Transport til fjells

DNT Oslo og Omegn oppfordrer  til å sette igjen bilen hjemme og ta buss eller tog til fjells der hvor det er mulig.  I tillegg til å være miljøvennlig står du langt friere med hensyn til hvor du kan starte og avslutte turen. Dermed kan du legge opp til en miniekspedisjon fra A til B, eller en rundtur om det skulle passe deg bedre. Hardangervidda, Skarveheimen og Rondane er områder med ruter og hytter som er lett tilgjengelig med kollektivtransport fra Oslo. 

Mars 2020 setter vi opp egne busser på bestemte datoer mellom Otta og Gjendesheim. Du kan altså ta toget til Otta for så å sette deg på DNT-bussen som frakter deg rett til fjells!  Du kan velge å gå av på Veoli (Glitterheim), Hindsæter, Bessheim eller Gjendesheim. Vi har også returbuss fra Gjendesheim som passer bra med tog hjem fra Otta. 

Les mer om DNT bussen til og fra fjellet her!

Andre gode tips for å komme deg til fjells er nettsiden en-tur.no. Den gir deg mulighet for å  søke på tvers av reiseselskaper og gir deg flere muligheter til reisemålet ditt. Prøv gjerne den siden først, så vet du mer hva du skal lete etter videre. Norway bussekspress og VY ​​​​​​​er fremdeles våre trofaste reisevenner til og fra fjellet. Skal du benytte deg av lokale ruter finner du en fin oversikt over kollektivselskaper på Ruteinfo Norge. De betjente hyttene har oppdatert informasjon om hvordan en kan komme seg fra og til hytta med kollektivtransport på sine hjemmesider.


"En-tur" gir deg muligheten til å søke på tvers av kollektivselskaper.
"En-tur" gir deg muligheten til å søke på tvers av kollektivselskaper.
Norway bussekspress tar deg til fjells!
Norway bussekspress tar deg til fjells!
VY tar deg til fjells!
VY tar deg til fjells!


Spesialtransport - se på den betjente hytta sin egen nettside 

I tilknyttning til de betjente hyttene til DNT Oslo og Omegn kan det forekomme spesialtransport. Det kan for eksempel være beltevogn på vinteren inn til Fondsbu eller båt over Gjendevannet mellom Gjendebu, Memurubu og Gjendesheim. Noen steder, for eksempel opp til Fanaråken kan man gå over breen til hytta med fører. For å finne ut av spesialtransport må en gå inn på den betjente DNT hytta sin egen nettside og finne informasjon. Det er gjerne eksterne leverandører som drifter disse tilbudene i samarbeid med DNT hytta. 

Båt på bygdin
Båt på bygdin


Ut.no gir også informasjon om reise

Ut.no har også transportforslag. Inne på hver enkelt hytte ligger det informasjon om adkomst med kollektivtransport og med egen bil. Her finner du også hjemmesiden til alle de betjente DNT hyttene som gjerne gir ekstra mye informasjon om adkomsten til sin egen hytte. En betjent hytte er gjerne gode start- og stoppsteder for turen din! 

Bruk ut.no for å planlegge turen
Bruk ut.no for å planlegge turen

Finner du ikke ut av det? Kontakt turinformasjonen så ser vi på det sammen!