DNT-hytter på Hardangervidda

Middalsbu, Hardangervidda vest
Middalsbu, Hardangervidda vest

Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsplatå. Her er det store, flate vidder, fiskemuligheter i massevis, rikt dyre- og planteliv og spektakulære fosser. På Hardangervidda finner du et bredt utvalg av betjente og selvbetjente DNT-hytter og et godt tilrettelagt rutenett.

I 2020 må du forhåndsbestille plass på alle hyttene.

Viktig informasjon om selvbetjeningshyttene:

  • For noen av hytttene bestiller du hele hytta fordi smitteverntiltakene gjør at dette er eneste mulighet.
  • På resten av hyttene bestiller du overnattingsplass. Men det  er ikke forhåndsbestemt hvilken seng eller hvilket rom du bestiller. Når dere kommer til hytta fordeler dere rom og sengeplasser slik det er hensiktsmessig med hensyn til smittevern og krav om avstand. Der det er hyttevakt, vil vedkommende bistå med fordeling av plasser.
  • Du finner mer informasjon på den enkelte hyttesiden i ut.no
  • Les mer om regler, bruk og booking av hyttene.

Betjente hytter

Krækkja
Krækkja

Krækkja Turisthytte

Krækkja var DNTs første hytte på Hardangervidda og det første bygget er fra 1878. På 134 år har det kun vært 4 bestyrere på hytta og selvfisket ørret fra Storkrækkja har blitt servert sammenhengende i denne tiden. Hytta har 85 sengeplasser

Les mer om Krækkja på ut.no

Litlos
Litlos

Litlos Turisthytte

Litlos ligger på kanten av vestlandsnatur i et meget fiskerikt område. Hytta ligger fantastisk til med flotte turmuligheter utenom merkede stier. Erfarne fjellturister kommer gjerne hit både i vinter- og sommersesongen. Hytta har 52 sengeplasser.

Les mer om Litlos på ut.no

Sandhaug
Sandhaug

Sandhaug Turisthytte

Nærmere midten på Hardangervidda kommer du nok ikke. I dette praktfulle fjellområdet med vidt utsyn over høyfjellsvidda, kan du oppleve fred og stillhet.  Hytta har god plass til deg som krysser Hardangervidda på langs og til deg som vil bo her noen dager.

Les mer om Sandhaug på ut.no

Rauhelleren
Rauhelleren

Rauhelleren

Eier: DNT Drammen og Omegn
Rauhelleren er en populær turisthytte der den gode, gamle atmosfæren fremdeles sitter i veggene. Hytta ligger ved Langesjøen midt på Hardangervidda, med en utrolig sikt både øst- og vestover.

Les mer om Rauhelleren på ut.no

Mårbu Turisthytte
Mårbu Turisthytte

Mårbu Turisthytte

Eier: DNT Drammen og Omegn
Mårbu turisthytte ligger idyllisk til ved nordenden av vannet Mår, rett ved grensa til Hardangervidda nasjonalpark. Rundt selve hytta finner du et vennlig småkupert terreng, og lenger unna høyreiste nuter og daler med topper opp i 1400 meters høyde.

Les mer om Mårbu på ut.no

Mogen Turisthytte
Mogen Turisthytte

Mogen Turisthytte

Eier: DNT Telemark
Mogen Turisthytte ligger praktfullt til innerst ved vestenden av Møsvatn. Stedet har lange tradisjoner som innfallsport til selve Hardangervidda og er en av viddas eldste turisthytter. 

Les mer om Mogen på ut.no

Haukeliseter Fjellstue
Haukeliseter Fjellstue

Haukeliseter Fjellstue

Eier: Stavanger Turistforening
Haukeliseter er det mest besøkte fjellanlegget tilknyttet DNT, med over 150 senger. Hytta er åpen året rundt og ligger ved helårsveien (E134) over Haukeli.

Les mer om Haukeliseter på ut.no

Kalhovd Turisthytte
Kalhovd Turisthytte

Kalhovd Turisthytte

Eier: DNT Telemark
Kalhovd ligger vakkert til ved Kalhovdfjorden sørøst på Hardangervidda og er en naturlig inngangsport til Vidda. Det går bilvei helt fram til hytta om sommeren.

