Hardangervidda

Kart over rutenettet på Hardangervidda. Klikk for større kart
Kart over rutenettet på Hardangervidda. Klikk for større kart

Når du legger i vei på Hardangervidda, er du på Nord-Europas største høyfjellsplatå. Her venter langstrakte vidder, vakker natur og et er rikt dyre- og planteliv. 

Østre og midtre del av Hardangervidda er flat, bare avbrutt av små høyder her og der. Vestre del av av Hardangervidda er kupert med spektakulære fosser, og i nordvest ruver en av Norges største breer, Hardangerjøkulen. Den karakteristiske topper Hårteigen, 1690 moh, er selve veiviseren. Og imellom ligger det et omfattende hytte- og rutenett som venter på deg. 

DNT har lange tradisjoner på Hardangervidda. Den aller første DNT-hytta var Krokan ved Rjukan, som ble bygd i 1868, samme år som DNT ble stiftet. Turistforeningens første hytte opp på selve vidda var Krækkja, som åpnet i 1878. Siden har det blitt mange overnattingssteder, og i dag finnes det rundt 50 turisthytter på Hardangervidda, både DNT-hytter og privateide turisthytter. Du har all verdens muligheter til å oppleve vidda, enten du vil bo fast på én hytte eller gå langt. 

Lurer du på hvordan forholdene er på Hardangervidda?
Ta en titt på våre ferske føremeldinger

Turforslag på Hardangervidda

Tur på Nord-Europas største høyfjellsplatå er en flott naturopplevelse. Her ligger hyttene på rekke og rad, hvorav flere er betjent og byr på ekstra komfort i sommerfjellet.

DNT-hytter på Hardangervidda

Med over 21 forskjellige DNT-hytter har du et hav av hytter å velge mellom. DNT Oslo og Omegn drifter tilsammen 3 betjente og 10 selvbetjente hytter på Hardangervidda. 

DNT-turer på Krækkja
DNT-turer på Krækkja Foto: Eivind Haugstad Kleiven

DNT-turer på Hardangervidda

Hvert år arrangerer vi, i samarbeid med de betjente hyttene, en rekke DNT-turer i Hardangervidda. Opplev området sammen med våre dyktige turledere.

Planlegg turen på ut.no
Planlegg turen på ut.no Foto: Marius Dalseg Sætre

Hardangervidda på ut.no

Planlegg turen til Hardangervidda på ut.no. Her finner du kart, turforslag, rutebeskrivelser og mye annen turinspirasjon, slik at du enkelt kan velge en tur som passer deg. 


Kjøp turkart over Hardangervidda - 15% rabatt som DNT-medlem

Er du klar for å dra på tur og trenger et godt turkart? I tursenteret i Storgata 3 finner du en bredt utvalg av turkart over Hardangervidda og andre turområder i Norge. Som DNT-medlem får du 15% rabatt på kart og alt annet i tursenteret 
Les mer og se åpningstider 

Ønsker du å bestille kart på nett? På dntbutikken.no finner du en mengde kart over Hardangervidda. Som DNT-medlem får du 15% rabatt nesten alt i nettbutikken. 

Ikke DNT-medlem? Klikk her for å bli medlem

I Tursenteret får du hjelp og tips til din neste fjelltur
I Tursenteret får du hjelp og tips til din neste fjelltur