Transport til fjells

Vi oppfordrer alle til å sette igjen bilen hjemme og ta buss eller tog til fjells. I tillegg til å være miljøvennlig står du langt friere med hensyn til hvor du kan avslutte turen. Dermed er det mye lettere å legge opp til en hytte-til-hytte-tur hvor du kommer til nye og spennende steder.

Det går mange tog og busser til fjells, og nedenfor finner du en oversikt over noen av rutene du kan benytte i sommer- vintersesongen. Merk at ikke alle busser og ruter går daglig, sjekk derfor rutetidene før du legger ut på tur. Flere av lokalbussene kjøres kun i skoleferien, men på kortere strekninger er det også mulig å bestille drosje.

Ta gjerne kontakt med Turinformasjonen. Vi hjelper deg med både turtips og informasjon om transport.

TRANSPORTFORSLAG:

JVB utvidet rutetilbudet i 2016 og fortsetter å kjøre Oslo-Valdresflya-Leirvassbu t/r daglig i 2017!

Valdresekspressens rute fra Oslo til Bygdin og Gjendesheim videre til Lom og Leirvassbu. Søk på rutetider her.

NSBs KUNDEKORT

Som medlem av DNT får du rabatt på NSBs kundekort. Kontakt NSB direkte.

Husk å ta med medlemskortet for fremvisning.

SKYTTELBUSS TIL SNØHEIM

For sommersesongen 2017 kan du gå fra Kongsvoll eller ta skyttelbuss fra Hjerkinn. (Rutetider legges her når de er klare). Fra Kongsvoll er det 4.5 t til Reinheim og derfra 2 t til Snøheim. Du kan overnatte på Reinheim eller ta hele turen på en dag hvis du er av de spreke.

Ryddingen i skytefeltet fører i en viss grad til ferdselsrestriksjoner på Snøheimvegen også i 2017. Det betyr at ingen, verken med kjøretøy, sykkel eller til fots, kan passere gjennom skytefeltet uten tillatelse. Siden vegen og bussruta går gjennom både et villreinområde, skytefeltet og inn i nasjonalparken kreves det tillatelser fra bl.a nasjonalparkforvaltning, forsvaret og kommune, og det arbeides med å avklare de nødvendige tillatelser.