Tips til turen

Lurer du på hvordan DNT-hyttene fungerer eller hva du bør ha med deg på tur?  På denne siden har vi samlet praktiske tips. Kom gjerne innom Tursenteret i Storgata 3 for tips og råd til nærturen, fjellturen, turbekledning og utstyr.

Om du ønsker mer informasjon, turtips eller annet kan du nå oss på info.oslo@dnt.no

FAQ

Gå gjerne til FAQ - ofte stilte spørsmål - kanskje finner du svaret på nettopp det du lurer på. 

Tursenteret 

Kom innom for å få hjelp til å planlegge tur, kjøpe kart over hele Norge og kvalitetsutstyr for store og små naturopplevelser. 

Nyttige videoer

Gjennom våre videoer får tips til hvordan du pakker sekk, hvordan du bruker DNT-hyttene eller kanskje du er nysgjerrige på hvordan stiene merkes. 

Forholdene i fjellet

Her finner du føremeldinger for alle fjellområder i Norge der DNT har hytter. Når det er snø i fjellet vil du her finne nyttig informasjon om føre og snøforhold

Forholdene i Marka

Her finner du linker som gir deg informasjon om forholdene i Marka,  sommer som vinter. Husk at vi har over 20 ubetjente hytter i Oslomarka.

Fersking på tur

Er du ny i Oslo, eller ny i friluftsliv? Vi vil gjerne vise deg veien ut! Oslo byr på utrolig mange muligheter for friluftsliv. Velkommen ut på tur!

Transport til fjells

Sett igjen bilen hjemme og ta buss eller tog til fjells. Turen kan ende et annet sted enn den startet, og du kan slappe av hele reisen. Miljøvennlig, enkelt og billig!

Om våre hytter

Ønsker du alt servert eller en enkel hyttetur hvor du tar med maten selv? DNT har betjente, selvbetjente og ubetjente hytterHyttebesøket fra A-Å

Usikker på hvordan hyttesystemet fungerer? Vi har laget en guide som viser deg hvordan du bruker våre selvbetjente og ubetjente hytter

Pakkeliste sommer

Sommerværet kan skifte raskt, speselt i fjellet. Fra solgangsbris til tett tåke, regn eller hagl på en og samme dag. Her er forslag til klær og utstyr du bør ha med deg når du skal gå fra hytte til hytte i sommerfjellet.

Pakkeliste vinter

Været i fjellet kan skifte svært raskt og være særdeles krevende, derfor handler det om å være forberedt på ekstreme situasjoner. Her er et forslag til klær og utstyr du bør ha med deg når du skal gå på ski fra hytte til hytte i vinterfjellet.

Planlegg turen på UT.no

Turen starter på UT.no, som er hele Norges turplanlegger på nett. Her finner du oversikt over alle hytter og ruter, og en rekke turforslag. Mer informasjon om turplanlegging finner du også her.