internasjonale turer

Ønsker du være med i et internasjonalt turfellesskap? DNT Oslo og Omegn arrangerer turer hele året, og alle er velkommen til å delta, uavhengig av bakgrunn, religion, politisk ståsted eller utdanning. Noen av turene har et internasjonalt miljø, der også noen av turlederne har innvandrerbakgrunn. Vi ønsker å få med oss alle ut på tur! Bli med, du også!
Følg oss gjerne på Facebook.

Ca. 1 gang i måneden arrangerer vi internasjonale søndagsturer. Vi går på stier og grusveier til ulike turmål. Noen ganger går turene innom et serveringssted der det er mulig å kjøpe noe å spise og drikke, men det blir som regel rast ute der vi nyter medbragt mat og drikke. Noen ganger tenner vi bål. Varighet 3-4 timer. Alle turene blir ledet av DNT-turledere. Se etter røde turlederjakker eller turledervester.

Turene er åpne for alle. Vi går til fots hele året. Når det er glatt anbefaler vi brodder, piggsko og/eller staver.

Se oversikt over våre internasjonale søndagsturer her.

Ferskingkurset er et 10 timers utendørs kurs der man lærer grunnleggende ferdigheter innen friluftsliv, som bruk av kart og kompass, pakking av sekk, fyre bål og lage mat ute. Kurset er både for dem som har gått litt på tur før og dem som er helt nybegynnere. Vårt mål med kurset er å gi trygghet, selvtillit og inspirasjon for å komme seg ut i naturen. 

Vi tilbyr åpne ferskingkurs for alle og egne kurs for grupper.

Se mer info om ferskingkursene her.


Nærturgruppene er et tilbud til alle som ønsker å delta i hyggelige turfellesskap. Det finnes grupper mange steder i byen og de fleste gruppene møtes på dagtid. Turene er på hverdager og har samme oppmøtested- og tid hver uke. De fleste turene varer ca. 3 timer og går på stier og grusveier i nærområdet. Noen av turene er ekstra lette og varer ca. 1,5 timer. Bli med på tur med din lokale turgruppe! Det er sosialt og hyggelig å gå på tur med andre som bor i nærheten av der du bor. Du får nye venner, frisk luft og mosjon!

Se oversikt over alle næturene her.

Hver mandag kl. 11.00 går vi turer på turveier og grøntområder på Tøyen.

Oppmøte: Utenfor Frivillighuset (Kolstadgata 1)
Tid: Mandager kl. 11.00
Transport: Alle T-banelinjer stopper på Tøyen. 2 minutter å gå derfra.
Merknad: Turene varer ca. 1,5 time og går i rolig tempo. Hver siste mandag i måneden arrangerer vi "Månedens tur" som kan ha noe lengre varighet.

Se oversikt over turene på Tøyen her.Hver tirsdag kl. 11.00 går vi tur i området rundt Mortensrud.

Oppmøte: Mortensrud Torg, ved trappene ned til Mortensrud T-banestasjon
Tid: Tirsdager kl. 11.00
Transport: T-bane linje 3, buss nr. 74 og 71E.
Merknad: Turene varer ca. 1,5 time og går i rolig tempo. Hver andre tirsdag i måneden arrangeres det "Månedens tur" som kan ha en noe lengre varighet.

Se oversikt over turene på Mortensrud her.


Hver onsdag kl. 11.00 går vi turer i området rundt Furuset.

Oppmøte: Furuset bibliotek og aktivitethus               
Tid: Onsdager kl. 11.00              
Transport: Mange kollektivmuligheter. Sjekk  https://ruter.no
Merknad: Turene varer ca. 1,5 time og går i rolig tempo.

Se oversikt over turene på Furuset her.

I løpet av året arrangerer vi ulike aktivitetsdager for barnefamilier, blant annet "Finn frem"-dagen i mai, "Kom deg ut"-dagen i februar og september og Kosedyrenes dag på Sæteren Gård i november. Aktivitetsdagene er gratis og åpne for alle!

                             

                             

                             

Alle mellom 7 og 13 er velkomne på "Lek deg sprek" fra 17.30 - 19.00. Morsomme uteaktiviteter med flinke aktivitetsledere.

Holmlia (tirsdager): Oppmøte utenfor Holmlia bibliotek. 

Ammerud (torsdager): Oppmøte ved Ammerud aktivitetssenter.

Furuset (torsdager): Oppmøte ved Furuset Forum.   

Les mer om "Lek deg sprek" her.Sjekk ut vår bynære møteplass, aktivitetssted og frivillighus! Friluftshuset ved Sjøbadet på Sørenga er et inspirasjons- og samlingssted for deg som vil være aktiv i og rundt Oslo. Her kan du buldre i buldrerommet, bli med på inspirasjonskvelder og temadager, leie kajakk og ta kajakkurs, bli med på friluftsyoga og mye mer. Friluftshuset inviterer alle til bynært friluftsliv midt i Oslo!

Les mer om tilbudet på Friluftshuset her.


PRESENTASJONER OG FOREDRAG FOR GRUPPER

Ønsker din forening eller gruppe informasjon om friluftsliv, DNT og turmuligheter i Oslo? Vi kommer gjerne og holder presentasjoner for grupper, for eksempel innvandrerforeninger og voksenopplæringsklasser. Velkommen til å ta kontakt med oss.

Som frivillig kan du være med på hyttedugnader, merking og vedlikehold av stier i fjellet og i Marka, turplanlegging og turledelse. I tillegg er det mulig å være med på arrangementer som skjer i Oslo-området. Ta kontakt hvis du vil bli frivillig!

Ta kontakt

Har du spørsmål om turene? Ta kontakt med mari.kolbjørnsrud@dntoslo.no, tlf. 93 60 89 60

Tips

Her finner du nyttige tips til hvordan du kan komme igang med friluftsliv og informasjon om turmuligheter i Oslo.