Jotunheimen

Utsikt mot Gjende
Utsikt mot Gjende Foto: Morten Noremsaune

Jotunheimen er et av de mest kjente fjellområdene i Norge. Med høye topper, brusende fosser, isblå breer og vakre daler er det magiske fjellmassivet et svært populært turmål både sommer og vinter. 

I Jotunheimen kan du klatre, gå på bre, vandre fra hytte til hytte, ta en båttur på innsjøene eller bare rusle en tur fra en av de mange innfallsportene i området. Jotunheimen har et omfattende nett av turishytter. DNT Oslo og Omegn har 11 hytter her, hvorav seks er betjente, tre er selvbetjente og to er utbetjente. I tillegg til DNT-hyttene er det mange private, betjente overnattingsster som utgjør en viktig del av hytte- og rutenettet. 

Lurer du på hvordan forholdene er i Jotunheimen?
Ta en titt på våre ferske føremeldinger

På tur ned Utladalen
På tur ned Utladalen Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Turforslag i Jotunheimen

Jotunheimen innbyr til fantastiske turer fra hytte til hytte. Her kan du gå mellom 2000 meter toppene, over massive isbreer og over slake vidder. 

Gjendebu
Gjendebu Foto: Morten Noremsaune

DNT-hytter i Jotunheimen

I det godt etablerte rutenettet i Jotunheimen drifter DNT Oslo og Omegn 11 DNT-hytter. Seks er betjente, tre er selvbetjente og to er utbetjente.

Kart over rutenettet i Jotunheimen.

Kartet under er oversikt over stinettet på sommerstid. Ønsker du å mer informasjon, større kart og oversikt over kvisting på vinteren? Les mer på ut.no

Bukkelægret
Bukkelægret Foto: Morten Noremsaune

DNT-turer i Jotunheimen

Hvert år arrangerer vi, i samarbeid med de betjente hyttene, en rekke DNT-turer i Jotunheimen. Opplev området sammen med våre dyktige turledere.

Planlegg turen på ut.no
Planlegg turen på ut.no Foto: Marius Dalseg Sætre

Jotunheimen på ut.no

Planlegg turen til Jotunheimen på ut.no. Her finner du kart, turforslag, rutebeskrivelser og mye annen turinspirasjon, slik at du enkelt kan velge en tur som passer deg.