DNT-hytter på Ringebu- og Venabygdsfjellet

Veslefjellbua på Venabygdsfjellet
Veslefjellbua på Venabygdsfjellet Foto: Marius Dalseg Sætre

Fjellområdet Ringebufjellet er et herlig turområde, med lange slake fjell og vakkert viddelandskap. Området ligger like øst for Lillehammer, lett tilgjengelig med kollektivtransport og har et godt utviklet stinett. På Ringebufjellet ligger det en rekke DNT-hytter, hvorav flere er nyoppusset eller nybygg. 

Av turer som går i området kan vi blant annet anbefale langrutene SAGA og Rondanestien som går over og innom alle hyttene på Ringebufjellet. 

​​​​​​​Viktig informasjon om selvbetjeningshyttene:

  • For noen av hytttene bestiller du hele hytta fordi smitteverntiltakene gjør at dette er eneste mulighet.
  • På resten av hyttene bestiller du overnattingsplass. Men det  er ikke forhåndsbestemt hvilken seng eller hvilket rom du bestiller. Når dere kommer til hytta fordeler dere rom og sengeplasser slik det er hensiktsmessig med hensyn til smittevern og krav om avstand. Der det er hyttevakt, vil vedkommende bistå med fordeling av plasser.
  • Du finner mer informasjon på den enkelte hyttesiden i ut.no
  • Les mer om regler, bruk og booking av hytte​​​​​​​

Selvbetjente hytter

Veslefjellbua
Veslefjellbua

Veslefjellbua

Veslefjellbua er en helt ny hytte, bygget i 2019 av Heddahytter, som erstatning for Gråhøgbu. Dette er en stor og flott hytte som passer ypperlig for barnefamilier. Veslefjellbua ligger mellom Eldåbu og Jammerdalsbu, og er en del av langruta SAGA. 

Eldåbu
Eldåbu

Eldåbu

Eldåbu ble bygget i 1966 og er en hytte med like gode turmuligheter både sommer og vinter. Hytta ligger flott til ved inngang til Rondane og en kort tur fra Eldåbu ligger Ramshøgda som byr på fantastisk utsikt mot nasjonalparken. 

Jammerdalsbu
Jammerdalsbu

Jammerdalsbu

Jammerdalsbu ligger flott til ved Jammerdalshøgda og kan enkelt nås med adkomst fra Friisvegen. Skiterrenget er kanskje Jammerdalsbu sitt største fortrinn. Slake fjellformasjoner, stabile snøforhold og relativt rolige værforhold gjør området attraktvivt for skiløpere.

Vetåbua
Vetåbua

Vetåbua

Vetåbua ligger øst for Fåvang, vakkert til på Ringebufjellet og er lett tilgjengelig på sommerstid med bilvei helt frem. Området rundt hytta kan friste med veldig gode fiskevann, utsiktspunkter og dagsturer. Hytte ligger mellom Djupslia og Jammerdalsbu, og er en del av Rondanestien. 

Djupslia
Djupslia

Djupslia

Djupslia ligger på Øyerfjellet øst for Tretten i Gudbrandsdalen og er den første selvbetjente hytta på langruta SAGA. Hytta har solcellestrøm for lys og lading av mobiltelefon, hytta har også vannpost. Hovedhytta ble rustet opp til sommersesongen 2017 og er flott hytte hvor du også kan låne kanoene som ligger ved vannet Djupen