Josten på langs

Fellestur

Fra dato
23. mai kl. 17:30
Til dato
26. mai kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjellsport, Vårskitur, Jostedalsbreen
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12118
Dette arrangementet er over!

Selveste klassikeren blant vårskiturer! Turen er skitur, topptur, bretur, telttur og langtur i ett, og starter innerst i Erdalen i Stryn. Vi gjør unna 1500 høydemeter før vi skrider inn på det snødekte breplatået. Overnatting i telt - første natt ved Vetledalseter, de to neste oppe på breen.

Program

Oppmøte torsdag kveld på Øygard i Fjærland. Herfra blir det felles transport med minibuss ca. kl. 17.30 til Erdalen i Stryn. Vi går i retning Vetledalseter og overnatter i telt. De som ønsker en natt inne på denne sjarmerene hytta har mulighet til det, men er ikke inkludert i prisen. Fredag går vi på ski opp Erdalsbreen og brefallet Småttene til Ståleskaret. Herfra går det opp til breplatået, evt. med en avstikker på Lodalskåpa hvis vær og formen til gruppa tillater det. Videre via Kjenndalskruna - Høgste Breakulen - Ramnane - Bings gryte - Flatbrehytta - Fjærland. Turen vil også gi deg erfaring til å foreta vinterturer i telt på egen hånd.

Søndag ettermiddag er vi tilbake Øygard på Fjærland.

Generell informasjon

Pris
Kr 3175,-.
Ikke-medlemstillegg kr 750. Bli medlem i DNT her. Prisen inkluderer turledelse og felles transport til Erdalen i Stryn. På denne turen får DNT medlemmer mellom 18 –og 26 år en rabatt på kr 1000, denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond

Forkunnskaper
Dagene på breplatået vil bli lange og all oppakning (telt, sovepose, mat m.m.) bæres på ryggen - så det kreves at man er i god fysisk form og er vant til å gå på ski med tung sekk.

Aldersgrense er 18 år

Gradering

Kost og losji
Overnatting foregår i egne telt. Du må ta med mat og drikke for hele turen samt primus.

Transport
Reise til Jostedalen, samt eventuelt noe lokal transport i området betales av den enkelte deltaker.

For rutetider hos nettbuss.no se: http://www.nettbuss.no/rutetilbud/ekspressbuss

Kart
Turkart Jostedalsbreen, 1:100 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Utstyr

Personlig utstyr
Skiutstyr: fjellski og impregnerte feller

Turutstyr: husk spesielt kart og kompass, snøspade, søkestang, telt, førstehjelp, sovepose og liggeunderlag, primus og rikelig med brennstoff, solkrem, snøbriller, hodelykt, termos, drikkeflaske, alle måltider og sekk.

Bekledning for vinterfjellet: husk spesielt vind- og vanntett ytterbekledning (med hette), lue, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker, ekstra klesskift og gamasjer.

Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns pakkeliste for vinterfjellet

Breutstyr
Sittesele, 2 stk. kortslynger, 1 stk. vanlig karabiner og 1 stk. skrukarabin.

Leie av utstyr
Alt breutstyr kan leies for kr 300,-.  Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding og senest 14 dager innen kursstart.
 

Kontakinformasjon og vilkår
Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon vinter.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

 

Nyhetsbrev og Facebook
Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Josten på langs

Selveste klassikeren blant vårskiturer! Turen er skitur, topptur, bretur, telttur og langtur i ett, og starter innerst i Erdalen i Stryn. Vi gjør unna 1500 høydemeter før vi skrider inn på ...

Kontaktinformasjon: