Turledergoder

Åpningsuken av Monsen minutt for minutt gikk gjennom Hardangervidda i strålende vær. Bildet er fra etappen mellom Stigstuv og Rauhelleren.
Åpningsuken av Monsen minutt for minutt gikk gjennom Hardangervidda i strålende vær. Bildet er fra etappen mellom Stigstuv og Rauhelleren. Foto: Marius Dalseg Sætre

I utgangspunktet er det å være turleder i DNT en frivillig sak, noe du gjør fordi du har lyst. Men, vi prøver jo så godt som mulig å bidra slik at du syns du får noe igjen for det selv også. Derfor prøver vi å skape et godt miljø og gi dere mulighet for å utvikle dere som turledere.

Turledergoder

Turlederrabatt i Tursenteret i Storgata det året du er aktiv turleder for DNT Oslo og Omegn. Vi gjør oppmerksom på at dette er et gode som gis turledere for eget bruk som følge av slitasjen dugnadsoppdrag og nødvendig turerfaring påfører egne klær og utstyr, og rabatten er ikke gyldig for gaver/kjøp for familie og venner. Produktinfo og kjøp av varene kan gjøres på dntbutikken.no. Man får da medlemspris, men noterer i kommentarfeltet at man skal ha turlederpris og henviser til hvilken tur du har/skal lede. Eventuelt kan man sende mail til info@dntbutikken.no eller komme innom Tursenteret i Storgata 3. Henvis til hvilken tur du er leder for når du bestiller. PS! DNTbutikken.no drives fra og med februar 2020 av SpeiderSport AS i Fredrikstad, i samarbeid med DNT Oslo og Omegn og DNTs Varesamarbeid. Der er derfor ikke lenger samme lager på nett og i butikk.

1 overnattingsbong per turdag på overnattingsturer på fjellet som organiseres av administrasjonen. Verdibongene kan du benytte selv eller gi dem bort til hvem du vil, familie, venner og lignende. Bongen gir deg gratis overnatting på DNT Oslo og Omegns selvbetjent/ubetjent – hytter og 90% rabatt på betjente hytter (med unntak av Kobberhaughytta) eller 100% rabatt på dagsleie av en kajakk ved framvisning av våttkort (fra 2019).

Rabatt på Oslo Sportslager, Løplabbet og Sportsnett ved fremvisning av medlemskort.

Turlederpris (10% rabatt) på fellesturer, kurs og kajakk

a) som deltaker på en fellestur, kurs eller kajakkurs organisert av DNT Oslo og Omegn

b) for en person (i familie eller nær venn av turleder) som deltaker på turlederens egen fellestur

Refusjon turlederkurs og førstehjelpskurs
Alle turlederkurs som gjennomføres vil refunderes med 1/3 per turlederoppdrag. Det vil si at man vil sitte igjen med en gratis turlederutdannelse dersom man leder 3 turer etter hvert kurs man deltar på. Dette gjelder også våre førstehjelpskurs for turledere som refunderes etter en ledet tur. Skemaet for refusjon finner du her: https://www.dntoslo.no/turlederskjema/

All reise til og fra turstart (den rimligste reisemulighet) - turslutt og mat tilknyttet turen dekkes av DNT Oslo og Omegn ved innlevering av reiseregning i etterkant av turen. Reiseregning leveres ut ved hver tur, og det er derfor opp til hver turleder å ta vare på kvitteringer og levere dette inn etter turslutt.

NB! Disse godene gjelder kun for turledere som stiller opp på frivillige oppdrag. Instruktører og turlederoppdrag med lønn har nettopp lønn som gode, og er derfor utelatt disse ordningene.

Bruk av turlederbonger på Markahyttene

1. Turlederen eller den som har mottatt en bong sjekker om det er ledig sengeplass på hytta på nett. Husk at en bong gir en gratis sengeplass. Eksempel: Drømmen = 2 verdibonger. Det er mulig å betale deler av hytta med bonger og resten med faktura.

2. Vedkommende tar deretter kontakt med Tursenteret per telefon eller mail.

3. Tursenteret lager et tilbud, skriver inn navn på den verdibongen er utstedt til og nummeret på verdibongen. Tilbudet sendes til vedkommende som skal overnatte. Tilbudet sørger for at hytta reserveres uten at det krever kortbetaling.

4. Bongen leveres inn til Tursenteret så fort som mulig etter bestilling.

Bruk av verdi-bonger på betjente hytter

1. Bongene leveres på ankomstdagen i resepsjonen.

Bruk av verdi-bonger for å leie en kajakk

Langøyene

1. Turlederen eller den som har mottatt en bong sjekker om det er ledig kajakk på nett.

2. Vedkommende tar deretter kontakt med Tursenteret per telefon eller mail.

3. Tursenteret lager en reservasjon, skriver inn navn på den verdibongen er utstedt til og 
nummeret på verdibongen.

4. Bongen leveres inn til Tursenteret så fort som mulig etter bestilling.

5. Samme morgen (ca 09:30) som leien finner sted får de tilsendt en kode til låsen til                 
kajakklageret på Langøyene på sms.

Sørenga

1. Det kan reserveres kajakk inntil en dag i forveien ved henvendelse på telefon 22822802 eller
til kajakk.oslo@dnt.no.

2. Du kan også benytte drop-in, det vi si at du ikke har gjort noen avtale på forhånd. Det er kun et fåtall
dager i året at vi kommer i den situasjonen at vi er tomme for kajakker. Eventuelt ring oss på
forhånd.

3. Verdibongen leveres i Tursenteret som betalingsmiddel i kassa

4. Kajakker kan kun leies med utgangspunkt i at de brukes ut fra Sørenga. Det vil si at du kan ikke ta
med deg kajakken på bilen å padle fra et annet sted.

5. Det er anledning til å leie kajakk over flere dager hvis du vil på padletur fra Sørenga, noen vil
kanskje planlegge det mer enn en dag i forveien. Foreslår at de tar kontakt med oss i slike
tilfeller så finner vi en løsning.

Gratis utstyr

Enhver ny turleder skal ved sitt første oppdrag bli utrustet med en Bergans Microlight vindjakke med «turlederlogo» eller DNT vest, og en blå Devold lue med «turlederlogo».