DNT-hytter i Rondane og Alvdal Vestfjell

Rondane
Rondane Foto: Trond Giæver Myhre

Rondane, Norges første nasjonalpark, ligger sentralt i Sør-Norge og er et populært friluftsområde. Fjellområdet preges av snilt, rolig, frodig terreng i sør og bratte, spisse, steinete tinder i nord. Rutenettet i Rondane er godt opparbeidet med flere betjente - og selvbetjente hytter. I området finner du blant annet rundtur-klassikeren Trekanten og deler av DNT's langrute SAGA.

I 2020 må du forhåndsbestille plass på alle hyttene.

Viktig informasjon om selvbetjeningshyttene:

  • For noen av hytttene bestiller du hele hytta fordi smitteverntiltakene gjør at dette er eneste mulighet.
  • På resten av hyttene bestiller du overnattingsplass. Men det  er ikke forhåndsbestemt hvilken seng eller hvilket rom du bestiller. Når dere kommer til hytta fordeler dere rom og sengeplasser slik det er hensiktsmessig med hensyn til smittevern og krav om avstand. Der det er hyttevakt, vil vedkommende bistå med fordeling av plasser.
  • Du finner mer informasjon på den enkelte hyttesiden i ut.no
  • Les mer om regler, bruk og booking av hyttene.

Betjente hytter


Bjørnhollia
Bjørnhollia

Bjørnhollia

Sør i Rondane, vakkert plassert i et dalføre, ligger Bjørnhollia. Hytta er et perfekt utgangspunkt for toppturer, fisketurer og avslappende dager i fjellet, alt rett utenfor døra. Tunet rundt hytta har fått byggeskikkspris som et av de flotteste turistanleggene i fjellheimen. 

Les mer om Bjørnhollia på ut.no

Grimsdalshytta
Grimsdalshytta

Grimsdalshytta 

Med beliggenhet mellom Rondane og Dovre nasjonalparker, i den vakre seterdalen Grimsdalen, ligger Grimsdalshytta. Hytta er et perfekt utgangspunkt for kort og lengre turer, enten du vil gå hytte-til-hytte eller dagsturer. 

Les mer om Grimsdalshytta på ut.no

Rondvassbu
Rondvassbu

Rondvassbu

Ved sørenden av Rondvatn og foten av Rondslottet ligger Rondvassbu. Hytta er en av våre mest besøkte hytter og blir sett på som midtpunkten i Rondane nasjonalpark. Fra hytta ligger Rondane for dine føtter, enten du vil gå dagsturer eller videre mot Dovre. 

Les mer om Rondvassbu på ut.no

Selvbetjente hytter

DNT Oslo og Omegn drifter 5 selvbetjente hytter i området. Hyttene ligger rundt Rondane Nasjonalpark og knytter sammen Alvdal Vestjfellet med Rondane. 

Storgrytdalseter
Storgrytdalseter

Storgrytdalseter 

Denne hytta, med 15 sengeplasser, byr på en seteridyll av de sjeldne. Hytta er et naturlig stoppested når du går fra Rondane, mot Alvdal Vestfjell området. 

Korsberghytta
Korsberghytta

Korsberghytta

Hytta har 13 sengeplasser, ligger hele 1250 moh og på stien fra Storgrytdalseter til Alvdal. 6 klassiske turer i Rondane og på Dovre 

Trenger du inspirasjon til din neste tur til Rondane? Sjekk ut våre seks tips til klassiske turer du kan prøve i Rondane og på Dovre. 

Lurer du på hvordan forholdene er i Rondane?

I vår føremelding for Rondane får du sist nytt om hvordan forholdene er i området.