3 sommerferietips for familien

Breivoll Gård
Breivoll Gård Foto: Jasemin Folvik

Litt "ledig" tid i sommer? Fine sommeraktiviteter kan være å sove i tretelt i vannkanten på Kobberhaughytta. Leie SUP på Breivoll. Eller dra på hyttetur til en av de ubetjente småhyttene på Sæteren Gård. 

Breivoll Gård innerst i Bunnefjorden

Breivoll er åpen i hele sommer! Her er det flott å være både i godvær og i ruskevær, både for liten og for stor:

Nyhet: Utleie av SUP

Nå kan du leie stand up paddleboard på Breivoll! Det er drop-in utleie i Gårdskafeens åpningstid. Aldersgrense 16 år og du må være svømmedyktig, pris kr. 200,- for to timer.

Leie kajakk

Det bygges et nytt, stort og flott kajakkanlegg på Breivoll Gård nå. Arbeidet er litt forsinket, slik at vi håper å kunne sette det i drift litt uti juli. 

Inntil det nye kajakkanlegget står klart, har Breivoll Gård et begrenset antall kajakker som kan leies. Det er drop-in utleie i Gårdskafeens åpningstid og dessverre ikke mulig å forhåndsreservere. Les alt om å leie kajakk på Breivoll.

Gårdksaféen 

er åpen hele sommeren, tirsdag og torsdag 11 - 16, lørdag og søndag 11-17. Her kan du nyte både fersk bakst og påsmurt. Salater og deilig hjemmelaget pai. Samt is og drikke.  

Overnatte på Breivoll

På Breivoll er det flere lavvoer med soveplasser, benker å sitte på, strøm og stikk-kontakt for lading– disse kan leies for en natt eller en dag.

Du kan også overnatte i den koselige lille Skarbua. Her er fire sengeplasser. Det er masse ledig i sommer, både i Skarbua og lavvoene! Hvorfor ikke ta en overnatting i løpet av sommeren, nyt strandlivet med bading og SUP, gå fine turer i området og besøk kafeen! Les om og bestill overnatting på Breivoll.

Gå tur på merkete stier

Det er satt opp mange nye skilt på området som blant annet forteller om turene du kan gå. F.eks. Kulturrunden eller Kyststien. Se turforslagene her. Det kommer snart en natursti også.

Leie lokaler til selskap ogmøter

Nå er det igjen mulig å ha selskaper, møter og lignende. Både stabburet og drengestua kan leies. Les om å leie lokaler på Breivoll Gård.

Adkomst:

Buss eller bil samt kort gåtur inn til gården. Les mer.
Les mer om Breivoll Gård på hyttas nettside og i ut.no

Kobberhaughytta midt i Nordmarka

- Nå er det færre mennesker i Marka, på grunn av skoleferien. Så hvis du ønsker å ha marka nesten for deg selv, bade i Kobberhaugtjernet og overnatte f.eks. i et av tre-teltene våre, så bør du bestille plass nå mens det er skoleferie, foreslår Erlend Birkeland, bestyrer på Kobberhaughytta.

Nyhet: Uteovernatting

Dette er allerede blitt populært - å bestille overnatting ute i tretelt, lavvo eller gapahuk! Disse er ferdig satt opp, og alt du behøver å ta med deg er liggeunderlag og sovepose. Tenkte du som meg, at tretelt høres litt snodig ut? Javisst, tretelt er telt med solid bunn som er spent opp mellom tre trær! Usikker på hvordan du skal komme deg oppi treteltet? Du får låne stige :-) Husk å forhåndsbooke.

Overnatting inne

I juni og i august er det åpent for overnatting inne, men i juli er det stengt. Unn deg en natt eller to på betjent hytte - juni og august er flotte måneder for en Nordmarkatur!

Kafeen

er åpen onsdag til og med søndag i juni. Tidspunktene finner du her. Deretter onsdag – søndag kl. 11 – 16, frem til skoleferien er over.

I kafeen tilbys ferske kanelboller, nysteke vafler etter bestemors vaffeloppskrift, dagens suppe, med mer. Kald brus, lokal eplemost og rykende kakao med krem. Hytta har alle rettigheter.

Leie lokaler

Kobberhaughytta har god plass til firmagrupper på ukedager. Ta kontakt med bestyrer Erlend og få et tilbud! Det begynner å fylle seg opp i august, september og oktober. Så dersom du planlegger noe for høsten, må du hive deg rundt! 

Selvbetjeningen

Når kafeen er stengt, kan du handle i den selvbetjente kiosken som ligger i en egen bygning.

Adkomst

Buss eller bil til Sørkedalen skole. Deretter ca 4.8 km på sti  eller på vegen. Mange stier fører til Kobberhaughytta. Les mer.
Les om Kobberhaughytta på hyttas nettside, i ut.no og på FB.

Sæteren Gård i Bærum:

Gårdskaféen er åpen i juni og fra midten av august

Kaféen på Sæteren er åpen onsdag til fredag kl. 11 – 15 og lørdag til  søndag kl. 11 - 16 i juni.  Her tilbys ovnsferske kanelsnurrer, panini og skikkelige vafler! Kafeen finner du på låven. Merk at kaféen er stengt i juli og frem til midten av august.

Overnatte på Sæteren Gård

De tre koselige selvbetjente hyttene på Sæteren er åpne for overnatting i hele sommer: Spettehytta, Knoll og Eventyrhytta. Les mer og forhåndsbestill her: Booking. Ta med familien på en overnatting i løpet av sommeren - det er en god del ledig! La barna leke på det store området, gå opp i utsiktstårnet og nyt utsikten, og bålplassene på tunet kan benyttes.
Overnatting i hovedhuset er åpent i juni og august, men stengt i juli.

Adkomst

Det er flere utgangspunkter for en tur til Sæteren Gård. F.eks. fra Øverland gård, Haug skole, Skytterkollen eller Steinsskogen gravlund. Fra alle disse parkeringsplassene er det omtrent 2 km til fots inn til Sæteren Gård.

Les mer om Sæteren Gård på hyttas nettside, i ut.no og på FB

Skrevet av Siri G. Bekkhus 23. juni 2021