Toppturcamp på Valdresflya (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
16. mai 2019 kl. 00:00
Til dato
19. mai 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Helgetur, Topptur, Telttur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12176
Dette arrangementet er over!

Vårsol, 17. mai langhelg og senvinter i fjellet gir drømmeforhold for toppturer og leirliv på Valdresflya - vi satser på godt vær og god stemning! 

Dette er en tur for dere som har det nødvendige utstyret, men nødvendigvis ikke så mye erfaring med toppturer og teltliv på vinteren fra før. Mulighetene er gode for å gå enkle topper som kan gi god læring innen topptur. Aktuelt utstyr på beina er randonneeski, telemark eller splitboard. Fjellski er ikke egnet for denne typen toppturer.

Program

Dag 1 - Turstart

Denne turen krever såpass mye fellesutstyr at vi legger opp til at turledere kjører egen bil opp til Valdresflya. Vi prøver derfor å organisere samkjøring for hele gruppen, slik at alle kommer seg opp mer eller mindre samlet. Det vil derfor komme mer informasjon om oppmøte og utstyrsbehov i deltakerbrevet fra turleder senest 2 uker før tur. Vi tar utgangspunkt i å møte på avtalt sted på Valdresflya klokka 12.00.

Turleder vil også ringe hver enkelt for å snakke om turen i forkant. Det vil også bli opprettet en Facebook gruppe der vi kan avtale nærmere samkjøring og andre praktiske ting. Dersom det ikke løser seg med samkjøring vil vi kunne bestille minibuss fra Beitostølen til Valdresflya, slik at dere som tar buss fra Oslo kommer dere inn også. Bussbilletter må deltakere i så fall ordne selv. Vi samles på Valdresflya og pakker klart utstyret til en times tur bort til leirområdet vårt i munningen av Leirungsdalen. Vi skal bo i telt og må derfor stå for alt av mat selv. DNT ung Oslo tar med pulk til å bære inn alt fellesutstyr som telt, primus, fuel og middagsmat. Resten av kvelden bruker vi på å sette opp leir, lage middag og ta en prat om de neste dagenes turplaner.

Dag 2 - Turdag

Første toppturdag. I utgangspunktet er det opp til gruppen og turledere å avgjøre turens mål basert på gruppens størrelse og ferdigheter samt vær og føreforhold. Likevel er det gøy å komme med et foreløpig forslag. Gjendealpene har mye flott å by på, og derfor kan et godt førstevalg være Rasletinden. Dette er en veldig kjent og fin tur som kan by på fin nedkjøring og ikke for bratt oppstigning. Store deler av dagen går til toppturen, så når returen er gjennomført står nok middag høyt i kurs hos de fleste. Teltliv, sang og ablegøyer kan prege resten av kvelden. 

Dag 3 - Turdag

Et annet godt alternativ i motsatt retning av Leirungsdalen er Høgdebrotet. Dette er en liknende tur som Rasletinden, og er lett tilgjengelig fra teltleiren. Denne går an å slå sammen med en tur bort til Steinflyvtinden og/eller Tjønnholstinden. Dette er en nydelig tur med fantastisk utsikt over Gjendealpene dersom været er godt. 

Dag 4 - Turslutt

Denne dagen går mye til reise, selv om man kan få en kort tur om man står opp grytidlig. En liten smak på Leirungsbreen kan være kult. Man må uansett beregne tid til å pakke ned og gå turen bort til Valdresflya og bilene. Vi avslutter turen ved bilene på Valdresflya og sier på gjensyn neste år! :)

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris
Kroner 1200,-. Prisene inkluderer utstyrsleie (alt av fellesutstyr), middagsmat, og turlederkostnader. Leie av skredutstyr (sender/mottaker, søkestang og spade) kr. 300,- (må plukkes ved bestilling)
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet
En toppturhelg setter en del krav til utstyr. Man må ha egne randonneeski/telemarkski/snowboard/splitboard, støvler og staver, samt briller og hjelm. I tillegg må man ha sikkerhetsutstyr i form av spade, søkestang og skredsøker (sender/mottaker). Skredsøkeren bør ha fullest mulig batterikapasitet, være sjekket at fungerer på forhånd, og hver enkelt må være trygg på hvordan man bruker den. Egnede klær til topptur er også nødvendig. En god vindtett og vanntett jakke og bukse, hansker og varme klær. En god dagstursekk/topptursekk på 30-40 liter, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Bygdin 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Toppturcamp på Valdresflya (19-30 år)

Vårsol, 17. mai langhelg og senvinter i fjellet gir drømmeforhold for toppturer og leirliv på Valdresflya - vi satser på godt vær og god stemning!  Dette er en tur for ...

Kontaktinformasjon: