Oslomarka/Sjøen

Oslomarka byr på mange muligheter hele året, like i nærheten av bykjernen. DNT Oslo og omegn har 32 ubetjente og 2 betjente hytter klare til bruk. Alle hyttene må forhåndsbookes og de fleste er låst med standard DNT nøkkel. Under følger ofte stilte spørsmål og svar. 

1. Finnes det mat på de ubetjente markahyttene? 

På de ubetjente markahyttene finnes det ikke mat, det må du ta med deg selv. Det finnes likevel kopper, kar, panner, kasseroller, gass, ved, kniver og gafler.

2. Hvilke hytter passer for skoleklasser eller andre store grupper? 

DNT Oslo og omegn har hyttene Nydalshytta, Mustadkroken, og Langøyene som er spesielt godt egnet for større grupper. Disse hyttene har flere sengeplasser og man booker hytta i sin helhet. Merk at disse hyttene er låst med spesialnøkkel og har egne priser. Bøvelstad, Katnosdammen og Fjellvang egner seg også for store grupper. Informasjon om adkomst, priser og annet nyttig finner man på UT.no. For å booke hytta til skoleklassepris må man kontakte turinformasjonen. For alle andre grupper bookes hytta på nett. 

3. Hva koster det å bo på en markahytte?

Prisen kommer an på hvilken type hytte det er, hvilken alderskategori, samt om hver enkelt er medlem eller ikke. Det er rabatterte priser for medlemmer. Merk at minst én i reisefølge må være medlem, selv om det er mulig å forhåndsbooke alle som "ikke medlemmer" i bookingsystemet. Det kommer av at det kun er medlemmer som kan være innehaver av DNT nøkkelen. Priser for markahyttene finner du her. 

4. Kan jeg ta med hunden min på noen av hyttene i marka? 

I Oslomarka har vi Drømmen, Røverhula og Røyrivannskoia hvor du kan ha med hunden inn i hytta. Drømmen og Røverhula forhåndsbestilles i sin helhet og har priser basert på om du har hund eller ikke. På Røyrivannskoia kan du bestille én og én seng. Vi jobber med å få på plass flere hytter som kan bli brukt for firbeinte. Det er ikke tillatt å ta med hund inn på noen av de andre hyttene. 

5. Ønsker du å besøke en av de betjente hyttene i marka?

Sæteren gård og Kobberhaughytta har egne bestyrere og har et kjempespennende opplegg! Les på deres hjemmesider og kontakt dem direkte ved spørsmål. 

6. Jeg vil booke en markahytte, men får opp at jeg ikke er medlem selv om jeg er det. Hva gjør jeg? 

Logg inn på min side på dnt.no og sjekk om du har betalt for gjeldende år og om du har skrevet inn riktig medlemsnummer. Meldte du deg inn nå nylig? Det tar et par virkedager før hyttebookingsystemet registrerer nye medlemmer. Om det ikke haster med å få booket hytta ber vi deg vente et par dager med å prøve igjen. Skal du på tur snart og vil forsikre deg om at du får booket hytta, ber vi deg kontakte turinformasjonen. Vi hjelper deg med å få riktig pris. 

7. Hvilken nøkkel er markahyttene låst med? 

De fleste ubetjente markahyttene er låst med DNT sin standardnøkkel. Denne nøkkelen er kun for medlemmer og man får tak i den i tursentrene til DNT Oslo og omegn eller man kan bestille den på dntbutikken. 

Nydalshytta, Mustadkroken og Langøyene er låst med spesialnøkkel/kodelås. Les på UT.no om hytta du skal leie for informasjon om nøkkel. 

De betjente hyttene Sæteren gård og Kobberhaughytta har egne bestyrere og er ikke låst. Informasjon om aktiviteter, overnatting og åpningstider finner du på hjemmesidene deres. 

