Asker Turlag

Til topps i Valdres, foto Camilla MohrAsker Turlag ble stiftet 29. mars 2006. Lagets formål er å skape miljøer for enkelt friluftsliv der barn, ungdom og voksne trives. Vi arrangerer fellesturer, turorientering, etablere og vedlikeholde blåmerkede stier og deltar i drift og vedlikehold av Hovdehytta og Småvannsbu. Les mer om turlaget

Bli med på å skape et enda bedre og sterkere miljø for friluftsliv i Asker!


 


Nyheter:

"Kom deg ut"-dagen i Asker

Også i år arrangerer Asker Turlag Kom Deg Ut-dag. Datoen er 1. februar.  Kl. 11.30 - 14.30
Les mer

Vinteryoga, tur og sunn mat i vestmarka 7 og 8 mars

Grunnet gode tilbakemeldinger vedrørende Yoga turene som har vært, setter vi opp ny yogatur i 2015.
Les mer

Ystekurs på kjøkkenbenken

Ost på Olestølen. Foto: Kathrin AslaksbyAsker Turlag ar i flere år arrangert stølstur for barn til Olestølen i Valdres. Der har barna bl.a. fått lære å lage ost. Etter ønske fra foreldrene har vi fått budeien på Olestølen til å ta turen til byen for å lære oss voksne litt av det barna har fått lære.

Kurset tar utgangspunkt i det du kan kjøpe i butikken.

Les mer

Vestmarka, Hvalstad og ost

Trilletur 02032012Asker Turlag turår 2015 er godt igang og det nye turer og aktiviteter hver uke. Kommende uke er det seniortur til Vestmarka, trilletur til Hvalstad og ystekurs på kjøkkenbenken. Neste aktivitet for barn er klatring på Holmen 14. februar: Detaljer og informajson om flere turer.

Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook så får du påminnelse om kommende turer og aktiviteter. 

Les mer

Trilleturprogrammet for 2015 er klart

Godt nytt år til store og små!

Trilleturene hadde pause i juleferien, men nå har vi i Asker turlag gleden av å ønske velkommen til årets første trilletur den 6. januar.

Les mer

Fasinerende tur under stjernene

Stjernetittertur 12.01.15. Foto: Camilla MohrMandag 12. januar var det årets første tur med de eldste barna (10.-13) i Asker Turlag.

Til tross for gråvær tidligere på dagen, ble det en stjerneklar kveld, og vi fikk se både Orion, tyren, Casiopeia, Pegasus, Pleiadene, Karlsvognen ag mange flere stjernebilder.

Les mer

Et spennende, nytt turår for de eldste barna i Asker Turlag

Hytte-til-hyttetur i Asker 2014. Foto: Camilla MohrTurprogrammet for de eldste barna i Asker Turlag er nå helt klart, og vi kan love spennende og utfordrende opplevelser i skogen, ved stranden og på fjellet både med og uten dyr.

Er du mellom 10 og 13? Bli med oss på tur! 

Les mer

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra et av våre lokale turlag?

 

De lokale turlagene inviterer til mange fine turer i nærområdene. Ønsker du å få med deg det som skjer? Abonner på nyhetsbrev som sendes ut av hvert enkelt turlag med jevne og ujevne mellomrom.  

Les mer

Hyggelig båltur til Småvannsbu

Små og store koste seg ved bålet i Kjekstadmarka. Foto: Camilla MohrDet var en hyggelig tur til Småvannsbu i dag, selv om det regnet og skyene lå tungt over Kjekstadmarka.

Både barn og voksne hadde med deilig grillmat og varm drikke med for å kose seg ved bålet som turleder hadde tent opp da de kom inn.

 

Les mer

Til seters, til seters!

Fine griser på Olestølen. Foto: Camilla MohrHelgen 23. til 25. august  inviterte Asker Turlag til stølstur for de som er mellom 9 og 12 år – og som hadde  lyst på en tur til seters.

Turen gikk til Olestølen der familien Aslaksby driver støl på gamlemåten.

Les mer

1200 fjortiser rundt Skaugumsåsen

Vollen skole ved start. Foto: Torgeir Standhagen.Det årvisse arrangementet ”Opptur” lokket store deler av Askers og Bærums  8-klassinger ut på tur onsdag 9. mai.

Alle som tror at 14-åringer bare er sofagriser ville blitt imponert om de hadde tatt seg en tur rundt Skaugumsåsen onsdag 9. mai.

Les mer

Triller i vei

Espen Stordal og Tonje Aaby på trilletur med Asker Turlag. Foto: Julie MaskeMed poden i vognen og gode sko på beina er det ingenting som stopper permisjonsforeldre som trenger frisk luft. I Asker Turlag dytter de barnevogner i samlet tropp hver tirsdag når det er trilletur.

Les mer