Våre beste turforslag til flotte fjellturer

Trenger du turtips eller inspirasjon til din neste fjelltur? Vi har funnet frem en rekke turforslag til deg, så du enkelt kan velge din neste tur til fjells! 

Før du drar på tur

  • Går turen via en betjent hytte? Husk å sjekke åpningstidene og om hytta har selvbetjeningskvarter. Sjekk åpningstidene her
  • Sjekk våre føremeldinger
Hardangervidda
Hardangervidda

Turforslag på Hardangervidda

Nordens største nasjonalpark og Nord-Europas største høyfjellsplatå byr på mange fantastiske og minnerike turer. I området finner du en drøss med DNT-hytter og stier.

Jotunheimen
Jotunheimen

Turforslag i Jotunheimen

Jotunheimen er et yndet turomådet med turer som Besseggen, Knuthøe, Gjendealpene og mye mer. Området har mange betjente- og selvbetjente hytter, ruter og toppturer. 

Femundsmarka
Femundsmarka

Turforslag i Femundsmarka

Femundsmarka ligger på begge sider av den mektige innsjøen Femunden, Norges tredje største innsjø. I området finner du mange kilometer med merkede stier og 10 DNT-hytter. 

Rondane
Rondane

Turforslag i Rondane

Rondane er et mektig turområde med flere 2000-meter høye topper og tinder. Her ligger det 3 fantastiske betjente DNT-hytter og et godt tilrettelagt rutenett. 

Skarvheimen
Skarvheimen

Turforslag i Skarvheimen

Skarvheimen byr på mange unike og fantastiske turer, blant annet turen fra fjell til fjord ned Aurlandsdalen. I området finner du 12 DNT - hytter og mange langturer i vakker natur.

Langsua
Langsua

Turforslag i Langsua

Langsua er et perfekt turområdet for deg som er ny i frilfutslivet, for barnefamilier eller om du ønsker turer i snilt terreng. Området har også mange DNT-hytter og et godt stinett.

Breheimen
Breheimen

Turforslag i Breheimen

Breheimen er for mange et ukjent og uoppdaget turområdet. Men med høye tinder, vakre breer og frodige daler, bør Breheimen stå på listen neste gang du planlegger fjelltur. Merking av ruter i fjellet

I fjellet er DNT-rutene merket med varder, systematisk oppstablete steiner. Mange av vardene er forsynt med en mindre rød T som en signatur, men det er selve varden som skal lede deg på rett vei og ikke T-ene.

Les hvordan rutene i fjellet merkes 

Tips til turen

Usikker på hvordan du kommer i gang? Besøk vår tips til turen side hvor du finner informasjon om alt fra hva du skal ha med i sekken til hvordan du kommer deg til fjells.

Les våre tips til fjelltur

Trenger du utstyr til turen? 

I tursenteret finner du et stort utvalg av diverse kart, bøker, DNT nøkkelen og oppslagsverk. På tursenteret får du også kjøpt komplett fjellbekledning, samt sekker og annet utstyr du trenger til fjellturen. 

Les mer om tursenteret i Storgata