Jotunheimen

Kart over rutenettet i Jotunheimen. Klikk for større kart
Kart over rutenettet i Jotunheimen. Klikk for større kart

Jotunheimen er et av de mest kjente fjellområdene i Norge. Med høye topper, brusende fosser, isblå breer og vakre daler er det magiske fjellmassivet et svært populært turmål både sommer og vinter. 

I Jotunheimen kan du klatre, gå på bre, vandre fra hytte til hytte, ta en båttur på innsjøene eller bare rusle en tur fra en av de mange innfallsportene i området. Jotunheimen har et omfattende nett av turishytter. DNT Oslo og Omegn har 11 hytter her, hvorav seks er betjente, tre er selvbetjente og to er utbetjente. I tillegg til DNT-hyttene er det mange private, betjente overnattingsster som utgjør en viktig del av hytte- og rutenettet. 

Lurer du på hvordan forholdene er i Jotunheimen?
Ta en titt på våre ferske føremeldinger

Kartet over er oversikt over stinettet på sommerstid. Ønsker du å mer informasjon, større kart og oversikt over kvisting på vinteren? Les mer på ut.no

Turforslag i Jotunheimen

Jotunheimen innbyr til fantastiske turer fra hytte til hytte. Her kan du gå mellom 2000 meter toppene, over massive isbreer og over slake vidder. 

DNT-hytter i Jotunheimen

I det godt etablerte rutenettet i Jotunheimen drifter DNT Oslo og Omegn 11 DNT-hytter. Seks er betjente, tre er selvbetjente og to er utbetjente.

DNT-turer i Jotunheimen

Hvert år arrangerer vi, i samarbeid med de betjente hyttene, en rekke DNT-turer i Jotunheimen. Opplev området sammen med våre dyktige turledere.

Jotunheimen på ut.no

Planlegg turen til Jotunheimen på ut.no. Her finner du kart, turforslag, rutebeskrivelser og mye annen turinspirasjon, slik at du enkelt kan velge en tur som passer deg. 


Kjøp turkart over Jotunheimen - 15% rabatt som DNT-medlem

Er du klar for å dra på tur og trenger et godt turkart? I tursenteret i Storgata 3 finner du en bredt utvalg av turkart over Jotunheimen og andre turområder i Norge. Som DNT-medlem får du 15% rabatt på kart og alt annet i tursenteret 
Les mer og se åpningstider 

Ønsker du å bestille kart på nett? På dntbutikken.no finner du en mengde kart over Jotunheimen. Som DNT-medlem får du 15% rabatt nesten alt i nettbutikken. 

Ikke DNT-medlem? Klikk her for å bli medlem

I Tursenteret får du hjelp og tips til din neste fjelltur
I Tursenteret får du hjelp og tips til din neste fjelltur