Skiturer med overnatting i marka

Fjellvang ved Sinober i Lillomarka
Fjellvang ved Sinober i Lillomarka

Nå er det flere steder i marka med fantastisk skiføre! Dette gjør det mulig å pakke sekken, spenne på seg skiene, gå til en av markahyttene og tilbring natten i skogen. I denne artikkelen får du tips til hytter hvor det går preparerte skiløyper helt frem til hytta. Husk at hytta må forhåndsbestilles.

Før du legger ut på tur:

  • Sett deg inn i gjeldende koronaregler og forholde deg til disse når du bestiller. Les mer
  • Sjekk føremeldingene til skiforeningen

Kobberhaughytta i Nordmarka med servering og overnatting

Startsted: Langtur fra Frognersetern eller Tryvann
Avstand: Ca 9 km
Nordmarka storstue ligger vakkert til ved skiløypa og byr på varm drikke, fersk bakst og magisk utsikt. Det er også mulig å tilbringe natten her, i det helt nye soveromsbygget og oppleve den vakre nordmarka. 

Sinnerdammen på Krokskogen

Startsted: Langtjern 
Avstand: Ca 10 km
4 sengeplasser. 
Sinnerdammen er en flott gammel jaktkoie midt på Krokskogen, med aner tilbake til 1898. Dette er en hytte med en helt unik atmosfære, vakker belliggenhet ved Spålen-Katnoas naturreservat og historik interiør fra året hytta ble bygget.

Smedmyrkoia i Nordmarka

Startsted: Skansebakken
Avstand: ca 5 km
9 sengeplasser
Smedmyrkoia er en lett tilgjengelig koie i Nordmarka, med kort ankomst fra Skansebakken og flott beliggenhet ved Lysedammene. Hytta ligger ved løypa opp mot Nordmarks høyeste punkt Oppkuven og passer for barnefamilier.

Spikertjernhytta i Romeriksåsene

Startsted: Kokstadvangen
Avstand: 2 km
4 sengeplasser
Spikertjernhytta ligger ved Spikertjern og er en historie som tømmerkoie. Hytta passer perfekt for barnefamilie da det kun er 2 km frem til hytta. 

Svartvannshytta i Vestmarka

Startsted: Vestmarksetra eller Skoglund
Avstand: Ca 4 km fra Skoglund og ca 7 km fra Vestmarksetra
9 sengeplasser
Den historiske hytta Svartvannshytta er en perle i Vestmarka. Hytta ligger vakkert til ved Svartvann, er nylig pusset opp og har god plass. 

Vikkelihytta i Romeriksåsene

Startsted: Grustaket parkeringsplass
Avstand: Ca 4 km
9 sengeplasser
Vikkelihytta, i snørike Romeriksåsene ligger denne flotte hytta i nær tilknytning til Marikollen som gir flott utsyn over Østlandet og videre opp mot Gudbrandsdalen. 

Bekkestua i Romeriksåsene

Startsted: Grøsåkervangen
Avstand: Ca 2 km
4 sengeplasser
Bekkestua ligger lett tilgjengelig fra parkeringsplassen Grøsåkervangen. Hytta er en liten, intim tømmerkoie, og kan anbefales for familier, alene eller for par.  

Jørgenhytta på Krokskogen

Startsted: Sollihøgda eller Kleivstua
Avstand: Ca 8 km fra Sollihøgda og 4 km fra Kleivstua
7 sengeplasser
Jørgenhytta er en fin tømmerkoie som ligger midt på Krokskogen. Hytta ligger fin til like ved den populære skistua Kleivstua, så her kan du nyte kaffe og bakst før du går inn på hytta. 

Nydalshytta i Lillomarka

Startsted: Mobekken eller Slattum Skole
Avstand: Ca 4 km fra Mobekken og 6 km fra Slattum Skole
16 sengeplasser
Nydalshytta er en av de større hyttene i Marka, og byr på mange muligheter for større grupper. Hytta har innlagt strøm og er et flott utgangspunkt for deilige dager midt i Lillomarka. I samme område ligger også DNT-hyttene Røverhula og Fjellvang.

Myrsetra på Krokskogen

Startsted: By i Lommedalen
Avstand: Ca 9 km 
10 sengeplasser
Ser du etter en koslig skogshytte i historiske Krokskogen er Mysetra riktig sted å velge. Dette er en autentisk hytte som ligger flott til i skogen med vakker natur alle himmelretninger og fantastiske solforhold.

Snellingen i Romeriksåsene

Startsted: Bruvoll eller Råsjøkrysset
Avstand: Ca 2,5 km fra Bruvoll og 7 km fra Råsjøkrysset
8 sengeplasser
Snellingen ligger flott til nord i Romeriksåsene og er et ypperlig utgangspunkt for å gå Romeriksåsene på langs. Hytta har et historisk preg og er et gammelt seterhus med historie tilbake til 1800-tallet.