8. Hvilke markahytter har bilvei helt frem? 

Den eneste markahytta som har bilvei helt frem er Vikkelihytta. Veien er stengt om vinteren og i perioder med snøsmelting. Mange av de andre har bilveimuligheter, men er låst med bom. DNT Oslo og omegn eier ikke veiene og har ikke mulighet for å låse opp eller gi tillatelse for å kjøre inn i marka. Dette gjelder også Sæteren gård og Kobberhaughytta. For å søke om kjøretillatelse kan du se på denne nettsiden til Oslo kommune. ​​​​​​​

9. Hvor kan jeg telte eller sove i hengekøye i marka? 

Man kan overnatte hvor som helst i marka så lenge man tar hensyn til allemannsretten. Den generelle regelen om man skal etablere leir, er å ha en avstand på minimum 150 meter fra et privat område. Langs innsjøene i marka er det ofte perfekte forhold for overnatting året rundt. Mange liker seg godt på en av de mange kollene (toppene) i marka.

10. Jeg skal overnatte i telt, men ønsker å bo nært og benytte meg av toalett og kjøkken til en DNT hytte. Er det greit? 

Ja, om du vil overnatte nært en DNT hytte for å kunne bruke fasilitetene der, så må du gjøre opp for deg og skrive deg inn i hytteprotokollen. Det er ikke mulig å forhåndsbooke teltplass med bruk av fasiliteter, men du gjør opp ved å betale med vipps. Har du ikke vipps, kan du sende e-post til turinformasjonen, så sender vi deg faktura i etterkant. 

11. Jeg ønsker å avbestille en hytteovernatting i marka - hvordan gjør jeg det? 

Ønsker du å avbestille? Ta kontakt med infosenteret på info@dntoslo.no. Du får refundert beløp i henhold til avbestillingsreglene til den kontoen du betalte med. 

12. Jeg ønsker å reservere en hytte, men vet ikke helt hvem som skal være med på tur enda. Kan man reservere likevel? 

I dette tilfelle er det beste å bestille og betale overnattingen, for så å kontakte turinformasjonen for hjelp med endring av bestilling. Da sender du navn og medlemsnummer til info@dntoslo.no.

13. Jeg ønsker å leie hele hytta. Er det mulig?

Du kan leie og betale for alle sengene på hytta og ikke fylle de opp, men du må regne med at det ikke gir deg enerett til hytta. Det er fortsatt mulig å bruke våre hytter uten forhåndsbestilling, slik som på fjellet.

14. Hvor kan jeg leie kano i Oslomarka? 

Ved DNT hyttene Øvresaga, Bøvelstad, Røyrivannskoia, Dølerud, Vikkelihytta, Råbjørnhytta og Katnosdammen har vi kanoer for utlån. Dersom du har booket en eller flere senger evt. hele hytta som har kanoer, kan disse lånes etter "førstemann til mølla" prinsippet. Husk at kanoen må legges tilbake på plass etter bruk. Søk opp hytta på UT.no, så finner du informasjon. Det er flere som tilbyr utleie av kono i Osloområde, og i dette dokumentet finner du en oversikt: Kano utleie Oslo. ​​​​​​​

Symbol for ubetjent hytte
Symbol for ubetjent hytte
DNT nøkkelen
DNT nøkkelen
Husk kart og kompass
Husk kart og kompass
Skilt og blåmerking
Skilt og blåmerking

Medlemsbevis på SMS

Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.

Laster, vennligst vent...

SMS med ditt medlemsnummer har blitt sendt til .
Vi fant ikke mobilnummer i vårt medlemssystem. Vennligst opprett bruker på Min side for å legge inn mobilnummeret ditt, eller kontakt DNTs medlemsservice på medlem@dnt.no.
Beklager, det oppstod en teknisk feil. Vennligst prøv igjen senere, eller ta kontakt med medlemsservice på medlem@dnt.no dersom feilen vedvarer.
Du har sendt for mange SMS-forespørsler på kort tid! Vennligst vent en stund før du prøver igjen.