Stier i Marka

Blåmerket sti i Marka
Blåmerket sti i Marka Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Skilt og merking av stier i Marka

I skogene rundt i Oslo og Akershus er det et utall av stier. Går du en tur vil du se at mange av dem er merket med blå merker på trærne. De blåmerkede stiene leder deg til mange flotte turmål rundt omkring. Stiene følges opp av DNT Oslo og Omegn og lokale turlag. Vi gjør vårt beste for at du skal kunne ferdes trygt og finne fram i skogen. Derfor merker vi med blått og setter opp skilt til de viktigste stedene i skogen. Arbeidet med skilting og merking av blåstiene i Marka har vært gjennomført på dugnad i helt siden dette arbeidet startet på slutten av 1920-tallet. Du finner 2500 km med blåmerka stier i Marka.

Du finner fram til stinettet ved å søke i UT.no. Kartet her henter informasjon fra Kartverkets database, hvor vi legger inn informasjon fortløpende. Det tar vanligvis noe tid fra endringer er gjort til de blir synlige på UT.no.

Du kjenner vel forskjellen på rød og blå merking? De røde merkene viser skiløyper og merkes av Skiforeningen og Oslo Kommune. . Mange av skiløypene kan være fine å gå også om sommeren, men husk at de kan krysse vann og myrer.

Tips til nærturer i Oslo 

Vi har samlet en mengde med turtips til deg fordelt på de forskjellige områdene i Oslomarka, slik at det skal bli lettere for deg å velge en tur du kanskje ikke har gått før. 

Stidugnad i Marka

Alle blåmerkede stier holdes åpne ved dugnadsarbeid. Hvert år blir vegetasjon ryddet ned, og hvert år vokser det opp igjen. Å gi turgåere et fremkommelig stinett er et evigvarende arbeid som krever sin mann og sin kvinne.

DNT-hytter i Marka

DNT Oslo og Omegn har 31 ubetjente hytter i Marka og ved sjøen, når alle bookingenheter telles. Som DNT-medlem har du tilgang til alle sammen, du må bare bestille sengeplass først. Ta en overnatting på en av våre markahytter og opplev bynær og ekte villmark. Les om booking og se alle hyttene lenger ned på denne siden.

Blåskilt på Kikut i Nordmarka
Blåskilt på Kikut i Nordmarka Foto: Dag Olav Brækkan

Tips til turen

Usikker på hvordan du kommer i gang? Besøk vår Tips til turen side som viser deg alt fra hvordan du bruker kart og kompasst til hvordan du booker en Markahytte.

UT.no

Turen starter på UT.no. Her finner du infor om hytter, stier og turforslag. Planlegg turen din på UT.no