DNT-hytter i Langsua

Vinter på Liomseter
Vinter på Liomseter Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Langsua strekker seg fra Gausdal i øst til Valdres i vest, og er en av Norges yngste nasjonalparker (opprettet i 2011). Området kalles gjerne for Jotunheimens forgård, og består av langstrakte, slake og snille fjell med en variasjon av skog, steinflyer og våtmarker. Langsua er ideelt for barnefamilier, med kort avstand mellom hyttene, godt opparbeidede stier og lettgått terreng.

Betjente hytter


Liomseter
Liomseter Foto: Frederik Emil Juul

Liomseter Turisthytte ​​​​​​​

Liomseter er midtpunktet i Langsua og er den eneste betjente hytta i området. Hytta ligger vakkert til på en gammel seter, har 48 sengeplasser og byr på flotte dagsturer og fiskemuligheter. 

Les mer om Liomseter på ut.no

Selvbetjente hytter

DNT Oslo og Omegn drifter totalt seks selvbetjente hytter i området. Hyttene ligger godt plassert i rutenettet og gir gode muligheter for flotte hytte-til-hytte turer. 

Viktig informasjon om selvbetjeningshyttene:

Oskampen
Oskampen

Oskampen

Fra stuevinduet på Oskampen ser du rett inn i Jotunheimen over Heimdalsvatnet vestover og mesteparten av Langsua øst- og sørover. Oskampen ble bygget i 1970 for å bedre sammenhengen i rutenettet fra Liomseter mot Sikkisdalen. Oskampen ligger som navnet tilsier ved en topp, Oskampen, på 1502 moh.

Storkvolvbua
Storkvolvbua

Storkvolvbua

Storkvolvbua (tidligere Storkvelvbu) ble bygget i 1948 og er den første selvbetjeningshytta til DNT med proviant. Hytta ligger høgt oppe i Storkvolven med flott utsikt over Langsua.

Storhøliseter
Storhøliseter

Storhøliseter

Storhølister er et stort seteranlegg nord i Langsua som har lange tradisjoner på å ta i mot fjellvandrere. Tidligere var det ei betjent hytte her, men i 2002 ble drifta lagt ned og DNT Oslo og Omegn ingikk avtale om å leie ei hytte til selvbetjeningshytte. 

Skriurusten
Skriurusten

Skriurusten

Skriurusten ligger i Langsudalen med DNT-hytter i behagelig avstand. Terrenget i området er variert og lettgått, og sammen med de korte etappene gjør det området Langsua velegnet for barn.

Svarthamar
Svarthamar

Svarthamar 

Et perfekt startsted når du skal gå innover Langsua, da det er bilvei helt frem på sommerstid. Hytta ligger i et unikt området hvor det fortsatt er seterdrift. Svarthamar har 9 sengeplasser. 

Haldorbu
Haldorbu

Haldorbu 

Hytta var opprinnelig en gjeterbu, men i 1993 ble den restaurert og gjort om til selvbetjeningshytte. Hytta har 16 sengeplasser.

Storeskag
Storeskag

Storeskag

Storeskag er et bra utgangspunkt for alle som vil inn i Langsua fra de vestlige områdene. Et bra utgangspunkt på vinteren er parkeringsplassen innafor Yddin og om sommeren er det vei helt fram til hytta.Turforslag i Langsua

Trenger du turtips i Langsua? Vi har funnet frem 5 anbefalte turer du kan prøve når du skal besøke Langsua.

DNT-turer i Langsua

Bli med våre dyktige turledere på tur til Langsua, både vinter og sommer. 
Meld deg på en av våre DNT-turer og få en spennende og unik friluftsopplevelse.

Lurer du på hvordan forholdene er i Langsua?

I vår føremelding for Langsua får du sist nytt om hvordan forholdene er i området.