Oppmøte på Oslo S, i avgangshallen, ved nedgang til plattformen 20 min. før avreise.. Tog fra Oslo kl. 09:34 til Hamar og videre til Røros, ankomst kl. 15.31 (togbytte på Hamar kl. 12.10).

I Røros får vi guidet omvisning i byen som har bevart mye av sitt opprinnelige preg med gatemønster anlagt på 1600-tallet og med godt bevarte trehusbebyggelser fra 1700- og 1800-tallet som gjorde av bergstaden Røros kom på Unescos liste over verdensarv allerede i 1980.

Fra Røros(v/Turistinformasjonen) tar vi en ekstrabuss kl 17.30 til Langen, ankomst ca kl 18.00, privat betjent hytte, hvor det blir servert middag, informasjon om turen og sosialt samvær.

Dag 2: Langen - Synnervika - båt til Haugen - Røvollen, (selvbetjeningshytte) til fots ca 11 km/4 timer

Pga. endringer i båtruta vil turen nå gå med båt fra Synnervika kl 09.00 til Haugen, ankomst 10.15. Kaffe/vafler ombord på båten. Fra brygga er det 10 min (1/2 km) opp til gården. Fra Haugen østover mot høyde 756 og så på nordsida av et lite tjern og etterhvert ut i åpent terreng. Etter å ha passert Røvoltjønnan kommer man inn på ruta fra Svukuriset (E1/Grensesømmen). Videre mot nordøst og over utløpet av Nedre Roasten på helårsbru og så norvestover ned til hytta forbi stidelet til Ljøsnåvollen og Skedbrostugan like før hytta. Her tilbereder vi akkurat den maten vi selv ønsker, akkurat når det passer oss.

Dag 3: Røvollen - Svukuriset -  ca 17 km/6 timer

Dagens etappe går sørover tilbake til Svukuriset. Åpent og fint landskap, og store muligheter for å møte på reinsdyrflokker. Stien går rett ved siden av Falkfangarhøgda (968 moh), hvor det på toppen ligger et falkfangeranlegg fra 1600-tallet.

Dag 4: Opphold Svukuriset

Idag tar vi turen opp til de vakre Revlingsjøene. Her er det mulighet for å ta et bad eller hvertfall en god rast. Og for de ivrigste er det muligheter for å ta turen opp på Store Svuku (1416 moh) - f.eks. som en kvelds"økt".

Dag 5: Svukuriset - Elgå, ca 3 timer.

Etter en tidlig og god frokost, vandrer vi over Gråvola - nok et flott utsiktspunkt - og videre til Elgå. En liten rusletur ned på brygga for å oppleve stemningen på Elgå. Der står også bussen og venter på oss. Avreise fra Elgå kl 12.00.  Vi regner med ankomst Oslo bussterminal ca kl. 17.45.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

Pris: 

Kr.4.775,- fra Røros/til Elgå
Kr 5.615,- fra/til Oslo (I prisen er det kalkulert med gratis reise ttibake il Oslo. Dette forutsetter at du booker reise begge veier.)

Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT.

Max antall deltagere på denne turen: 12

Turpakken inkluderer: overnattinger, 1 turleder, guiding Røros, opplegg på Femundshytten, båttur, lokalbuss, alle måltider (frokost, niste/termos pg vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen (blå)
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Selvbetjeningshytte: Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart 1:50 000 Femunden Nord og Turkart 1:50 000 Røros Ferangen
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:

Langen
Røvollen
Svukuriset
Femundshytten

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår
pakkeliste sommer

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

 Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Singeltur i Femundsmarka, 50-65 år

Mangler du turfølge og ønsker å dra på tur med andre turglade mennesker på samme alder, kan denne turen - i Femundsmarka - være en finfin opplevelse for deg. Turen for ...

Kontaktinformasjon: