DNT-hytter i skarvheimen

Vinter på Iungsdalshytta
Vinter på Iungsdalshytta Foto: Roy-Erik Sund

Nesten midt mellom Jotunheimen og Hardangervidda ligger Skarvheimen. Dette er et yndet turområde for alle frilfutsglade mennesker. Her kan du oppleve et varierte landskap med alt fra høye og spisse tinder og bratte lier til langstrakte vidder. Skarvheimen har et godt opparbeidet rutenett med både betjente- og selvbetjentehytter, og DNT Oslo og Omegn drifter fire betjente og seks selvbetjente hytter. 

Områdets kanskje mest kjente tur er den vakre fotturen fra fjorden i Aurland, gjennom historiske Aurlandsdalen videre opp på viddene, via Geiterygghytta og til Finsehytta. Les mer om turen fra fjell til fjord

Betjente hytter 

DNT Oslo og Omegn har fire betjente hytter i Skarvheimen. Her kan nyte en deilig oppredd og varm seng, 3-retters middag og en varm velkomst fra våre bestyrere. 

Finsehytta
Finsehytta

Finsehytta

Hytta er totalrenovert og nyoppusset til  sommeren 2021. Finsehytta er et fantastisk utgangspunkt for turer både sørover på Hardangervidda og nordover inn i Skarvheimen. Hytta ligger sentralt plassert midt imellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet

Les mer om Finsehytta på ut.no

Geiterygghytta
Geiterygghytta

Geiterygghytta

På 1224 meter høyde, midt i Skarvheimen ved Geiteryggvatnet, ligger Geiterygghytta. Hytta ble åpnet i 1914, og er viktig knutpunkt for rutene fra Hol, Aurland, Finse og Hallingskeid. 

Les mer om Geiterygghytta på ut.no

Iungsdalshytta
Iungsdalshytta

Iungsdalshytta

Vakkert plassert mellom Jotunheimen og Hardangervidda, hvor Iungsdalen og fødalen møtes, ligger Iundsdalshytta. Rundt hytta er det et levende seterliv som gir et unikt utvalg av lokale og ureiste råvarer. 

Les mer om Iungsdalshytta på ut.no

Aurlandsdalen Turisthytte
Aurlandsdalen Turisthytte

Aurlandsdalen Turisthytte 

Aurlandsdalen Turisthytte ligger midt i Aurlandsdalen, omringet av fjell, fiskevann og badekulper. Hytta har lange tradisjoner og ble startet som skysstasjon i 1894. 

Les mer om Aurlandsdalen Turisthytte på ut.no

Selvbetjente hytter

Dnt Oslo og Omegn drifter totalt seks selvbetjente hytter i området. Hyttene ligger godt plassert i rutenettet og gir gode muligheter for flotte hytte-til-hytte turer. 

Viktig informasjon om selvbetjeningshyttene:

  • For noen av hytttene bestiller du hele hytta fordi smitteverntiltakene gjør at dette er eneste mulighet.
  • På resten av hyttene bestiller du overnattingsplass. Men det  er ikke forhåndsbestemt hvilken seng eller hvilket rom du bestiller. Når dere kommer til hytta fordeler dere rom og sengeplasser slik det er hensiktsmessig med hensyn til smittevern og krav om avstand. Der det er hyttevakt, vil vedkommende bistå med fordeling av plasser.
  • Du finner mer informasjon på den enkelte hyttesiden i ut.no
  • Les mer om regler, bruk og booking av hyttene.
Slettningsbu
Slettningsbu

Slettningsbu

Som et bindeledd mellom Skarvheimen og Jotunheimen er hytta lett tilgjengelig fra mange retninger og ligger i et variert høyfjellsterreng. 

Sulebu
Sulebu

Sulebu

Dette er et naturlig første overnattingssted i Skarvheimen. Hytta er lett tilgjengelig, og fra Suletinden har du fantastisk utsikt over Jotunheimen. 

Skarvheim
Skarvheim

Skarvheim (tidligere Breistølbu)

Lett tilgjengelig og høyt på Hemsedalsfjellet ligger denne bua. Flott beliggenhet for å utforske terrenget og perfekt for vårskiturer. Hytta ligger på stien mot Filefjell, mellom Bjordalsbu og Sulebu. 

Kljåen
Kljåen

Kljåen

For deg som ønsker å starte turen fra Hemsedal er Kljåen et naturlig stoppested. Hytta ligger flott til blant bratte topper og tinder, og ligger på stien som går fra Hemsedal til Filefjell og Sulebu. 

Bjordalsbu
Bjordalsbu

Bjordalsbu

Selvbetjeningshytta som ligger høyest over havet av alle våre 52 selvbetjeningshytter. Hytta ligger ved stien som går mellom Iungsdalshytta og Breistølen/Skarvheim

Kongshelleren
Kongshelleren

Kongshelleren

I flott høyfjellslandskap ligger denne populære hytta som er lett tilgjengelig både til fots og på ski. Hytta er et naturlig stoppested på stien mellom Geiterygghytta og Iungsdalshytta. 

Brebua
Brebua

Brebua(Finse)  ​​​​​​​

En helt ny selvbetjent hytte ved siden av Finsehytta. Hytta har 10 soverom hvorav ett av rommene er for hund med eier. Alle rommene har køyesenger, 4 sengeplasser på 8 rom, og 6 sengeplasser på to rom. Hytta har strøm, WC og dusj. 

Hallingskeid
Hallingskeid Foto: Linda Fongaard

Hallingskeid

Hallingskeid Turisthytte ligger ved Bergensbanen, ca. 200 meter fra jernbanestasjonen. Hallingskeid turisthytte ligger i et åpent høyfjellsterreng egnet for besøk til alle årstider. 
Eier: Bergen og Hordaland turlagAnbefalte turer i Skarvheimen

Leter du etter turinspirasjon i Skarvheimen? Vi har plukket ut 5 anbefalte turer du kan når du skal til Skarvheimen

DNT-turer i Skarvheimen

Bli med våre dyktige turledere på tur til Skarvheimen, både vinter og sommer. 
Meld deg på en av våre DNT-turer og få en spennende og unik friluftsopplevelse.

Lurer du på hvordan forholdene er i Skarvheimen?

I vår føremelding for Skarvheimen får du sist nytt om hvordan forholdene er i området.