DNT-hytter på dovrefjell

Dovrefjell er fjellområdet mellom Dovre i sør og Oppdal i nord. Ofte regnes Dovrefjell som hele høyfjellsområdet i grensetraktene mellom Innlandet, Trøndelag og Møre og Romsdal. Dovrefjell Nasjonalpark ble opprettet i 1974 og var da på 265km2, men i 2002 ble området betydelig utvidet ved opprettelsen av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpar, og er i dag på hele 1830 km2. 

Snøhettamassivet med Snøhetta (2286 moh.) er Dovrefjells merkestein der det rager høyt og fritt over fjellviddene på Dovre, i skillet mellom sør- og midt-Norge. I området ligger det 10 DNT-hytter, hvorav 2 driftes av DNT Oslo og omegn. Rutenettet i Dovre er opparbeidet gjennom mange år, og her finner du både korte familievennlige toppturer og lengre krevende hytte-til-hytte turer. 

Betjente hytter

Snøheim
Snøheim

Snøheim

En gang var den blant Turistforeningens flotteste hytter, så stod den stengt i over 50 år. Den "nye" turisthytta er vel verdt et besøk! Reinheim turisthytte ble bygd av Den Norske Turistforening (DNT) i 1952 og ble overtatt av Forsvaret i forbindelse med utvikling av Hjerkinn skytefelt i 1959. Hytta skiftet da navn til Snøheim. Høsten 2007 fikk DNT Oslo og Omegn tilbake Snøheim fra forsvaret. Hytta er nå bygget om til en moderne betjent turistforeningshytte med 80 senger.

Les mer om Snøheim på ut.no

Vangshaugen
Vangshaugen

Vangshaugen

Forening: Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Historiske Vangshaugen ligger ved Storvatnet i Grødalen, rett ved foten av Sunndalsfjellenes høye topper. På turen inn til Vangshaugen, fra Gjøra i Sunndalen, passerer du gamle fjellgarder og mektige fossefall før Grødalen åpner seg med elver, vatn og frodige lier.

Les mer om Vangshaugen på ut.no

Selvbetjente hytter

Viktig informasjon om selvbetjeningshyttene:

  • For noen av hytttene bestiller du hele hytta fordi smitteverntiltakene gjør at dette er eneste mulighet.
  • På resten av hyttene bestiller du overnattingsplass. Men det  er ikke forhåndsbestemt hvilken seng eller hvilket rom du bestiller. Når dere kommer til hytta fordeler dere rom og sengeplasser slik det er hensiktsmessig med hensyn til smittevern og krav om avstand. Der det er hyttevakt, vil vedkommende bistå med fordeling av plasser.
  • Du finner mer informasjon på den enkelte hyttesiden i ut.no
  • Les mer om regler, bruk og booking av hyttene.
Reinheim
Reinheim

Reinheim

Reinheim liggende i Stroplsjødalen stod ferdig i 1961 og er et glimrende utgangspunkt for turer på Snøhetta. Reinheim, der den ligger i Stroplsjødalen, er den tredje turisthytta som DNT driver på Dovrefjell. Første hytta ble bygget i 1888, overtatt av DNT i 1922, og drevet fram til Snøheim ble bygget i 1952.

Åmotdalshytta
Åmotdalshytta

Åmotdalshytta

Midt i smørøyet på Dovrefjell ligger Åmotdalshytta ved bredden Åmotdalsvatnet like nordvest for Snøhetta. Her er dagsturmuligheter i fantastisk terreng i alle retninger. 
Eier: Kristiansund og Nordmøre Turistforening

Loennechenbua
Loennechenbua

Loennechenbua

Nord på Dovrefjell finner du denne bitte lille og trivelige steinbua med et kombinert sove- og oppholdsrom med to forholdsvis rommelige køyer.I 1936 fikk Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT) bua i gave fra bysbarnet Harald J. Loennechen, og foreningen har drevet den siden.
Eier: Kristiansund og Nordmøre Turistforening

Grøvudalen
Grøvudalen

Grøvudalshytta

Grøvudalshytta ligger lett tilgjengelig i Grøvudalen, det er en fin tur fra parkering på Hallen og inn til hytta i slakt terreng. Med en kort marsj inn i et snilt og frodig terreng, hvor man faktisk finner hele 85% av alle fjellplantene i Norge, er hytta veldig godt egnet for turer med småbarn.
Eier: Kristiansund og Nordmøre Turistforening

Gammelsetra
Gammelsetra

Gammelsetra

Midt i rutenettet på Dovre- og Sunndalsfjella finner du dette gamle og koselige sætertunet som består av fire bygninger. Med sin korte adkomst passer hytta fint for eldre eller familier med små barn. 
Eier: Kristiansund og Nordmøre Turistforening

Dindalshytta
Dindalshytta

Dindalshytta

Dindalshytta ligger i bjørkeskogen i seterdalen opp fra Lønsetgrenda med utsikt opp mot de nordøstligste fjellene på Dovrefjellplatået. Hytta er den nordøstligste av det store hyttenettet på Dovrefjell med direkte sammenheng mot Rondane.
Eier: Trondhjems turistforening

Raubergshytta
Raubergshytta

Raubergshytta

Raubergshytta ligger fritt til i et storslått turterreng med muligheter for dagsturer i alle retninger. Fra hytta går det T-merkete ruter både østover til Vangshaugen og Grøvudalshytta, sørover til Aursjøhytta og vestover til Reinsvassbu, mens du nord for hytta har et område med flust av fjelltopper og vann.
Eier: Kristiansund og Nordmøre TuristforeningTurforslag på Dovre og i Rondane

Trenger du turtips på Dovre? Vi har funnet frem 6 anbefalte turer du kan prøve når du skal besøke Dovre. 

Lurer du på hvordan forholdene er på Dovrefjell?

I vår føremelding for Dovrefjell får du sist nytt om hvordan forholdene er i området.