DNT-hytter i Jotunheimen

Jotunheimen er fastlands-Norges mektigste fjellmassiv, og byr på et omfattende stinettverk, flotte hytter og overnattingssteder blant Norges høyeste fjell. Her kan du dra på alt fra korte og familievennlige turer til krevende toppturer - eller legge ut på lange vandringer fra hytte til hytte. 

I 2020 må du forhåndsbestille plass på alle hyttene.

Viktig informasjon om selvbetjeningshyttene:

  • For noen av hytttene bestiller du hele hytta fordi smitteverntiltakene gjør at dette er eneste mulighet.
  • På resten av hyttene bestiller du overnattingsplass. Men det  er ikke forhåndsbestemt hvilken seng eller hvilket rom du bestiller. Når dere kommer til hytta fordeler dere rom og sengeplasser slik det er hensiktsmessig med hensyn til smittevern og krav om avstand. Der det er hyttevakt, vil vedkommende bistå med fordeling av plasser.
  • Du finner mer informasjon på den enkelte hyttesiden i ut.no
  • Les mer om regler, bruk og booking av hyttene.

Betjente hytter


Fannaråkhytta
Fannaråkhytta

Fannaråkhytta

Fannaråkhytta er Norges høyest beliggende turisthytte, 2068 moh. Hit kommer du fra Skogadalsbøen, Sognefjellshytta, Krossbu eller Turtagrø. Få topper, og ingen DNT-hytter, kan konkurrere med Fannaråkens utsikt. 

Les mer om Fannaråkhytta på ut.no

Fondsbu
Fondsbu

Fondsbu

Fondsbu ligger midt i den sørlige delen av Jotunheimen på den vakre Eidsbugarden ved Bygdin. Hytta holder høy standard, har et levende miljø og er et populært sted for turglade turister. Her er det også utfordringer for de topp- og brekyndige.

Les mer om Fondsbu på ut.no

Gjendebu
Gjendebu

Gjendebu

Gjendebu ligg flott til i den innerste enden av Gjende, midt i hjertet av Jotunheimen. Den er DNT si eldste turisthytte, bygd i 1871. Sidan har hytta vore utvida og ombygd mange gonger, og den har i dag moderne fasiliteter.

Les mer om Gjendebu på ut.no

Gjendesheim
Gjendesheim

Gjendesheim

Gjendesheim er selve flaggskipet blant DNTs hytter, vakkert plassert ved en av de viktigste innfallsportene til den østlige delen av Jotunheimen. Spesielt blant småbarnsfamilier anses Gjendesheim for et utmerket sted å tilbringe både påske- og sommerferie.

Les mer om Gjendesheim på ut.no

Glitterheim
Glitterheim

Glitterheim

Glitterheim ligger i 1400-meters høyde nordøst i jotunheimen med noen av de flotteste omgivelsene i Jotunheimen utenfor hyttedøra. Topper som Glittertinden, Nautgardstinden, Memurutinden og Trollsteineggje er noen mål for de som samler på 2000-meterstopper.

Les mer om Glitterheim på ut.no

Skogadalsbøen
Skogadalsbøen

Skogadalsbøen

Skogadalsbøen er stedet for deg som vil oppleve det gode, gamle fjellmiljøet midt i Jotunheimen. Hytta ligger vakkert til i Utladalen ved foten av Gjertvasstind og Fannaråken. Skogadalsbøen kommer du definitivt tilbake til.

Les mer om Skogadalsbøen på ut.no

Selvbetjente hytter

Olavsbu
Olavsbu

Olavsbu

Olavsbu ligger som et midtpunkt Jotunheimen mellom Leirvassbu, Gjendebu, Fondsbu og Skogadalsbøen. Med sin storslåtte beliggenhet er Olavsbu DNT Oslo og Omegn sin mest besøkte selvbetjeningshytte.

Stølsdalen
Stølsdalen

Stølsdalen

Stølsdalen er opprinnelig en seter som i dag er bygd om til selvbetjeningshytte. Terrenget er ulendt med skrenter og ufser som kan gjøre framkommeligheten noe anstrengende. Vel framme er det ingen grunn til å angre. 

Stølsmaradalen
Stølsmaradalen

Stølsmaradalen (ubetjent)

Det er ikke så mange som har funnet denne lille perlen, så ofte har du hytta og landskapet i Stølsmaradalen helt for deg selv. Og hvilken dal dette er!  Her har du fin utsikt mot Stølsnostind, Falketind og de andre toppene som rager opp på østsiden av dalen

Tomashelleren
Tomashelleren

Tomashelleren

Tomashelleren ble åpnet i 2002. Hytta ligger høyt og åpent til mellom Vangsmjøse og Bygdin. Beliggenheten under Tomashelleren ga naturlig navnet til hytta. Tomashelleren ble bygd for å utvikle rutenettet nord for Vangsmjøse, og har blitt en flott innfallsport for turer videre til Yksendalsbu og Fondsbu.

Yksendalsbu
Yksendalsbu

Yksendalsbu

Yksendalsbu ligger i den grønne og frodige Yksendalen, sørøst for Fondsbu og Eidsbugarden. Selvbetjeningshytta er ei ombygd gjeterhytte som ble åpna i 1993. Yksendalsbu er en flott innfallsport til Jotunheimen. 

Torfinnsbu
Torfinnsbu

Torfinnsbu

Olav Thon kjøpte Torfinnsbu våren 2016 og hytta drives som selvbetjeningshytte av DNT Oslo og Omegn.Hytta ligger på nordsida av Bygdin omtrent midt på vannet ved utløpet av Svartdalen med imponerende totusenmeterstopper på begge sider.Hytte til hytte i Jotunheimen

Ønsker du å gå hytte-til-hytte i Jotunheimen? Vi har funnet frem 7 anbefalte hytte-til-hytte turer du kan prøve. 

DNT-turer i Jotunheimen

Bli med våre dyktige turledere på tur til Jotunheimen, både vinter og sommer. 
Meld deg på en av våre DNT-turer og få en spennende og unik friluftsopplevelse.

Lurer du på hvordan forholdene er i Jotunheimen?

I vår føremelding for Jotunheimen får du sist nytt om hvordan forholdene er i området.