DNT-hytter i Femundsmarka

Foto: Dennis Nilsson

Femundsmarka ligger på begge sider av den mektige innsjøen Femunden, Norges tredje største innsjø. Midt utpå er det nesten som å befinne seg på havet, bare 662 meter høyere. Dette "innlandshavet" har gitt navn til de store skogs- og viddeområdene rundt sjøen og inn til grensen mot Sverige. Femundsmarka har tiltrukket seg jegere og fiskere, fotturister og kanopadlere i generasjoner. Selv i våre dager, med T-merkede ruter og komfortable hytter, står det en eim av villmark av navnet. Det lukter bålrøyk og tyri av Femundsmarka, og det går ennå an å møte de store rovdyrene inne mellom de seintvokste, krokete furutrærne. 

Med båten Femund II kan du hoppe over de lengste strekkene eller velge deg et annet startpunkt for turen i villmarka. Kommer du ned Røavassdraget med kano, kan du hive kanoen om bord i båten for å slippe de lange og utsatte etappene på Femunden. Er du på sykkeltur, kan du laste tohjulingen på dekket etter å ha syklet inn til Svukuriset. 

I 2020 må du forhåndsbestille plass på alle hyttene.

Viktig informasjon om selvbetjeningshyttene:

  • For noen av hytttene bestiller du hele hytta fordi smitteverntiltakene gjør at dette er eneste mulighet.
  • På resten av hyttene bestiller du overnattingsplass. Men det  er ikke forhåndsbestemt hvilken seng eller hvilket rom du bestiller. Når dere kommer til hytta fordeler dere rom og sengeplasser slik det er hensiktsmessig med hensyn til smittevern og krav om avstand. Der det er hyttevakt, vil vedkommende bistå med fordeling av plasser.
  • Du finner mer informasjon på den enkelte hyttesiden i ut.no
  • Les mer om regler, bruk og booking av hyttene.

Betjente hytter


Svukuriset
Svukuriset

Svukuriset Turisthytte

er en vakker fjellgård midt i Femundsmarka. Hytta er et supert utgangspunkt for turer i villmarksriket, enten du går fra hytte til hytte eller bor fast noen dager på Svukuriset. Her er mange fristende dagsturer. Den mesdt populære går til Stor-Svuku.

Les mer om Svukuriset på ut.no

Selvbetjente hytter

Ellefsplass
Ellefsplass

Ellefsplass

Ominnredet enebolig med strølm, innlagt vann og dusj i kjelleren. Ligger i Øversjødalen med flotte turmuligheter.

Knausen
Knausen

Knausen

En gammel, koselig seterbu øverst på en frodig setervoll inntil skogen. Lett tilgjengelig, fine turer i området.

Marenvollen
Marenvollen

Marenvollen

Flott start- eller endepunkt for Røros-tur. En dagsmarsj fra Røros på T-merket rute over Skåkåsfjellet. Lett tilgjengelig med bil fra Hitterdalen.

Narjordet
Narjordet

Narjordet

Et flott 1700-talls hus på garden Ryen østre på Narjordet. Helårs bilveg, fint for barnefamilier og for de som ønsker en kulturreise i nærområdet.

Røvollen
Røvollen

Røvollen

Hytta ligger ikke langt fra innsjøen nedre Roasten, den gode fiske-elva Røa, og Femunden er heller ikke mange kilometrene unna - med alle de muligheter det innbyr til.

Raudsjødalen
Raudsjødalen

Raudsjødalen

Selvbetjeningshytta i Raudsjødalen ligger i et unikt seterlandskap med mye historie og et spesielt kulturlandskap. 

Sæter
Sæter

Sæter

Sæter gård i Tufsingdalen har bilvei helt fram og kan tilby både innlagt vann og strøm. Hytta ligger i et levende kulturlandskap med gårdsdrift og flott natur. Spesielt er området verdt et besøk på høsten for å høste av de rike multeforekomstene.5 anbefalte turer i Femundsmarka

Trenger du litt turinspirasjon? Vi har funnet frem til 5 anbefalte turer du kan prøve når du skal besøk Femundsmarka

Lurer du på hvordan forholdene er i Femundsmarka?

I vår føremelding for Femundsmarka får du sist nytt om hvordan forholdene er i området.