Femundsmarka

Kart over rutenettet i Femundsmarka. Klikk for større kart
Kart over rutenettet i Femundsmarka. Klikk for større kart

Femundsmarka ligger på begge sider av den mektige innsjøen Femunden, Norges tredje største innsjø. Femundsmarka har tiltrukket seg jegere og fiskere, fotturister og kanopadlere i generasjoner. Selv i våre dager, med T-merkede ruter og komfortable hytter, står det en eim av villmark av navnet. Det lukter bålrøyk og tyri av Femundsmarka, og det går ennå an å møte de store rovdyrene inne mellom de seintvokste, krokete furutrærne. 

Femundsmarka ligger på begge sider av den mektig innsjøen Femunden, Norges tredje største innsjø. Sjøen strekker seg seks mil nordover fra Femundsenden i Hedmark til Søndervika i Trøndelag. I Femundsmarka har DNT et hytte- og rutenett både på langs og på tvers, med den gamle passasjerbåten Femund II som en nødvendig brikke i systemet. 

Lurer du på hvordan forholdene er i Femundsmarka?
Ta en titt på våre ferske føremeldinger

Vakre Femundsmarka
Vakre Femundsmarka Foto: Rakel J. Berg, DNTs fotokonkurranse

Fotturer i Femundsmarka

Femundsmarka byr på mange vakre turer i variert og vilt terreng. I området finner du både lange hytte til hytte turer og toppturer med vakkert utsikt.

Svukuriset
Svukuriset Foto: Eivind Haugstad Kleiven

DNT-hytter i Femundsmarka 

I Femundsmarka har DNT et hytte- og rutenett både på langs og på tvers. DNT Oslo og Omegn drifter en betjent og syv selvbetjente hytter.

DNT-tur på Svukuriset
DNT-tur på Svukuriset Foto: Eivind Haugstad Kleiven

DNT-turer i Femundsmarka

Hvert år arrangerer vi, i samarbeid med de betjente hyttene, en rekke DNT-turer i Femundsmarka. Opplev området sammen med våre dyktige turledere.

Planlegg turen på ut.no
Planlegg turen på ut.no Foto: Marius Dalseg Sætre

Femundsmarka på ut.no

Planlegg årets tur til Femundsmarka på ut.no. Her finner du kart, turforslag, rutebeskrivelser og mye annen turinspirasjon, slik at du enkelt kan velge en tur som passer deg. 


Kjøp turkart over Femundsmarka - 15% rabatt som DNT-medlem

Er du klar for å dra på tur og trenger et godt turkart? I tursenteret i Storgata 3 finner du en bredt utvalg av turkart over Femundsmarka og andre turområder i Norge. Som DNT-medlem får du 15% rabatt på kart og alt annet i tursenteret 
Les mer og se åpningstider 

Ønsker du å bestille kart på nett? På dntbutikken.no finner du en mengde kart over Femundsmarka. Som DNT-medlem får du 15% rabatt nesten alt i nettbutikken. 

Ikke DNT-medlem? Klikk her for melde deg inn

I Tursenteret får du hjelp og tips til din neste fjelltur
I Tursenteret får du hjelp og tips til din neste fjelltur