DNT-Vert

Foto: Thomas S. Pettersen

Er du glad i frisk luft? Liker du å by på, for eksempel servere kaffe og te og passe på at gjestene dine har det bra? Kan du tenke deg å bli en av våre frivillige DNT-verter og bidra til at de spreke seniorene som deltar på Friluftstrimmen i Frognerparken, Tøyenparken og Torshovparken får en ekstra hyggelig opplevelse?

Hvem kan bli DNT-vert?

Alle som er medlem i DNT og som har interesse for friluftsliv, service og arbeid med mennesker, kan bli DNT-verti DNT Oslo og Omegn. 

Hvordan bli DNT-vert?

Du kan bli DNT-vert ved først å melde interesse som frivillig for DNT Oslo og Omegn. Det enkleste er om du sender oss en mail på info.oslo@dnt.no og informerer oss om din interesse. Deretter vil vi ta kontakt med deg for en samtale eller et møte hvor vi kan bli litt bedre kjent med deg, dine interesser og de muligheter du har som frivillig for vår organisasjon. Dersom du allerede ved første kontakt har bestemt deg for at det er DNT-vert du vil bli, vil vi be deg registrere deg i vårt frivilligssystem. I dette systemet vil du få informasjon om oppdrag som DNT-vert, du kan melde interesse for oppdrag og få oversikt over dine oppdrag. I tillegg vil annen relevant informasjon for deg som frivillig finnes her. 

Når du er registrert som frivillig vil du bli kontaktet av en frivilligforvalter med ansvar for DNT-verter som vil gi deg mer informasjon om dine muligheter, behov for kursing eller andre ting som kan være relevant for ditt oppdrag. Når du har fått ditt første oppdrag får du ytterligere informasjon og da er det bare å si lykke til og kos deg!

Hva gjør en DNT-vert?

DNT-verten er vår frivillige representant på blant annet Friluftstrimmen. Du kan også være DNT-vert på Åpen kafe for frivillige, Kom-deg-ut-dagen, OPPTUR eller andre arrangementer i regi av DNT Oslo og Omegn. Verten har i oppgave å skape en hyggelig ramme rundt aktiviteten. Dette handler om å ønske deltakerne velkommen, servere kaffe og te før, under eller etter aktiviteten og ta initiativ til hyggelig samvær etterpå for de som måtte ønske det. Kanskje blir det felles nistepakkelunsj i parken eller kanskje lunsj på et seniorsenter eller på en kafé i nærheten?

Vi trenger frivillige DNT-verter som sammen kan bemanne Friluftstrimmen utover høsten. Vi lærer deg det du trenger for å være en god representant for DNT og for DNT senior Oslo Friluftstrim og du vil kunne få tilbud om å delta på et av våre ambassadørkurs dersom du ikke allerede er turleder eller en av våre frivillige.

Hva er Friluftstrimmen?

I perioden 4. januar til 22.juni tilbyr vi Friluftstrim i Torshovparken mandager kl. 10-11, Tøyenparken på onsdager kl. 10-11 og i Frognerparken på torsdager kl. 10-11. Friluftstrimmen er ledet av en erfaren instruktør og har fokus på styrke- og balansetrening som skal bidra til å øke evnen til å gå tur i ulendt terreng.

Informasjon om trimtilbudene

Klikk her for aktivitetsbeskrivelse for Friluftstrimmen i Frognerparken

Klikk her for aktivitetsbeskrivelse for Friluftstrimmen i Tøyenparken

Klikk her for aktivitetsbeskrivelse for Friluftstrimmen i Torshovparken