Fra Femundsmarka til söta bror (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
24. januar kl. 16:00
Til dato
27. januar
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Basecamp, Ungdom, Leir, Fjelleir
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Svukuriset
Turområde
Femundsmarka, Jotunheimen (se kart)
Turkode
12154
Dette arrangementet er over!

På denne turen får du oppleve Femundsmarka på sitt aller beste, fra den kjente øst-siden av Femunden, og den noe mindre bevandrede svenske delen av dette fantastiske naturområdet. Turen går over en langhelg, og du vil få oppleve 5 forskjellige hytter, 4 fylker og to land!

Program

Dag 1 – Torsdag

Vi møtes på Oslo S klokka 16.00, og kjører sammen i en 9-seter opp til Elgå i Hedmark. Ankomst på Elgå blir rundt klokka 20.30, og derfra går vi på ski ca én time inn til DNT-hytta Svukuriset. Der spiser vi en enkel middag og går til sengs, klare for morgendagens etappe nordover.

Dag 2 – Fredag

Vi starter dagen med å gå nordover cirka 10 km til DNT-hytta Røvollen. Der spiser vi lunsj, før vi begir oss ut på neste etappe hvor vi etterhvert krysser grensen inn i Sverige, og sikter oss inn på STF-hytta Skedbro hvor vi spiser middag og overnatter. Denne dagen er det mulig å få kjøpt seg noe mat ettersom begge hyttene er selvbetjente.

Dag 3 – Lørdag

Denne dagen skal vi gå 2 mil sydover langs den såkalte Södra Kungsleden, mot STF-hytta Storrödtjärn. På halvveien blir det lunsj og fika på Rogen, men vi fortsetter etter ikke så alt for lang tid slik at vi ankommer Storrödtjärn i god nok tid til å lage et ordentlig måltid en lørdag verdig.

Dag 4 – Søndag

Vi skal nå tilbake til Norge igjen, og går vestover inn mot Grøthogna. Når vi entrer gamlelandet knekker vi etterhvert sydover, slik at vi ankommer Elgå hvor bilen venter rundt klokka 17.00. Derfra kjører vi sydover tilbake mot hovedstaden, selvsagt med mulighet til å forlate bilen underveis om du bor på Elverum, Romerike eller Lillestrøm. Beregnet ankomst Oslo sentrum er klokka 21.00.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris
Kroner 1500,-. Prisen inkluderer leie av 9-seter, fullpensjon på Svukuriset og selvbetjente hytter, samt turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet
Deltakere må ha med seg fjellski, staver og skisko på denne turen. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Alle deltakere vil få tilsendt et deltakerbrev fra hovedturleder minimum 2 uker før turstart med den siste oppdaterte informasjonen og tips til utstyr og pakkeliste.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Femundsmarka 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Fra Femundsmarka til söta bror (19-30 år)

På denne turen får du oppleve Femundsmarka på sitt aller beste, fra den kjente øst-siden av Femunden, og den noe mindre bevandrede svenske delen av dette fantastiske naturområdet. Turen går ...

Kontaktinformasjon: