Langsua

Kart over rutenettet i Langsua. Klikk for større kart
Kart over rutenettet i Langsua. Klikk for større kart

Langsua er Jotunheimens snille lillebror med flatere, vennligere og mer åpent terreng. Området er perfekt for deg som ikke har gått så mye i fjellet før, og for familier med barn som vil prøve fjellvandring. 

Enten du vil ligge fast på betjente Liomseter eller går en runde fra hytte til hytte, er Langsua et herlig turområde. Langsua har tidligere vært kjent som Gausdal Vestfjell og Huldreheimen, og enda lenger tilbake, Jotunheimens forgård. Med oppretttelsen av Langsua nasjonalpark i 2011, fikk området samme navn. Kyr og sauer på beite er et vanlig syn her. Trolks urskog, endeløse myrer og et rikt fugiv er også klassiske kjennetegn for Langsua. 

Lurer du på hvordan forholdene er i Langsua?
Ta en titt på våre ferske føremeldinger

På tur i Langsua
På tur i Langsua Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Fotturer i Langsua

Langsua har mange DNT-hytter med kort avstand mellom hyttene, som er optimalt for deg som ønsker å prøve deg på hytte til hytte tur for første gang.

Storkvolvbua i Langsua
Storkvolvbua i Langsua Foto: Eivind Haugstad Kleiven

DNT-hytter i Langsua

Siden 50-tallet har DNT Oslo og Omegn vedlikeholdt og bygget ut tilbudet i området, og består i dag av 1 betjent- og 8 selvbetjente hytter.

Bli med på tur til Liomseter
Bli med på tur til Liomseter

DNT-turer i Langsua

Hvert år arrangerer vi, i samarbeid med de betjente hyttene, en rekke DNT-turer i Langsua. Opplev området sammen med våre dyktige turledere.

Planlegg turen på ut.no
Planlegg turen på ut.no Foto: Marius Dalseg Sætre

Langsua på ut.no

Planlegg sommerens tur til Langsua på ut.no. Her finner du kart, turforslag, rutebeskrivelser og mye annen turinspirasjon, slik at du enkelt kan velge en tur som passer deg. 


Kjøp turkart over Langsua - 15% rabatt som DNT-medlem

Er du klar for å dra på tur og trenger et godt turkart? I tursenteret i Storgata 3 finner du en bredt utvalg av turkart over Langsua og andre turområder i Norge. Som DNT-medlem får du 15% rabatt på kart og alt annet i tursenteret 
Les mer og se åpningstider 

Ønsker du å bestille kart på nett? På dntbutikken.no finner du en mengde kart over Langsua. Som DNT-medlem får du 15% rabatt nesten alt i nettbutikken. 

Ikke DNT-medlem? Klikk her for å bli medlem

I Tursenteret får du hjelp og tips til din neste fjelltur
I Tursenteret får du hjelp og tips til din neste fjelltur