Hallingskarvet på langs med telt

Fellestur

Fra dato
3. mai kl. 15:30
Til dato
5. mai kl. 22:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vintertur, Fjellsport, Hallingskarvet
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12122
Dette arrangementet er over!

Blir med på en liten ekspedisjon over Hallingskarvet. Dette er en artig tur på fjellski i kupert høyfjellsterreng med overnatting i telt. Hallingsskarvet er værtutsatt, så det er ikke alltid sol og påskestemning, men akkurat dette gjør turen utfordrende og spennende.

 

Program

Fredag: Vi tar toget fra Oslo S kl. 15.43 til Finse 19.57. Derfra går vi et lite stykke inn Skarvet hvor vi etablerer første den teltleiren.

Lørdag: Vi starter skituren med oppstigning mot Kyrkjedørsnuten og videre østover til Hallingskarvets høyeste punkt - Folarskardnuten (1933 m.o.h). Fra Folarskardnuten tar en seg så ned til Folarskardet der vi slår opp leiren til søndag.

Søndag: fortsetter vi turen opp til Prestholtskarvet (1.859 moh). Fra toppen tar vi oss ned ned til Prestholtseter. Ved fine snøforhold byr dette strekket på morsom skikjøring. Nå gjenstår den siste milen, en langstrakt nedkjøring mot Hafsdalen og Geilo. (Vi ser an siste strekket med tanke på snøforhold og kan eventuelt ta oss ned til Ustaoset. Det kan hende vi må bære skiene på sekken siste stykket.)
 

PS: dette er en krevende tur med lange dagsetapper (25-30km) i variert og kupert terreng utenom merkede løyper. Du bør være i god form og ha noe fjellerfaring.

Alternativ tur: Dersom været er dårlig (mye vind, skare, lite sikt, høy skredfare etc) vil turen følge nedsiden og sørsiden av Hallingskarvet, og evebtuelt ta toget mot Oslo igjen fra Haugastøl eller Ustaoset.

 

Generell informasjon

Pris
Kr 599,-
Ikke-medlemstillegg kr 750. Bli medlem i DNT her.
Togbillett er ikke inkludert i prisen.


Kost og losji
Vi overnatter i telt på denne turen, første natten i nærheten av Finse, avhengig av været. Alle har med egen mat. Posemat anbefales.

Deltakere må selv bestille togbilletter, da dette ikke er inkludert i prisen. Turleder er behjelpelig med koordinering av deltakerne.

Forkunnskaper
Dette er en tur med turleder på dugnad. Vi går i et risikofellesskap hvor det forventes at deltakerne skal ha en del erfaring fra tilsvarende turer i vinterfjellet.

Kart
Turkart Finse og Geilo, 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Utstyr
Personlig utstyr: skredsøker, spade og søkestang. Fjellski med stålkanter er absolutt krav, samme med heldekkende feller med godt lim. Hvert teltlag må ha vintertelt, primus, kokekar og bensin. Turleder koordinerer teltlagene og DNT bidrar med fellesutstyr om noe mangler.
Øvrig utstyr: se DNT Oslo og Omegns pakkeliste for vinterturer

Kontakinformasjon og vilkår
Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon vinter.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook
Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter.

Hallingskarvet på langs med telt

Blir med på en liten ekspedisjon over Hallingskarvet. Dette er en artig tur på fjellski i kupert høyfjellsterreng med overnatting i telt. Hallingsskarvet er værtutsatt, så det er ikke alltid ...

Kontaktinformasjon: