DNT-hytter i Rondane og Alvdal Vestfjell

Rondane, Norges første nasjonalpark, ligger sentralt i Sør-Norge og er et populært friluftsområde. Fjellområdet preges av snilt, rolig, frodig terreng i sør og bratte, spisse, steinete tinder i nord. Rutenettet i Rondane er godt opparbeidet med flere betjente - og selvbetjente hytter. I området finner du blant annet rundtur-klassikeren Trekanten og deler av DNT's langrute SAGA.

Betjente hytter


Rondvassbu

Ved sørenden av Rondvatn og foten av Rondslottet ligger Rondvassbu. Hytta er en av våre mest besøkte hytter og blir sett på som midtpunkten i Rondane nasjonalpark. Fra hytta ligger Rondane for dine føtter, enten du vil gå dagsturer eller videre mot Dovre. 

Les mer om Rondvassbu på ut.no

Grimsdalshytta 

Med beliggenhet mellom Rondane og Dovre nasjonalparker, i den vakre seterdalen Grimsdalen, ligger Grimsdalshytta. Hytta er et perfekt utgangspunkt for kort og lengre turer, enten du vil gå hytte-til-hytte eller dagsturer. 

Les mer om Grimsdalshytta på ut.no

Bjørnhollia

Sør i Rondane, vakkert plassert i et dalføre, ligger Bjørnhollia. Hytta er et perfekt utgangspunkt for toppturer, fisketurer og avslappende dager i fjellet, alt rett utenfor døra. Tunet rundt hytta har fått byggeskikkspris som et av de flotteste turistanleggene i fjellheimen. 

Les mer om Bjørnhollia på ut.no

Selvbetjente hytter

DNT Oslo og Omegn drifter 5 selvbetjente hytter i området. Hyttene ligger rundt Rondane Nasjonalpark og knytter sammen Alvdal Vestjfellet med Rondane. 

Viktig informasjon om selvbetjeningshyttene:

Storgrytdalseter 

Denne hytta, med 15 sengeplasser, byr på en seteridyll av de sjeldne. Hytta er et naturlig stoppested når du går fra Rondane, mot Alvdal Vestfjell området. 

Korsberghytta

Hytta har 13 sengeplasser, ligger hele 1250 moh og på stien fra Storgrytdalseter til Alvdal. 

Eldåbu

Eldåbu ble bygd i 1966 og er en hytte med like gode turmuligheter både sommer og vinter. Hovedhytta har tolv senger og sikringshytta seks

Veslefjellbua på Venabygdsfjellet 

Dette er en stor og flott hytte som passer ypperlig for barnefamilier. Veslefjellbua ligger mellom Eldåbu og Jammerdalsbu, og er en del av langruta SAGA. 

Jammerdalsbu på Ringebufjellet

Jammerdalsbu ligger flott til ved Jammerdalshøgda og kan enkelt nås med adkomst fra Friisvegen. 6 klassiske turer i Rondane og på Dovre 

Trenger du inspirasjon til din neste tur til Rondane? Sjekk ut våre seks tips til klassiske turer du kan prøve i Rondane og på Dovre. 

DNT-turer i Rondane og på Dovrefjell

Bli med våre dyktige turledere på tur til Rondane, både vinter og sommer. 
Meld deg på en av våre DNT-turer og få en spennende og unik friluftsopplevelse.

Lurer du på hvordan forholdene er i Rondane?

I vår føremelding for Rondane får du sist nytt om hvordan forholdene er i området.