DNT-hytter i Langsua

Langsua
Langsua

Langsua strekker seg fra Gausdal i øst til Valdres i vest, og er en av Norges yngste nasjonalparker (opprettet i 2011). Området kalles gjerne for Jotunheimens forgård, og består av langstrakte, slake og snille fjell med en variasjon av skog, steinflyer og våtmarker. Langsua er ideelt for barnefamilier, med kort avstand mellom hyttene, godt opparbeidede stier og lettgått terreng.

Siden 50-tallet har DNT Oslo og Omegn vedlikeholdt og bygget ut tilbudet i området, og består i dag av 1 betjent- og 8 selvbetjente hytter.

I 2020 må du forhåndsbestille plass på alle hyttene.

Viktig informasjon om selvbetjeningshyttene:

  • For noen av hytttene bestiller du hele hytta fordi smitteverntiltakene gjør at dette er eneste mulighet.
  • På resten av hyttene bestiller du overnattingsplass. Men det  er ikke forhåndsbestemt hvilken seng eller hvilket rom du bestiller. Når dere kommer til hytta fordeler dere rom og sengeplasser slik det er hensiktsmessig med hensyn til smittevern og krav om avstand. Der det er hyttevakt, vil vedkommende bistå med fordeling av plasser.
  • Du finner mer informasjon på den enkelte hyttesiden i ut.no
  • Les mer om regler, bruk og booking av hyttene.

Betjente hytter


Liomseter
Liomseter

Liomseter Turisthytte 

Liomseter er midtpunktet i Langsua og er den eneste betjente hytta i området. Hytta ligger vakkert til på en gammel seter, har 48 sengeplasser og byr på flotte dagsturer og fiskemuligheter. 

Les mer om Liomseter på ut.no

Selvbetjente hytter

DNT Oslo og Omegn drifter totalt seks selvbetjente hytter i området. Hyttene ligger godt plassert i rutenettet og gir gode muligheter for flotte hytte-til-hytte turer. 

Oskampen
Oskampen

Oskampen

Fra stuevinduet på Oskampen ser du rett inn i Jotunheimen over Heimdalsvatnet vestover og mesteparten av Langsua øst- og sørover. Oskampen ble bygget i 1970 for å bedre sammenhengen i rutenettet fra Liomseter mot Sikkisdalen. Oskampen ligger som navnet tilsier ved en topp, Oskampen, på 1502 moh.

Storkvolvbua
Storkvolvbua

Storkvolvbua

Storkvolvbua (tidligere Storkvelvbu) ble bygget i 1948 og er den første selvbetjeningshytta til DNT med proviant. Hytta ligger høgt oppe i Storkvolven med flott utsikt over Langsua.

Storhøliseter
Storhøliseter

Storhøliseter

Storhølister er et stort seteranlegg nord i Langsua som har lange tradisjoner på å ta i mot fjellvandrere. Tidligere var det ei betjent hytte her, men i 2002 ble drifta lagt ned og DNT Oslo og Omegn ingikk avtale om å leie ei hytte til selvbetjeningshytte. 

Skriurusten
Skriurusten

Skriurusten

Skriurusten ligger i Langsudalen med DNT-hytter i behagelig avstand. Terrenget i området er variert og lettgått, og sammen med de korte etappene gjør det området Langsua velegnet for barn.

Svarthamar
Svarthamar

Svarthamar 

Et perfekt startsted når du skal gå innover Langsua, da det er bilvei helt frem på sommerstid. Hytta ligger i et unikt området hvor det fortsatt er seterdrift. Svarthamar har 9 sengeplasser. 

Haldorbu
Haldorbu

Haldorbu 

Hytta var opprinnelig en gjeterbu, men i 1993 ble den restaurert og gjort om til selvbetjeningshytte. Hytta har 16 sengeplasser.

Storeskag
Storeskag

Storeskag

Storeskag er et bra utgangspunkt for alle som vil inn i Langsua fra de vestlige områdene. Et bra utgangspunkt på vinteren er parkeringsplassen innafor Yddin og om sommeren er det vei helt fram til hytta.Turforslag i Langsua

Trenger du turtips i Langsua? Vi har funnet frem 5 anbefalte turer du kan prøve når du skal besøke Langsua.

Lurer du på hvordan forholdene er i Langsua?

I vår føremelding for Langsua får du sist nytt om hvordan forholdene er i området.