Langsua

Utsikt fra Oskampen mot Langsua
Utsikt fra Oskampen mot Langsua Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Langsua er Jotunheimens snille lillebror med flatere, vennligere og mer åpent terreng. Området er perfekt for deg som ikke har gått så mye i fjellet før, og for familier med barn som vil prøve fjellvandring. 

Enten du vil ligge fast på betjente Liomseter eller går en runde fra hytte til hytte, er Langsua et herlig turområde. Langsua har tidligere vært kjent som Gausdal Vestfjell og Huldreheimen, og enda lenger tilbake, Jotunheimens forgård. Med oppretttelsen av Langsua nasjonalpark i 2011, fikk området samme navn. Kyr og sauer på beite er et vanlig syn her. Trolks urskog, endeløse myrer og et rikt fugiv er også klassiske kjennetegn for Langsua. 

Lurer du på hvordan forholdene er i Langsua?
Ta en titt på våre ferske føremeldinger

På tur i Langsua
På tur i Langsua Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Fotturer i Langsua

Langsua har mange DNT-hytter med kort avstand mellom hyttene, som er optimalt for deg som ønsker å prøve deg på hytte til hytte tur for første gang.

Storkvolvbua i Langsua
Storkvolvbua i Langsua Foto: Eivind Haugstad Kleiven

DNT-hytter i Langsua

Siden 50-tallet har DNT Oslo og Omegn vedlikeholdt og bygget ut tilbudet i området, og består i dag av 1 betjent- og 8 selvbetjente hytter.

Rutekart Langsua
Rutekart Langsua
Bli med på tur til Liomseter
Bli med på tur til Liomseter

DNT-turer i Langsua

Hvert år arrangerer vi, i samarbeid med de betjente hyttene, en rekke DNT-turer i Langsua. Opplev området sammen med våre dyktige turledere.

Planlegg turen på ut.no
Planlegg turen på ut.no Foto: Marius Dalseg Sætre

Langsua på ut.no

Planlegg sommerens tur til Langsua på ut.no. Her finner du kart, turforslag, rutebeskrivelser og mye annen turinspirasjon, slik at du enkelt kan velge en tur som passer deg.