Breheimen

Kart over rutenettet i Breheimen. Klikk for større kart
Kart over rutenettet i Breheimen. Klikk for større kart

Vil du oppleve fjell og daler, breer og tinder, og ikke møte mange andre, skal du dra til Breheimen. Navnet oser av snø og kulde, men rommer mye mer. 

Det er først og fremst variasjonene som gjør Breheimen så fengende. Du kan oppleve vinterforhold på breene og toppene, vår nede i lia og sommer i dalene. Spennvidden i rutenettet er også så stor at omtrent alle vil finne dagsetapper som passer. Du trenger ikke gå mellom hyttene eller i tau over breer for å oppleve Breheimen. Å bo fast på én hytte, for eksempel Sota Sæter eller Nørdstedalseter, gir deg gode muligheter til å få fine turer i området. 

I dag er Breheimen stort sett benyttet til friluftsliv, jakt, fiske og brevandring. I tidligere tider gikk det viktige ferdeselveier gjennom området, og fjellen ga næring til folket i bygdene rundt. Blant annet kan du gå den historiske ruten over Kamperhamrane.

Lurer du på hvordan forholdene er i Breheimen?
Ta en titt på våre ferske føremeldinger

Hva med tur til Navarsete?
Hva med tur til Navarsete? Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Turforslag i Breheimen

Breheimen innbyr til fantastiske turer, enten du vil bestige topper eller gå fra hytte til hytte. Her kan du gå mellom 2000 meter toppene, over massive isbreer og over slake vidder. 

Selvbetjeningshytta Fast
Selvbetjeningshytta Fast Foto: Eivind Haugstad Kleiven

DNT-hytter i Breheimen

Breheimen har et godt opparbeidet rutenett med både betjente- og selvbetjentehytter, og DNT Oslo og Omegn drifter 10 hytter i området. 

DNT-turer i Breheimen
DNT-turer i Breheimen Foto: Jasemin Folvik

DNT-turer i Breheimen

Hvert år arrangerer vi, i samarbeid med de betjente hyttene, en rekke DNT-turer i Breheimen. Opplev området sammen med våre dyktige turledere.

Planlegg turen på ut.no
Planlegg turen på ut.no Foto: Marius Dalseg Sætre

Breheimen på ut.no

Planlegg sommerens tur til Breheimen på ut.no. Her finner du kart, turforslag, rutebeskrivelser og mye annen turinspirasjon, slik at du enkelt kan velge en tur som passer deg. 


Kjøp turkart over Breheimen - 15% rabatt som DNT-medlem

Er du klar for å dra på tur og trenger et godt turkart? I tursenteret i Storgata 3 finner du en bredt utvalg av turkart over Breheimen og andre turområder i Norge. Som DNT-medlem får du 15% rabatt på kart og alt annet i tursenteret 
Les mer og se åpningstider 

Ønsker du å bestille kart på nett? På dntbutikken.no finner du en mengde kart over Breheimen. Som DNT-medlem får du 15% rabatt nesten alt i nettbutikken. 

Ikke DNT-medlem? Klikk her for å bli medlem

I Tursenteret får du hjelp og tips til din neste fjelltur
I Tursenteret får du hjelp og tips til din neste fjelltur