Les mer om Kalhovd på ut.no

Solheimstulen Turisthytte
Solheimstulen Turisthytte

Solheimstulen Turisthytte

Eier: DNT Drammen og Omegn
Solheimstulen Turisthytte ligger vakkert til ved foten av Hardangervidda Nasjonalpark, helt innerst i Jønndalen i Uvdal i Numedal. Solheimstulen er en turisthytte der den gode, gamle hytteatmosfæren fremdeles sitter i veggene.

Les mer om Solheimstulen på ut.no

Selvbetjente hytter

Helberghytta
Helberghytta

Helberghytta

Helberghytta er oppkalt etter Claus Helberg, som var en pådriver for selvbetjeningshyttene på fjellet. Hytta har 16 sengeplasser. 

Hellevassbu
Hellevassbu

Hellevassbu

Hellevassbu ligger innen gangavstand fra toppene Sandfloegga og Vassdalsegga, begge over 1500 meter og vel verd et besøk. Hytta har 26 sengeplasser. 

Kjeldebu
Kjeldebu

Kjeldebu

Kjeldebu ligger like ved elva Kjeldo og Fisketjørni. Selvbetjeningshytta, som i alt består av fire hytter, ble bygget åpnet i 1977.  Hytta har 51 senger

Lufsjå
Lufsjå

Lufsjå

Med utsikt over et åpent viddelandskap ligger nyrestaurerte Lufsjå selvbetjeningshytte på en av Hardangerviddas utløpere. Den ligger høyt og fritt ved sørøstenden av vannet Lufsjå. Hytta har 14 sengeplasser

Lågaros
Lågaros

Lågaros

Lågaros ligger i krysningspunktet for flere merkede ruter på Hardangervidda, og er et fint mål for en første etappe om du tar turen fra Møsvatn og innover på vidda. Hytta har 38 sengeplasser

Middalsbu
Middalsbu

Middalsbu

Middalsbu ligger ytterst i Middalen, rett ved elva som renner gjennom dalen. Etter at Valldalsvatnet ble regulert og Valldalseter lagt under vann ble Middalsbu bygget. Hytta har 12 sengeplasser. 

Rembesdalseter
Rembesdalseter

Rembesdalseter

Rembesdalseter ligger på en gammel setervoll på vestsida av Rembesdalsvatnet og stod ferdig i 1964. Med Hardangerjøkulen rett utenfor stuevinduet er dette et fristende turmål for mange, spesielt de brekyndige. Hytta har 18 sengeplasser. 

Stordalsbu
Stordalsbu

Stordalsbu

Stordalsbu ligger øverst i Stordalen med god utsikt over de store innsjøene i området. Selvbetjeningshytta ble bygget i 1972 og ligger godt skjerma for vestaværet. Hytta har 12 sengeplasser. 

Torehytten
Torehytten

Torehyttten

Torehytten ble bygget i 1964 og ligger ved Øvre Solvatnet med utsikt mot Hårteigen. Hårteigen er et mål for mange av de som besøker hytta. Med sine 1690 moh får du på en klarværsdag et rundskue av de sjeldne over hele vestvidda. Hytta har 24 sengeplasser.

Tyssevassbu
Tyssevassbu

Tyssevassbu

Tyssevassbu ligger vest Hardangervidda ved Hardingslepa mellom Øvre Tyssevatn og Holmevatn. Tyssevassbu har innlagt strøm, og er en av få selvbetjeningshytter med elektrisitet. Hytta har 12 sengeplasser

Hadlaskard
Hadlaskard

Hadlaskard

Hadlaskard ligger øverst i Veigdalen, på en voll ved elven, sammen med gamle støler og stølstufter. Den har lange tradisjoner som overnattingssted. 
Eier: Bergen og Hordaland turlag

Stavali
Stavali

Stavali

Stavali er i utgangspunktet en selvbetjent hytte, men i sesongen juli/august er familien Hauge vertskap på Stavali. Det er da mulig og velge om man vil lage maten sin selv eller om man vil få maten servert.
Eier: Bergen og Hordaland turlagHytte til hytte på Hardangervidda

Hardangervidda er et perfekt område for deg som ønsker å gå fra hytte til hytte. Vi har funnet frem 5 hytte-til-hytte turer du kan prøve!

Lurer du på hvordan forholdene er på Hardangervidda?

I vår føremelding for Hardangervidda får du sist nytt om hvordan forholdene er i området. Sjekk alltid føre- og værmelding før du drar på tur.