DNT Oslo og Omegn


Tilbudet er stort og omfatter barn, unge og eldre, fellesturer, hytter, butikk, kurs, ruter og så mye, mye mer. Noen spørsmål gjentas flere ganger og på denne siden kan du finne spørsmål og svar om daglig drift av organisasjonen. 

1. Har du lyst til å bidra som frivillig i DNT Oslo?

Vi trenger alltid flere frivillige til mange forskjellige oppgaver. Frivillige utgjør hele kjernen i DNT og det er et utrolig flott samhold og pågangsmot blant de frivillige. På denne siden kan du lese mer om det å være frivillig, kanskje du finner noe som høres spennende ut? På denne siden kan du også registrere deg som frivillig, og så kontakter vi deg. Om du ønsker å prate med noen om det å være frivillig og høre om det er noe for deg, kontakt turinformasjonen, så setter de deg i kontakt med riktig avdeling. TAKK! 

2. Jeg ønsker å leie kajakk, trenger jeg kurs? 

Ja, for å leie kajakk hos oss på Friluftshuset på Sørenga trenger du minimun et introkurs som varer i tre timer og tar for seg det mest grunnleggende innen sikkerhet og kajakkhåndtering. Dette kurset gir deg "våttkort" fra Norges Padleforbund, NPF. Vi anbefaler at du tar et grunnkurs som varer i 2 dager for en grundigere gjennomgang av sikkerhet og kajakkhåndtering. 

3. Tursenteret i Storgata 3, er det butikk eller turinformasjon? 

Ja, begge deler. Vi har et bredt utvalg av utstyr og klær. Telt, goretex, bomull, fjellski, ull, sko, støvler og staver. Du kan se vårt utvalg på nettbutikken.  I butikken har vi et eget område med bord og stoler for turplanlegging hvor du kan se på kart, spørre våre turveiledere og bruke en laptop for å få informasjonen du trenger. Velkommen innom! 

4. Hva er Friluftshuset på Sørenga? 

Friluftshuset tilbyr utleie av kajakk, foredrag og utleie av bystua, buldrerom, butikk med tur og kajakk - klær og utstyr. Friluftshuset har egen nettside hvor du kan lese mer om tilbudet: Friluftshuset. 

5. Jeg ønsker å bestille en vare i nettbutikken, har dere den i butikken i Storgata 3? 

Det er ikke sikkert. Nettbutikkens lager er etter januar 2020 i Fredrikstad.

6. Jeg har en tilbakemelding til DNT Oslo og Omegn. Hvem skal jeg sende den til?

Takk! Vi setter stor pris på tilbakemeldinger om hytter og ruter, tips eller triks eller hva enn du måtte ha på hjertet. Send tilbakemeldingen til info.oslo@dnt.no så videresender vi tilbakemeldingen din til adresse. På forhånd tusen takk! 

7. Hvor kan jeg leie kajakk via DNT?

friluftshuset på Sørenga kan du leie kajakk, være med på felles kajakktur eller delta på kurs. ​​​​​​​

8. Arrangerer dere kjøp og salg av brukte klær og utstyr i DNT? 

Ja, vi satser på kjøp og salg av brukte klær og utstyr! DNT Ung er spesielt opptatt av miljø og arrangerer egne byttekvelder. De kan du lese mer om her. 

I butikken i Storgata 3 har vi et eget klesstativ hvor du som privatperson kan henge opp et plagg du ønsker å selge. Plagget kan henge i maks en måned. Er det ikke solgt innen da, så må det vike for at andre skal få plass på stativet. Når du leverer plagget i butikken, fyller du ut en lapp hvor du skriver mobilnummer som skal vippses og hvor mye plagget selges for. Vi henger på en alarm, men gjør oppmerksom på at plagget henger der på eget ansvar. Vi håper på mye kjøp og salg av brukt utstyr!