Turforslag i Romeriksåsene

Foto: Dag Olav Brækkan

Romeriksåsene er turområdet som går øst for riksvei 4, fra Skedsmo i sør til Hurdalsjøen og Hadeland i nord. Det høyeste punktet er Paradiskollen på 670 meter over havet som ligger øst for Harestuvatnet og har en helt fantastisk utsikt. Romeriksåsene byr på mange flotte blåmerkede turer, utsiktspunkter og innsjøer. 

Fine startsteder for turer i Romeriksåsene er Grua, Bruvoll, Stryken, Harestua, Svartbekken og Mylla. Til flere av disse stedene kan du ta tog fra Oslo, gå videre rett opp i Romeriksåsene og ta toget hjem i igjen. 

Her får du forslag til turer du kan gå på egenhånd i Romeriksåsene.

Lunner kommune har innført parkeringsrestriksjoner.​​​​​​​

​​​​​​​Les mer og se kart over Romeriksåsene på ut.no

Vis godt turvett når du ferdes i Marka

Naturen har plass til alle. Vi ønsker å få flest mulig ut på tur, samtidig som vi tar godt vare på naturen og oss selv. For å få til dette er det viktig at alle viser godt turvett! I Oslo gjelder dette spesielt rundt drikkevannene i Marka. For å beskytte drikkevannet vårt, er det restriksjoner (forbud) i de nederste delene av nedbørsfeltet til drikkevannmagasinene. Les mer om restriksjonene rundt drikkevannene

DNT-hytta Bekkestua i Romeriksåsene
DNT-hytta Bekkestua i Romeriksåsene

DNT-hytter i Romeriksåsene 

Ønsker du å kombinere turen med et natt ute? I Romeriksåsene ligger det flere ubetjente DNT-hytter, som er åpne hele året og låst med standard DNT-nøkkel.

På tur i Østmarka
På tur i Østmarka

Flere turforslag i Oslomarka

I skogene rundt Oslo er det 2500 km blåmerkete stier.  Merking av blåstiene i Marka har vært gjennomført på dugnad i helt siden 1920-tallet, og leder til mange flotte turmål.