DNT-turer på Hardangervidda

Hardangervidda, Nord-Europas største høyfjellsplatå, byr på langstrakte vidder, isbreer og lett tilgjengelige topper. Østre og midtre del av Hardangervidda er flat, bare avbrutt av små høyder her og der. Vestre del av området er kupert med spektakulære topper, og i nordvest ruver en av Norges største breer, Hardangerjøkulen. Den karakterisktiske toppen Hårteigen, 1690 moh, er selv veiviseren. Og imellom ligger det et omfattende hytte- og rutenett som venter på deg. 

Turer på Hardangervidda 2022

Gradering av turene 

Er du usikker på hvor krevende turene er? De fleste av DNTs fellesturer og aktiviteter er merket med både hvem turen passer for og hvor krevende den er. Les nøye om turen og nivået på forhånd. Da er det lettere å velge riktig tur for deg. 

Ofte stilte spørsmål 

Ønsker du å delta på fellestur eller kurs sammen med likesinnede, turglade mennesker? Da bør du ta en titt på turprogrammet og finne en tur som passer deg! Har du spørsmål angående fellestur eller kurs, finner du et utvalg ofte stilte spørsmål under. 

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.
​​​​​​​