Asker Turlag

Til topps i Valdres, foto Camilla MohrAsker Turlag ble stiftet 29. mars 2006. Lagets formål er å skape miljøer for enkelt friluftsliv der barn, ungdom og voksne trives. Vi arrangerer fellesturer, turorientering, etablere og vedlikeholde blåmerkede stier og deltar i drift og vedlikehold av Hovdehytta og Småvannsbu. Les mer om turlaget

Bli med på å skape et enda bedre og sterkere miljø for friluftsliv i Asker!


 


Nyheter:

Bli med som frivillig under årets tøffeste tureventyr!

Foto: Kjersti Magnussen 14.-15. juni arrangeres Marka24 i Nordmarka. Start og mål er ved Sognsvann, og over 1 000 deltakere skal innom så mange poster de klarer i løpet av 24 timer. Vi søker nå etter frivillige som har lyst til å være med på et litt annerledes døgn i Marka!  

Les mer

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra et av våre lokale turlag?

 

De lokale turlagene inviterer til mange fine turer i nærområdene. Ønsker du å få med deg det som skjer? Abonner på nyhetsbrev som sendes ut av hvert enkelt turlag med jevne og ujevne mellomrom.  

Les mer

Ny gruppe for barn 10-13

Er du mellom 10 og 13 og interessert i friluftsliv? Da kan du bli med Asker Turlags nye gruppe for de eldste barna på turer og aktiviteter året rundt.

Vi starter opp på Bergvang torsdag 13. februar med hundekjøring. Etterpå griller vi kveldsmat i lavvoen og prater om hva vi har lyst til å gjøre i 2014. Påmelding til haugbotn@gmail.com.

Les mer

Hyggelig båltur til Småvannsbu

Små og store koste seg ved bålet i Kjekstadmarka. Foto: Camilla MohrDet var en hyggelig tur til Småvannsbu i dag, selv om det regnet og skyene lå tungt over Kjekstadmarka.

Både barn og voksne hadde med deilig grillmat og varm drikke med for å kose seg ved bålet som turleder hadde tent opp da de kom inn.

 

Les mer

Til seters, til seters!

Fine griser på Olestølen. Foto: Camilla MohrHelgen 23. til 25. august  inviterte Asker Turlag til stølstur for de som er mellom 9 og 12 år – og som hadde  lyst på en tur til seters.

Turen gikk til Olestølen der familien Aslaksby driver støl på gamlemåten.

Les mer

Glad "Kom deg ut"-dag på Bryggerhuset

Minst 500 turglade mennesker fant veien til Bryggerhuset 1.september. Høstens Kom deg ut-dag var en strålende dag, med rideturer på hest, steking av pølser og pinnebrød på bål, natursti og andre morsomme aktiviteter. To nye rundløyper ble åpnet, med ordfører Lene Conradi tilstede, og Asker Turlag inviterte til en rundtur på en av de nye rutene, med Jan Martin Larsen som turleder. Det ble en glad turdag i Asker!

Les mer

1200 fjortiser rundt Skaugumsåsen

Vollen skole ved start. Foto: Torgeir Standhagen.Det årvisse arrangementet ”Opptur” lokket store deler av Askers og Bærums  8-klassinger ut på tur onsdag 9. mai.

Alle som tror at 14-åringer bare er sofagriser ville blitt imponert om de hadde tatt seg en tur rundt Skaugumsåsen onsdag 9. mai.

Les mer

Triller i vei

Espen Stordal og Tonje Aaby på trilletur med Asker Turlag. Foto: Julie MaskeMed poden i vognen og gode sko på beina er det ingenting som stopper permisjonsforeldre som trenger frisk luft. I Asker Turlag dytter de barnevogner i samlet tropp hver tirsdag når det er trilletur.

Les mer

Offisiell åpning av ruta mellom Småvannsbu og Hovdehytta

Langtur i Vestmarka 22. mai 2011. Foto Terje OlsenSøndag 22. mai ble den første tur i regi av Asker Turlag mellom Småvannsbu og Hovdehytta gjennomført.

Turen var lagt inn som en del av langturen fra Hallenskog via Småvannsbu og Hovdehytta til Asker sentrum.

Les mer

Årets siste fellestur - Askerelva 14.11.10

Langs Askerelva. Foto Kristin Bredal Berge.Søndag 14. november 2010 gikk årets siste fellestur langs Askerelven fra Blakstad til NaKuHel ved Semsvannet i flott høst/vintervær.

Det var 35 deltakere på det meste. Folk kom og gikk inn underveis, og ca 20 gikk hele veien frem til Semsvannet sammen med turleder Kristin Bredal Berge.

Les mer