DNT-hytter i Jotunheimen

Vinter på Glitterheim
Vinter på Glitterheim Foto: Jasemin Folvik

Jotunheimen er fastlands-Norges mektigste fjellmassiv, og byr på et omfattende stinettverk, flotte hytter og overnattingssteder blant Norges høyeste fjell. I det godt etablerte rutenettet i Jotunheimen drifter DNT Oslo og Omegn 11 DNT-hytter. Seks er betjente, tre er selvbetjente og to er utbetjente.

  Betjente hytter


  Gjendesheim
  Gjendesheim

  Gjendesheim

  Gjendesheim er selve flaggskipet blant DNTs hytter, vakkert plassert ved en av de viktigste innfallsportene til den østlige delen av Jotunheimen. Spesielt blant småbarnsfamilier anses Gjendesheim for et utmerket sted å tilbringe både påske- og sommerferie.

  Les mer om Gjendesheim på ut.no

  Fondsbu
  Fondsbu

  Fondsbu

  Fondsbu ligger midt i den sørlige delen av Jotunheimen på den vakre Eidsbugarden ved Bygdin. Hytta holder høy standard, har et levende miljø og er et populært sted for turglade turister. Her er det også utfordringer for de topp- og brekyndige.

  Les mer om Fondsbu på ut.no

  Gjendebu
  Gjendebu

  Gjendebu

  Gjendebu ligg flott til i den innerste enden av Gjende, midt i hjertet av Jotunheimen. Den er DNT si eldste turisthytte, bygd i 1871. Sidan har hytta vore utvida og ombygd mange gonger, og den har i dag moderne fasiliteter.

  Les mer om Gjendebu på ut.no

  Fannaråkhytta
  Fannaråkhytta

  Fannaråkhytta

  Fannaråkhytta er Norges høyest beliggende turisthytte, 2068 moh. Hit kommer du fra Skogadalsbøen, Sognefjellshytta, Krossbu eller Turtagrø. Få topper, og ingen DNT-hytter, kan konkurrere med Fannaråkens utsikt. 

  Les mer om Fannaråkhytta på ut.no

  Glitterheim
  Glitterheim

  Glitterheim

  Glitterheim ligger i 1400-meters høyde nordøst i jotunheimen med noen av de flotteste omgivelsene i Jotunheimen utenfor hyttedøra. Topper som Glittertinden, Nautgardstinden, Memurutinden og Trollsteineggje er noen mål for de som samler på 2000-meterstopper.

  Les mer om Glitterheim på ut.no

  Skogadalsbøen
  Skogadalsbøen

  Skogadalsbøen

  Skogadalsbøen er stedet for deg som vil oppleve det gode, gamle fjellmiljøet midt i Jotunheimen. Hytta ligger vakkert til i Utladalen ved foten av Gjertvasstind og Fannaråken. Skogadalsbøen kommer du definitivt tilbake til.

  Les mer om Skogadalsbøen på ut.no

  Selvbetjente hytter

  Viktig informasjon om selvbetjeningshyttene:

  Olavsbu
  Olavsbu Foto: Anne Jørgensen

  Olavsbu

  Olavsbu ligger som et midtpunkt Jotunheimen mellom Leirvassbu, Gjendebu, Fondsbu og Skogadalsbøen. Med sin storslåtte beliggenhet er Olavsbu DNT Oslo og Omegn sin mest besøkte selvbetjeningshytte.

  Tomashelleren
  Tomashelleren

  Tomashelleren

  Tomashelleren ble åpnet i 2002. Hytta ligger høyt og åpent til mellom Vangsmjøse og Bygdin. Beliggenheten under Tomashelleren ga naturlig navnet til hytta. Tomashelleren ble bygd for å utvikle rutenettet nord for Vangsmjøse, og har blitt en flott innfallsport for turer videre til Yksendalsbu og Fondsbu.

  Yksendalsbu
  Yksendalsbu

  Yksendalsbu

  Yksendalsbu ligger i den grønne og frodige Yksendalen, sørøst for Fondsbu og Eidsbugarden. Selvbetjeningshytta er ei ombygd gjeterhytte som ble åpna i 1993. Yksendalsbu er en flott innfallsport til Jotunheimen. 

  Torfinnsbu
  Torfinnsbu

  Torfinnsbu

  Olav Thon kjøpte Torfinnsbu våren 2016 og hytta drives som selvbetjeningshytte av DNT Oslo og Omegn.Hytta ligger på nordsida av Bygdin omtrent midt på vannet ved utløpet av Svartdalen med imponerende totusenmeterstopper på begge sider.

  Stølsmaradalen
  Stølsmaradalen

  Stølsmaradalen (ubetjent)

  Det er ikke så mange som har funnet denne lille perlen, så ofte har du hytta og landskapet i Stølsmaradalen helt for deg selv. Og hvilken dal dette er!  Her har du fin utsikt mot Stølsnostind, Falketind og de andre toppene som rager opp på østsiden av dalen

  Stølsdalen
  Stølsdalen

  Stølsdalen

  Stølsdalen er opprinnelig en seter som i dag er bygd om til selvbetjeningshytte. Terrenget er ulendt med skrenter og ufser som kan gjøre framkommeligheten noe anstrengende. Vel framme er det ingen grunn til å angre.   Hytte til hytte i Jotunheimen

  Ønsker du å gå hytte-til-hytte i Jotunheimen? Vi har funnet frem 7 anbefalte hytte-til-hytte turer du kan prøve. 

  DNT-turer i Jotunheimen

  Bli med våre dyktige turledere på tur til Jotunheimen, både vinter og sommer. 
  Meld deg på en av våre DNT-turer og få en spennende og unik friluftsopplevelse.

  Lurer du på hvordan forholdene er i Jotunheimen?

  I vår føremelding for Jotunheimen får du sist nytt om hvordan forholdene er i området.